Glad = Dvar
Monday, October 27, 2008, 19:09
Posted by Vanja

Nu när jag fått tillbaka min stulna cykel (se förra inlägget) så är jag givetvis glad och när man, lr ja...man och man, vad andra människor gör när de är glada vet jag inte (knullar eller slår sin fru, använder sin positiva energi till något vettigt eller något i den stilen) men här hos mig måste man lyssna på Dvar när man är glad, eller så lyssnar man på Dvar för att bli glad.

Hur som helst, eftersom jag lyssnar på Dvar så måste även mina grannar lyssna på Dvar och eftersom nu både jag och mina grannar måste lyssna på Dvar så måste även du lyssna på Dvar.

Ya-Goh!Hishmaliinadd comment add comment ( 1872 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.2 / 80 )

Förbannade jävla horstad(...igen...)! -uppdatering
Monday, October 27, 2008, 17:40 - Vanja
Posted by Vanja

Ja jävlar i mig så det kan gå ibland.

Som jag skrev i förra inlägget så blev min cykel stulen igen (se förra inlägget)...

...nåja, idag eftermiddag gick jag ut i köket för att värma mat och råkade titta ut genom fönstret och fick syn på min stulna cykel, först trodde jag att jag tittat på tok för mycket på Dexter under de senaste två dagarna och att jag såg i syne så tittade både två och tre gånger och nog fan var det min stulna cykel alltid, sprang för att hämta mina nycklar och sprang ut och då - var den försvunnen, jag ser två killar cykla iväg.

Nu är jag rätt så säker på att det är nån nöt som köpt min stulna cykel och att det bara råkar vara så att det är någon som bor här som köpt den (det...eller jag har blivit bestulen av världens mest korkade brottsling någonsin, som stulit en cykel från framsidan av huset och ställt på baksidan varav han använder den med).

Nåja, var just ut och tog en runda i området för att kolla om jag kan se cykeln och på vägen in i huset ser jag en kille cykla förbi på den och ställa på baksidan av huset, jag går fram till honom och börjar prata med honom. Det visar sig att han är fransman och hävdar att han köpt den för två månader sedan. Jag vill inte anklaga honom för stöld utan påpekar att cykeln har exakt de modifikationer jag gjort på den (bla bytit till ett ganska säreget styre med lite halvspeciella handtag och bla så vobblar däcken, vidare byttes stödet på den och hålet för skruven var för litet så fick manuellt utvidga det). Efter lite tjaffs får jag reda på att han bor i samma hus som mig och jag och han går in till våra lägenhetet, jag för att ringa polisen han för att tja..fan vet jag. Jag ringer snuten men det är för lång telefonkö, varpå jag går ut till köket igen (har bett de andra i korridoren som var där hålla ett öga på cykeln ifall killen försöker dra lr nåt), kommer ut och ser att han, cigarett i munnen, är på väg bort.

Jag går ut och säger år honom att han inte ska någonstans alls utan att han ska följa med in för jag ska ringa snuten så får de reda ut det här, nu medger killen att han "köpt" den av någon random person för bara någon dag sedan och att han först ljög om det. Jag ska tillägga att jag tror honom, att han faktiskt köpt den av någon som i sin tur stulit den av mig för så jävla korkad tror jag inte att han är, även om han nu är från Frankrike.

Det hela slutar iaf med han ger mig tillbaka min cykel och att jag inte ringer polisen, för mig är det egentligen skitsamma vem som stulit den, huvudsaken är att att jag har min skrothög till cykel tillbaka.

Det enda positiva med stölden är att de faktiskt gjort några förbättringar på den, bla har de spänt frambromsen och sågat bort det bakre låset (som jag inte använde då jag bara har en nyckel till det ifall jag skulle råka slarva bort den av någon anledning).

Så nu har jag alltså min senaste stulna cykel stående i min hall då jag inte har några lås till den, stulet gott - allting gott?
add comment add comment ( 1661 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 459 )

Förbannade jävla horstad(...igen...)!
Saturday, October 25, 2008, 15:55 - Vanja
Posted by Vanja

Det här är tamigfan inte klokt, nåt förbannat allvarligt fel är det på den här jävla kukfittstaden. För andra gången på sådär 1½ månad har min cykel (en annan denna gång, en "ny") blivit stulen.

Det här är jävlar i mig den värsta sortens brottslighet, dvs den sorten som drabbar mig.

Jag är så in i helvetes förbannad, jävla böghorleifstad, att man inte ska få ha sina skrothögar till skitcyklar i fred. Jag ger mig fan på att det är den eller de bilar som åkt förbi här mellan husen runt 4-5 på morgonen/natten ett par dagar i rad (ja...jag har varit vaken då av nån anledning).

Kukfittstad!

Aaaaarrrgggg!!!
add comment add comment ( 1549 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 473 )

För miljöns skull!
Saturday, October 4, 2008, 16:10 - Miljö
Posted by Vanja

"If you really care about the environment, one abortion does more than any hybrid car or a lifetime of recycling. Better still to just jerk off on her back to begin with"
-Doug Stanhope


Jag har gjort mitt, vad har du gjort för miljön idag?
add comment add comment ( 2045 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 451 )

Länktips; läs och sprid vidare
Friday, September 12, 2008, 12:10
Posted by Vanja

Brokep uttalar sig om de s.k bilderna i ett träffsäkert (och långt) inlägg på sin blogg: Sverige - Väx Upp!.

Det är sannerligen inte lätt att förklara saker och ting för Gammelmedia och alla andra dinosaurier till proffstyckare och batikhäxor just nu, all cred för att vissa iaf försöker.

Läs och länka vidare.

----
Tipstack: Fredrik
add comment add comment ( 1699 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 24 )

En eloge till polisen och det svenska rättsväsendet
Friday, September 12, 2008, 09:59 - Polisen, Miljö
Posted by Vanja

Ni är världsbäst. Jag menar det verkligen. Ni är asbra, det är inte alls så att ni slösar med både skattemedel och tid från viktigare fall

Vad det kommer att kosta samhället att lagföra 21-åringen är ännu inte klart. En kvalificerad gissning är dock att 21-åringens grogg är en av de dyraste i Linköpings historia.


För lite hembränt...ja jävlar, det är bra att veta att Kling & Klang skyddar oss från de hemska brottslingarna.
add comment add comment ( 1537 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 49 )

Bra gjort, Gammelmedia
Thursday, September 11, 2008, 20:51 - Arbogatragedin, Media
Posted by Vanja

Mitt i all uppståndelse kring bilderna i arbogamålet som finns publicerade på the pirate bay. Nej, vänta nu svalde jag deras lögner.

Bilderna är som sagt inte publicerade på the pirate bay, det är alltjämt förundersökningsprotokollet som är publicerat av en enskild användare som använt the pirate bay som medium för publiceringen. Förundersökningen kan vem som helst få tag på, på beställning från tingsrätten i västmanland. Bilderna är endast (vad jag förstått) en försvinnande liten del i det material som förundersökningsprotokollet består av.

Nu när det är klargjort kan vi gå vidare till det som var min poäng, vad Gammelmedia och andra proffstyckare nu har gjort att de ökat intresset markant för det hela, innan tv4 tog upp det hela var det på sin höjd ett par hundra som laddat ner förundersökningsprotokollet och nu har det ökat lavinartat, tack för det media!

Vad media och andra proffstyckare även lyckats med är att de nu helt plötsligt börjat gapa om censur och inskränkningar i yttrandefriheten, privilegiet var så att säga gott och hedersamt så länge Gammelmedia själva hade monopol på att delge folk information. Det är även här jag tror skon klämmer som mest, man ser helt enkelt sin monopolliknande ställning som tolkningsföreträdare hotad.

Det är ungefär likadant som i fall där media väljer att "nästan" publicera bilder på misstänkta personer, där de (kan man nästan ana) med flit använder tillräckligt lätta bilder så att de egentligen inte visar något men där de ändå är så pass lätta att luska ut vem det är på dem. Exempel på detta kan vara att man helt enkelt nämner filerna till något väldigt lätt. Så direkt som media publicerar en pixlad bild på en misstänkt gärningsman så startar de direkt en kapplöpning där målet är att luska ut vem det är som döljer sig bakom pixlarna på nätet, oftast tar det knappt någon tid alls för internetdetektiverna att lista ut det hela.

Men för att återgå till poängen, hela uppståndelsen tycks bero på ett par fundamentala missförstånd som basuneras ut just nu, först och främst är det som sagt inte the pirate bay som publicerat någonting själva, för det andra är bilderna en del av förundersökningsprotokollet, för det tredje är detta förundersökningsprotokoll tillgängligt för vem som helst via västmanlands tingsrätt. Jag vet att jag skrivit det innan, men det kan inte sägas för få gånger verkar det som.

En annan poäng som kan göras är att den öppenhetsprincip som finns, men som Gammelmedia mest haft nytta av, nu är delvis hotad. Men inte av the pirate bay och den enskilde användare som faktiskt från början hade materialet på sin dator och som vidare delade med sig det av via the pirate bay (klargörande: tekniken bakom the pirate bay fungerar ungefär såsom att de enda filerna som sparas där är en liten fil med instruktioner om var filen är, helt jämförbart med google eller vilken annan sökmotor som helst) utan hotet kommer här från Gammelmedia som dragit igång det hela och av alla de andra som av någon outgrundlig anledning helt plötsligt drabbats av en ordentlig dos moralpanik. Det är dessa människor som är hotet mot öppenhetsprinciperna, inte the pirate bay, personen som från början gjorde materialet tillgängligt (om här rätt ska vara rätt så torde man anklaga tingsrätten istället då det är de som gjort materialet publikt från början), eller ens de tusentals personer som tack vare Gammelmedias moralpanik nu uppmärksammat filen/filerna och laddat ner dem.

Skäll på rätt personer, om ni ska skälla alls.
add comment add comment ( 1499 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 56 )


| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Next> Last>>