Smart Terri!
Thursday, August 9, 2007, 18:09
Posted by Vanja


”Min dotter har aldrig varit på McDonalds”


Så inleds en artikel i Aftonbladet där Aftonbladets krönikör Terri Eriksson råder föräldrar att bojkotta företag som försöker påverka barn.

Jag tycker Terri kan gå ett steg längre och bojkotta allt och alla som försöker påverka hennes barn, således är det dags att Terri direkt tar barnen ur det dagis/skola de går på, att hon säger upp alla sina tidningsprenumerationer (hon kan börja med tidningen hon arbetar på) och säger upp sig från sitt arbete, vidare bör Terri inte låta sina barn se på tv eller lyssna på radio (varken reklamfinansierad eller tvångsfinansierad statstelevision), hennes barn ska förbjudas lyssna på musik och läsa nya Harry Potter (eller vilken bok som helst) ska de heller ej få göra.

Barnen får ej heller umgås med andra barn och speciellt inte om deras föräldrar är i närheten och till sist så bör Terri ta livet av sina barn och sen sig själv så att hon själv inte kan påverka sina barn alls.

Kom igen folk, ska du avsky McDonals så kan du avsky dem för att de gör dålig mat och inte något meningslöst pseudoargument som att de försöker påverka dina barn, allting som finns omkring oss påverkar oss och våra eventuella barn i någon utsträckning.

Bojkotter i detta fall är idiotens väg, när man inte kan förklara för sina barn vad reklam är och hur den fungerar (vilket inte är så konstigt då vuxna knappt ens förstår det) så bör man kanske se över om man ens borde ha barn.

Bäst kanske Terri säger det själv

– När man är i matbutiken vill de ha flingor med leksaker och Oboy i stället för Konsums blåvita chokladdryck. Är man stressad är det lätt att låta barnen få bestämma, säger hon.add comment add comment ( 778 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 161 )

Pinsamt Ryssland, pinsamt!
Thursday, August 9, 2007, 17:19
Posted by Vanja

Busted!

Ubåtsbilderna som kablades ut över världen var i själva verket en bluff, bilderna var tagna från filmen Titanic.

Vad brukar man säga nu igen? Ja just ja, ljug inte om sådant som lätt kan kontrolleras
add comment add comment ( 805 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 105 )

Men asså liksom bah ärligt typ?
Wednesday, August 8, 2007, 19:19
Posted by Vanja

SSU har fått ny ordförande idag. Att hon är kvinna, vad hon heter eller vem hon är skiter jag fullständigt i.

Däremot reagerar jag på att hon är 27. Jag upprepar...hon är 27 och nybliven ledare för ett ungdomsförbund. Är det bara jag som reagerar på detta?

Nu ska jag inte bara klaga på SSU utan alla partier har på tok för gamla ledare i sina ungdomsförbund. (MUF 25, LUF 22, CUF 25, KDU 28, Ung Vänster 24, Grön Ungdom 26 och 20).

Det är alltså bara Grön Ungdom som har en som nästan får räknas som ungdom som ledare (eller i deras fall språkrör).

Det här är rent utsagt löjligt, ett ungdomsförbund ska ha ungdomar i sig, inte vuxna människor. Vill dessa engagera sig så finns det ett moderparti man kan engagera sig i.

Fast å andra sidan, det hela följer samma logik som att folk fortfarande kan åka på ungdomsbiljetter även fast de är över 25, inte konstigt att folk aldrig växer upp.
add comment add comment ( 796 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.2 / 11 )

Tyskland - 1900-talets konstigaste land
Wednesday, August 8, 2007, 14:43
Posted by VanjaDen gode Dylan sätter fingret på något riktigt intressant, nämligen att det är svårt att prata med tyskar utan att tänka "Hitler, Hitler, Hitler".

När man tänker efter så är nog Tyskland 1900-talets konstigaste land, först hade de Nazisterna, sedan DDR och när de väl blivit av med det så kom all deras underliga pornografi (exempelvis tysk kiss&bajsporr eller GGG-filmerna) som något slags straff för deras samlade synder.

Vart gick det egentligen fel för Tyskland under mer eller mindre hela 1900-talet och varför?
add comment add comment ( 761 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 95 )

Dagens mys
Wednesday, August 8, 2007, 14:08
Posted by Vanja


Dude Gets Bit By Large Spider - Watch more free videos

Tack för den Fredda....
add comment add comment ( 842 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 137 )

The Bitch is Back!
Wednesday, August 8, 2007, 00:06
Posted by Vanja

(Först och främst, titeln har egentligen ingenting med personen det handlar om att göra, jag tyckte bara att det passade. Titeln är egentligen namnet på en gammal Elton John låt)

Hittade via Intressant.se en länk till ett inlägg med "nyheten" att Linda Skugge är tillbaka i bloggosfären.

Det är lustigt, jag satt precis och tänkte skriva ett inlägg om henne för några timmar sen där jag hade tänkt att ställa mig frågan om någon egentligen hade saknat henne..

...så, har någon överhuvudtaget saknat henne? Jag har då knappt ens märkt att hon varit borta.
add comment add comment ( 816 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 88 )

Möten med Statens tekniska kunnande
Tuesday, August 7, 2007, 23:06
Posted by Vanja

Blogge är mer än lovligt förbannat på Telia (eller Felia som det allt som oftast kallas).

Hans ilska fick mig att minnas två incidenter med statliga bolag och deras tekniska kunnande.

Incident 1 utspelar sig då jag fortfarande bodde hemma. Jag hade suttit och spelat den då senaste upplagan av Manager (på den tiden innan de förlorade licensen och spelseriern fortfarande hette Championship Manager och inte det nuvarande Football Manager), jag hade suttit och spelat i ett antal timmar utan att spara och givetvis gick strömmen. På den tiden var man en arg ung man när man spelade denna spelserie (tack Nippe för att du lärde oss väl hur man blir arg på riktigt) och saker och ting inte gick som man ville. Hur som helst så var jag så förbannad på det elbolag vi då hade och kollade upp vilket det var. Givetvis var det statliga Vattenfall vi hade och jag ringde till dem ock skällde ut tanten som svarade för att de inte kan hålla strömmen igång i deras jävla skitnät och kärringen hade mage att tycka att jag borde vara ute i solen istället för att sitta inne och spela dataspel.

Incident 2 utspelar sig på den tiden då jag pluggade på Högskolan på Gotland. Den internetförbindelse vi hade i studentlägenheterna var det Högskolan som tog hand om (dvs vi var uppkopplade mot Sunet). Framåt sommaren så kapade de allas uppkopplingar utan att gå ut med information och ville man ha tillbaka den så fick man höra av sig till dem, varför de gjorde så motiverades med att många studenter hyrde ut sina lägenheter över sommaren till diverse turister.

Den lägenheten jag bodde i var en slags fyra så vi var således fyra stycken som bodde i den (varav en japansk kvinnlig utbytesstudent den sista tiden som var mer än lovligt tekniskt okunnig men det är en annan historia) men alla hade en egen internetuppkoppling (så var och en hade då 10mbit rakt in i sitt eget rum), efter alla fyra ringde ner och sagt att vi ville ha våran uppkoppling kvar över sommaren så skulle de koppla på den direkt. Givetvis fungerade ingens uppkoppling direkt och efter att alla var och en ringt ner och klagat så hävdade de att den skulle visste vara inkopplad och att det måste vara något strul med våra datorer för de såg allt att det fungerade. Efter att vi suttit och klurat på vad som var fel fick jag för mig att de kanske hade kopplat fel någonstans och antagligen lyckats med konststycket att koppla in lägenheten mittemot (som såg precis likadan ut som vår fast spegelvänd), men så dumma kunde de väl inte vara?

Jag ringde ner och undrade om de kanske inte gjort just det misstaget men tanten som hade hand om It-enheten hävdade bestämt att de visste kopplat rätt och att felet måste ligga hos oss och inte dem. Jag fortsatte enträget att hävda att de måste ha kopplat på fel och bad henne ändra så att alla jack i den andra lägenheten kopplades på för att se om någonting hände hos oss, hon gick surmulet med på att testa (även om hon mumlade om att ingenting skulle hända för att de hade kopplat rätt). Hon kopplade upp såsom jag sade och vips hoppade min och de andras uppkopplingar igång.

Det kanske fanns någon som slags poäng med dessa anekdoter men den måste ha gått förlorad någonstans på vägen
add comment add comment ( 752 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 130 )


<<First <Back | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | Next> Last>>