Dagens bild
Friday, March 30, 2007, 03:20Bilden är från BrokenTV
add comment add comment ( 543 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 90 )

Darwin strikes again!
Thursday, March 29, 2007, 14:55

Tysk man dog efter 52 tequila

Underbart att den den naturliga selektionen fortfarande fungerar.


Kristdemokraterna och De gröna vill också att utskänkningsåldern ska höjas från 16 till 18 år.


Det kunde man ju ana att de vill. Nu är väl en diskussion om det hela aldrig fel, varken i Tyskland eller i Sverige. Faktum är att speciellt här skulle det behövas, då vi har synnerligen korkade lagar kring alkohol i största allmänhet.

Ta bara en sådan sak som att du måste vara 20 innan du får handla hos din lokala langare vilket är helt galet med tanke på att kan rösta om sådant som landets framtid när du är 18, något som uppenbarligen är mindre allvarligt än att köpa en flaska vin.

Nej, åldersgränserna måste harmoniseras och göras konsekventa. Det betyder i detta fall att man antingen låter även 18-åringar handla på [S]ystemet eller så omyndigförklarar man alla fram till dess att de fyller 20, det går inte att ha olika gränser!

Det enda man gör nu är att man liksom med andra droger (toba, diverse "narkotika") är att man göder en mycket lukrativ svart marknad.

Ska vi se enbart på den svarta marknaden som sådan så är det faktiskt sunt att den existerar, en svart marknad kan inte frodas ifall folk inte är beredda att ta den relativt lilla risk det innebär. En svart marknad fyller endast ett behov som finns där, ett behov som det skulle vara mycket bättre om det legaliserades så att staten kunde få in skattepengar på den. Som det är nu går staten miste om mycket intäkter (som definitivt inte är någonting negativt i sig), för stoppa den svarta marknaden det varken kan eller vill staten.

Vi kan faktiskt gå ett steg längre, all slags fusk gentemot staten är ett sundhetstecken. Det betyder att tillräckligt många människor inte tror på det staten säger eller på det staten gör.

Förbud har aldrig fungerat mot någonting och det ligger ett gigantiskt tankefel bakom förbud, samma tankefel som gör att vissa moraliska übermenschen tror att enda anledningen till att vissa människor inte mördar är för det är förbjudet att göra det eller för att vi inte är religiösa.

Förbud löser egentligen ingenting heller, det skyfflar bara problemet under mattan och tvingar det att gå under jord.

7 comments 7 comments ( 1660 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 100 )

"Vad är du värd?"
Wednesday, March 28, 2007, 14:50

Det har inte gått att missa att Aftonbladet kör denna kampanj nu, där mestadels kvinnor klagar på att de har dåligt betalt.

Se exempelvis Sara som tjänar minst i Sverige och Anja som måste ha fem extrajobb

Tjänar: 12 825 kronor i månaden. Ibland provision.
Kvar att leva på när de nödvändigaste räkningarna är betalda: 3 000 kronor.

Det är vad Sara tjänar, antagligen före skatt och Anja har 11 595 kr kvar efter skatt.

Vilket jävla gnäll, som student har jag oerhört svårt att förstå hur de kan gnälla alls, vad i helvete gör de med sina pengar egentligen? Jag kan bara drömma om vad jag skulle kunna göra med 11 000 i månaden, vilket skulle vara en förbättring med ungefär 4000-5000 beroende på om jag räknar med bostadsbidraget.

Dessa två exempel som det är så synd om har alltså flera tusen mer i månaden än den genomsnittlige studenten (som det för övrigt är en jävla massa gnäll på med), jag kan bara inte förstå vad de gör med sina pengar.

Man blir inte rik i Sverige på arbete, staten konfiskerar ändå merparten av dina inkomster, så det enda som finns kvar är att minimera dina kostnader.

På mitt studiebidrag (lån+bidrag) som efter höjningen ligger på ungefär 7300 ska jag alltså klara mig. Då jag har en dyrare lägenhet (tvåa) då jag inte vill bo i korridor får jag bostadsbidrag på 1100, vilket jag skulle klara mig utan. Men det finns att söka och 1100 mer är 1100 mer, även som man känner sig lite som en hycklare. Efter de få löpande utgifterna jag har (hyra, internet, försäkring) så har jag alltså kvar ungefär samma summa som Sara och Anja har, så frågan är fortfarande: Vad gör de med sina pengar egentligen? I Anjas fall så går de till att försörja sin familj, en familj som Sara inte har...

Jag klarar mig bra på denna summa, jag äter bra och har råd att konsumera det jag vill ha. Jag kan till och med lägga undan pengar så jag slipper jobba under sommaren (vilket endast är möjligt då jag inte betalar hyra under sommaren). Skulle jag vilja så kan jag dra ner på konsumerandet och äta billigare och på så vis kunna ha råd med en mindre resa om året.

Nej, jag kan bara inte förstå vad de gnäller om, dessa människor som alltså får ut flera tusen mer än den genomsnittlige svenska studenten, som för övrigt lånar merparten av sina pengar. Pengar som ska betalas tillbaka...
Jag kan inte heller godta deras gnäll, inte en chans.

Det är mestadels kvinnor inom låglöneyrken eller inom offentlig verksamhet som verkar gnälla i denna kampanj och som tanten som var med i Aktuellt häromdagen och fick frågan om hur kvinnor inom offentlig verksamhet skulle kunna höja sina löner borde ha svarat: Lobba för en privatisering av den offentliga verksamheten, eller byt redan nu arbetsgivare till privata alternativ om det är möjligt. Anledningen till att ni har dåligt betalt är för att ni envisas med att jobba offentligt och då ni som sagt envisas med att mer än gärna jobba inom serviceyrken som domineras av det offentliga så kommer således era löner aldrig öka heller.
add comment add comment ( 959 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 88 )

Det är officiellt nu: Folk är idioter
Monday, March 19, 2007, 13:56

Hellre flaska än kran
Vi köper buteljerat vatten för en miljard om året, och snart klår Ramlösa Coca Cola.


De som hädanefter gnäller på att vad som helst är för dyrt men som köper buteljerat vatten på någorlunda regelbunden basis har hädanefter ingen rätt att gnälla längre.

Vi har ett av världens bästa vattensystem här i Sverige, ändå väljer folk att köpa buteljerat vatten. Är folk korkade eller bara lättlurade?

Jag kommer att tänka på följande skämt av komikern Jim Gaffigan;

* I try and eat healthy. I buy the bottled water, and it makes you go to the bathroom every ten seconds, but I feel kind of silly buying the bottled water, maybe I'm just too Midwestern. Every time I go into a store, I'm always like, "Hey, how you doin'? Yeah, I know you can get water free from any faucet, but uh, I want to pay for it. I'm just curious, do you have any air back there? Can I buy your garbage?"

* How did we get to the point where we're paying for bottled water? That must have been some weird marketing meeting over in France. Some French guy's sitting there, like "How dumb do I think the Americans are? I bet you we could sell those idiots water." "Look, Pierre, the Americans are pretty dumb, but they're not going to buy water." "Oh yes they are! Let's just tell the Americans the water's from France."

* I don't know about you, but when they first introduced bottled water, I thought it was so funny, I was like "Bottled water! Haha, they're selling bottled water! ... I guess I'll try it. Ah, this is good, this is more watery than water. Yeah, this has got a water kick to it."

* I was looking at a bottle of water; they have nutritional facts printed on the side. You know, I'm no chemist, but I have a rough idea what's in water.

* I kinda expected to turn the bottle and see a recipe. "So that's how you make ice cubes. Apparently you just freeze this stuff. Oh, but you need a tray. That's how they get you."Vad kommer härnäst? Saliv på flaska? Förslag om att göra Sverige till en porrfri zon?
add comment add comment ( 720 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 98 )

Tack Mona och tack det socialdemokratiska partiet...
Saturday, March 17, 2007, 13:49

...för att ni idag garanterade ännu en mandatperiod utan vänsterstyre. Tack än en gång!


Detta är anledningen:Det är tydligt att Mona är tja, jag tänkte skriva tredjehandsval men hon är nog mer någonstans kring tiohandsvalet och det bästa med henne är att hon nu har gett kvoteringen ett ansikte utåt. Inom SAP hade man uppenbarligen bestämt att denna gång skulle det bli en kvinna och när alla vettiga alternativ blivit knivhuggna eller sagt nej så återstod bara Mona.

Undra om Mona tar Freivalds till nåder, det skulle vara ett radarpar det!
add comment add comment ( 553 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 92 )

Mer pseudovetenskapliga, men "roliga", personlighetstest
Saturday, March 17, 2007, 11:43
-Who ever thought of the concept
of knowing someone in two minutes?
-Yeah. It takes even less time than that.

Från Episod 5 "Hurry", säsong 2 av Dead Like Me
Hittat hos esbati (lite roligt är det att han som vänsterpartist fick just de resultat han fick)
Mer:
Vilken karraktär i Scrubs är du?
2 comments 2 comments ( 704 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 88 )

Internationalen
Saturday, March 17, 2007, 10:50


Båd' stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner

Internationalen, fjärde stycket.add comment add comment ( 513 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 85 )


<<First <Back | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Next> Last>>