Bar manlig överkropp -bra. Bar kvinnlig överkropp -dåligt
Saturday, December 9, 2006, 09:21

Fann via LouiseP ett inlägg som handlade om den här artikeln i Aftonbladet.

Hon beskriver problematiken på ett bra sätt och pekar samtidigt på den oerhörda dubbelmoral som finns och som alltid kryper fram.

Bäst säger kanske Blogge Bloggelito det i sitt inlägg Hockeyflickor i burkha:

Den här typen av problem finns inte i övriga världen. Nakenbilder på kvinnliga (och även manliga) landslag i både lag- och individuella sporter förekommer i de flesta länder, och det är få som rynkar på näsan åt det; det förtar inte vad tjejerna gör på isen, i ringen, på gräset eller i barren. Det ger bara en mersmak åt kändisskapet, en sensuell krydda för beundrarna, och kanske även en extra slant.
....
I det kollektivistiska Sverige har detta problem ältats förr. På förbundsnivå vill man inte ha kopplingen, utan svenska idrottare ska vara förebilder på alla de vis, som en vikingvariant av Leni Riefenstahls käcka flickor, med kyska socialistiska tankar i en sund men påklädd kropp. Visar man lite kött i dagens Sverige begår man ett moraliskt brott, ty då är man osolidarisk mot hela kvinnligheten.Jag tycker Blogge pekar på själva kärnan i det hela, nämligen att flickor faktiskt mest motarbetas av andra flickor (läs: feminister) som vet bättre vad som är bra för dem, vilket jag tycker stämmer ganska bra överens med den lite halvsuddiga bilden jag har av kvinnlig interaktion. Man brukar säga att tjejer aldrig kan leka mer än två åt gången, för att de direkt börjar intrigera med varandra vilket stämmer ganska bra med den bild jag fick av både min yngre systers barndom och de få andra flickor som var i min närhet under uppväxten.

Men åter till dubbelmoralen, den är påtaglig och samtidigt ett gissel i denna fråga*. Från feministiskt håll skulle det lätt förklaras genom att det manliga är norm, men det håller inte eftersom det oftast är just feminister som skriker mest i dessa fall samtidigt som deras dubbelmoral ligger i att de vill att kvinnor ska ta för sig, men bara på ett sätt som de själva kan gå med på.

Det skulle givetvis ha tillåtits från början, mest för att det alltid är kul att kolla på flickors bröst, men det kanske var för sexistiskt helt plötsligt.

När jag ändå har det i skallen, via just LouiseP fann jag en länk till en artikel av en eskort som jag tycker hör till ämnet.


Sammanfattning:
Jag vet då vilken jag helst tittar på...


Någonting som är precis lika löjligt är "skandalen" med Eu-toppen som var på nudiststrand. Hur kan det ens vara en skandal?* Det är en fälla som är lätt att falla i, se bara Skyll dig själv, slyna
add comment add comment ( 956 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 7 )

Facket vs Salladsbar
Saturday, December 9, 2006, 08:35

Det kan inte ha undgått någon att det pågår en konflikt nere i Göteborg angående en salladsbar där ägaren, Sofia Appelgren, inte vill skriva under ett kollektivavtal som kommer försämra det för både henne och hennes anställda och att facket uppenbarligen skiter fullständigt i det.

Det finns andra som har samma åsikter som jag om det och som uttrycker det hela bättre, exempelvis Fredrik Federley och Erik Svansbo* som är två personer som vuxit otroligt mycket i mina ögon. Speciellt då Federley som var skälet till att jag röstade på det parti han företräder, inte för att jag egentligen gillar partiet men mina skäl har jag förklarat förut.


Om man bortser från fackets svinerier så är det enda positiva med den här soppan att vanligt folk nu börjar säga ifrån på ett diskret sätt, nämligen att de hjälper henne att slå kassarekord.
Mer:
Facket kräver ursäkt av regeringen för att Federley anklagar dem för att använda maffiametoder
DN har en vettig ledare om det hela.
Syndikalisterna rasar mot SVT och ett av deras inslag.
Expressen hade en bra ledare igår* Svansbo har jag nämnt i förbifarten tidigare och det verkar som jag haft uppåt väggarna fel angående honom. Eller rättare sagt, han har ändrat sig sen senast jag hade kontakt med honom och det förklarar han bäst själv.
Han är två år äldre än mig och gick alltså sista året på både högstadiet och gymnasiet då jag började (vi är från samma håla och har studerat/studerar vid samma lärosäte) och de intrycken jag fick av honom under den tiden var att han just var "vänsterinfluerad men kände att det inte var rätt" och att han hängde en massa med esteterna och mediafolket, vilka ofta är just vänsterinfluerade** och att han var lite av en töntig*** estetwannabee men det man tror om folk visar sig ofta vara fel och detta är härmed en ursäkt till den gode Erik om han nu någonsin läser detta.

** Det är antagligen ditt fel Torgny, om du läser det här!

*** Det var och är jag med. Tönt alltså.
add comment add comment ( 739 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 83 )

Linga!
Saturday, December 9, 2006, 08:19

I Indien verkar männen ha problem med att kondomerna är för stora, så mycket för "It's only our men that have a big engine and full MOT, eh?" från Bend It Like Beckham

Mer:
Se "related link" för förklaring av titeln
add comment add comment ( 1081 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 95 )

Det var då oväntat
Friday, December 8, 2006, 05:56

Christer Fuglesangs rymdfärd sköts upp...igen. Det var verkligen oväntat.


Det är egentligen synd om stackaren, han är som en 45-årig oskuld som köpt en biljett till Thailand för att äntligen få det ur vägen med någon av de lokala betaltöserna där, men när han väl ska komma till så får han inte upp den.
add comment add comment ( 692 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 77 )

Star Trek eller Mad Max?
Friday, December 1, 2006, 00:01

Aftonbladet hade igår en intressant artikel om "klimathotet".

Det intressanta i artikeln var främst den amerikanska forskaren som utvecklat de fyra möjliga framtidsvisionerna...


...du missade väl inte poängen?
1 comment 1 comment ( 735 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.2 / 9 )

SVT 1/12: Tema: Fidel Castro
Thursday, November 30, 2006, 18:31

Såg detta via gudmundson och sen henrikalexandersson (länk till svt).

Det här är ju helt jävla sjukt, om detta verkligen stämmer och det blir som det fruktas (och alltså inte bara är en massa "nyliberalt" gnäll) så är detta precis vad som behövs för att illegitimera svt, tack för den.


Utdrag från gudmundson;

Samtliga tre studiogäster är kommunister eller kommunistapologeter.

Anja Karlsson Franck är tidigare ledamot i vänsterpartiets styrelse och Lars Ohlys "favoritkommunist".

"Vem är hans favoritkommunist?
Han tänker länge medan Marx blickar ner från väggen bakom honom.
- Anja Karlsson, säger han till slut. Hon sitter i partistyrelsen."

Författaren René Vázquez Díaz stödjer Castroregimen och försvarar mord på oppositionella. skriver i Ordfront och Flamman. Honom har "public service" gullat med förut.

Sommar, sommar, Castro

I morgon rattar vi in ”Sommar ” i P1 för att lyssna på författaren René Vázquez Díaz, den enda kubanen i Sverige som stöder regimen i Kuba.

För den som vill läsa mer av och om Vázquez Díaz rekommenderar vi artikeln ”Utan USA är allt möjligt" ur Ordfront. Här försvarar han Kubavåren 2003 och fängslandet av över 70 oppositionella och dissidenter - däribland författarkollegan Raúl Rivero - som alla sedermera adopterats som samvetsfångar av Amnesty International. (Bara några månader senare lär dock René ha gjort ett lappkast på ett seminarium med Svenska PEN och hävdade att samma personer absolut skulle släppas fria.)

Missa inte heller artikeln i Flamman , där René påstår att socialdemokraterna, kristdemokraterna och folkpartiet har bjudit in terrorister till en konferens i Sveriges riksdag. Varianter på samma tema vevade han samtidigt i Sydsvenskan och i P1:s Obs .


Dick Idestam Almqvist berättar öppenhjärtigt i "Mera Historia" om att den film som statstelevisionen nu sänder, "Historien kommer att ge mig upprättelse" är en okritisk hyllning av Kubas diktator.

"Fidel var ju Kuba på den tiden."

"En vänster behöver ju förebilder." och Sovjet, Kina, Pol Pot och Nordkorea "hade gjort bort sig" och "korrumperats".

"Det verkade gå rätt bra."

"Castro verkade populär"

Han berättar att "man" försökte tänka bort kritiken mot politiska fångar.

"Man försökte på alla sätt att skruva till det så att man fick ha sin förebild ifred."

"Palme hade ju varit där och pratat spanska och varit charmant och det hade säkert breddat vägen."

"Man får ju förstå att vi behövde förebilder, alla vi i massmedievänstern som trodde på en bättre värld."

Här har vi Fidel Castro som "the big star" (intervjuaren apropå filmen.)
- Det var han, "the big star". Jag var jätteimponerad.

"Hans tal är ju otroliga."

"Han var ur alla synvinklar någon sorts föredöme."

"Klart man blir imponerad av det. Det ska man ju vara."Som det verkar är det inte ens en tillstymmelse till nyanserad debatt, inga kritiska röster, nada. Och detta på en lördag med, perfekt tid för alla rödingar att tillsammans med sina barn tillbringa en afton i sann svt-anda och drömma sig tillbaka till '68.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag instämmer med det henrik alexanderssons bekanta sade(se kommentarerna i hans inlägg)

"Eller en Pinochetkväll som samlade alla som beundrade det drömsamhälle som generalen skapat. Eller vänta, det finns ju inga Pinochetbeundrare, till skillnad från Stalin-, Lenin-, Mao- och Castrobeundrare.Det är mer än lovligt dags att lägga ner svt helt och hållet.
Mer gnäll på svt:
Dokusåpa eller nyheter?
Fair and balanced
add comment add comment ( 860 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 75 )

Britney luftar muffen
Thursday, November 30, 2006, 08:21

Råkade slå på fyrans text-tv av misstag nyss och såg att den här "nyheten" var förstasidestoff.

Bilderna de talar om i artikeln finns på bloggen det talas om, nämligen perezhilton.com, annars finns (iaf för några dagar sen) bilderna länkade i den här tråden på flashback.se.

Såja, kolla bilderna nu så att hon kan glömmas bort och förpassas till husvagnscampingen, där hon hör hemma.
add comment add comment ( 977 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 75 )


<<First <Back | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | Next> Last>>