Länktips; läs och sprid vidare
Friday, September 12, 2008, 12:10
Posted by Vanja

Brokep uttalar sig om de s.k bilderna i ett träffsäkert (och långt) inlägg på sin blogg: Sverige - Väx Upp!.

Det är sannerligen inte lätt att förklara saker och ting för Gammelmedia och alla andra dinosaurier till proffstyckare och batikhäxor just nu, all cred för att vissa iaf försöker.

Läs och länka vidare.

----
Tipstack: Fredrik
add comment add comment ( 1700 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 24 )

En eloge till polisen och det svenska rättsväsendet
Friday, September 12, 2008, 09:59 - Polisen, Miljö
Posted by Vanja

Ni är världsbäst. Jag menar det verkligen. Ni är asbra, det är inte alls så att ni slösar med både skattemedel och tid från viktigare fall

Vad det kommer att kosta samhället att lagföra 21-åringen är ännu inte klart. En kvalificerad gissning är dock att 21-åringens grogg är en av de dyraste i Linköpings historia.


För lite hembränt...ja jävlar, det är bra att veta att Kling & Klang skyddar oss från de hemska brottslingarna.
add comment add comment ( 1537 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 49 )

Bra gjort, Gammelmedia
Thursday, September 11, 2008, 20:51 - Arbogatragedin, Media
Posted by Vanja

Mitt i all uppståndelse kring bilderna i arbogamålet som finns publicerade på the pirate bay. Nej, vänta nu svalde jag deras lögner.

Bilderna är som sagt inte publicerade på the pirate bay, det är alltjämt förundersökningsprotokollet som är publicerat av en enskild användare som använt the pirate bay som medium för publiceringen. Förundersökningen kan vem som helst få tag på, på beställning från tingsrätten i västmanland. Bilderna är endast (vad jag förstått) en försvinnande liten del i det material som förundersökningsprotokollet består av.

Nu när det är klargjort kan vi gå vidare till det som var min poäng, vad Gammelmedia och andra proffstyckare nu har gjort att de ökat intresset markant för det hela, innan tv4 tog upp det hela var det på sin höjd ett par hundra som laddat ner förundersökningsprotokollet och nu har det ökat lavinartat, tack för det media!

Vad media och andra proffstyckare även lyckats med är att de nu helt plötsligt börjat gapa om censur och inskränkningar i yttrandefriheten, privilegiet var så att säga gott och hedersamt så länge Gammelmedia själva hade monopol på att delge folk information. Det är även här jag tror skon klämmer som mest, man ser helt enkelt sin monopolliknande ställning som tolkningsföreträdare hotad.

Det är ungefär likadant som i fall där media väljer att "nästan" publicera bilder på misstänkta personer, där de (kan man nästan ana) med flit använder tillräckligt lätta bilder så att de egentligen inte visar något men där de ändå är så pass lätta att luska ut vem det är på dem. Exempel på detta kan vara att man helt enkelt nämner filerna till något väldigt lätt. Så direkt som media publicerar en pixlad bild på en misstänkt gärningsman så startar de direkt en kapplöpning där målet är att luska ut vem det är som döljer sig bakom pixlarna på nätet, oftast tar det knappt någon tid alls för internetdetektiverna att lista ut det hela.

Men för att återgå till poängen, hela uppståndelsen tycks bero på ett par fundamentala missförstånd som basuneras ut just nu, först och främst är det som sagt inte the pirate bay som publicerat någonting själva, för det andra är bilderna en del av förundersökningsprotokollet, för det tredje är detta förundersökningsprotokoll tillgängligt för vem som helst via västmanlands tingsrätt. Jag vet att jag skrivit det innan, men det kan inte sägas för få gånger verkar det som.

En annan poäng som kan göras är att den öppenhetsprincip som finns, men som Gammelmedia mest haft nytta av, nu är delvis hotad. Men inte av the pirate bay och den enskilde användare som faktiskt från början hade materialet på sin dator och som vidare delade med sig det av via the pirate bay (klargörande: tekniken bakom the pirate bay fungerar ungefär såsom att de enda filerna som sparas där är en liten fil med instruktioner om var filen är, helt jämförbart med google eller vilken annan sökmotor som helst) utan hotet kommer här från Gammelmedia som dragit igång det hela och av alla de andra som av någon outgrundlig anledning helt plötsligt drabbats av en ordentlig dos moralpanik. Det är dessa människor som är hotet mot öppenhetsprinciperna, inte the pirate bay, personen som från början gjorde materialet tillgängligt (om här rätt ska vara rätt så torde man anklaga tingsrätten istället då det är de som gjort materialet publikt från början), eller ens de tusentals personer som tack vare Gammelmedias moralpanik nu uppmärksammat filen/filerna och laddat ner dem.

Skäll på rätt personer, om ni ska skälla alls.
add comment add comment ( 1499 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 56 )

Härmed yrkar jag på bifall..
Thursday, September 11, 2008, 20:49 - Arbogatragedin, Politik, Media
Posted by Vanja

...på Blogges motion till bloggarriksdagen
add comment add comment ( 1256 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 26 )

Förbannade jävla horstad!
Wednesday, September 10, 2008, 13:02
Posted by Vanja

Min cykel har blivit stulen...igen. Detta är sådär 4e lr 5e cykeln som blir stulen i den här jävla skitstaden, efter den första har alla mina cyklar varit riktiga vrak men ändå stjäls dem.

Grrr, jag är så in i helvete förbannad just nu!
add comment add comment ( 1122 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.3 / 12 )

"Arbogaprotokollet", en snabbis
Sunday, September 7, 2008, 21:39 - Arbogatragedin
Posted by Vanja

Det har visst hänt saker i helgen som jag missat medan jag var borta och roade mig.

Någon har visst publicerat förundersökningsprotokollen från rättegången i arbogamålet, där man bl.a. kan se obduktionsbilder.

I andra fall hade jag dragit ner den och tittat men i detta fall är jag inte det minsta intresserad (av tidigare förklarade skäl).

Vettefaen vad jag ska tycka om det hela...klart är att det är osmakligt som fan men osmaklighet kan man man inte ha som grund för lagar och från det jag hittills plöjt igenom om det både i media och bland bloggar är att jag, iaf tillfälligt, ställer mig på yttrandefrihetssidan även om jag nu inte gillar tilltaget i sig.
add comment add comment ( 1152 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 150 )

Doug Stanhope live - någon slags recension...kanske
Sunday, September 7, 2008, 20:48
Posted by Vanja

Vet inte riktigt var jag ska börja, men att se honom live igår var...fucking amazing, han var precis så bra som jag trodde han skulle vara och levde upp till alla förväntningar.

Det var främst två saker som gjorde honom bra, först och främst han själv (han är som en vandrande reklampelare för allehanda droger) och den andra saken var Petra Mede som var en av de två svenska komikerna som frontade åt Doug.

Det känns onödigt att gå in på alla detaljer varför Petra var rätt kass och det skulle vara för lätt att säga någonting om kvinnor och humor (något jag ska göra nån dag för den delen).

Den andra uppvärmaren var Henrik Schyffert som var helt ok, trots det gråa håret och bitchtitsen.

Lyckades få ett par ord med Doug; först när han efteråt stod bland en massa beundrade och jag och polaren stod i närheten och drack öl bland folk (däribland några svenska komiker och en massa andra prettomänniskor). Eller ord och ord, första var mest en förolämpning, dock uppfattade jag inte riktigt vad han sa, han pekade iaf på oss två och sade antingen "those guys must be comics" eller "those guys must be commies".

Andra ordet var när vi skulle gå och vi mötte på honom medan han väntade på taxi, tackade mest för showen och emil ville få en autograf på hans gipsade arm. Givetvis var det enda vitsiga jag kunde få ut mig då "make it out to ebay", vilket han gjorde...så nu står det "Dear Ebay - they tried"+autograf på emils gipsade arm (om man nu inte räknar det andra apkassa skämtet jag fick ur mig, pekade på emils gipsade arm och fick ur mig "that's what happens when you have free health-care")

I övrigt var showen makalös och det syns att det är miltals skillnad på amerikanska komiker och på svenska, även om nu som sagt Schyffert var helt ok.

Om det nu var någon annan där och såg de två trashankarna som satt utanför innan föreställningen och drack öl och lyssnade på hans skivor på en bänk så var en av dem yours truly.

singelsussi (vem nu i allsin dar det är) var också där.
add comment add comment ( 1400 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 136 )


<Back | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Next> Last>>