Freudian slip
Friday, October 13, 2006, 02:21

En av mina flaskor schampo (gurka/melon) är läskig, jag läser nämligen fel på den varje gång. Det är möjligt att det är en s.k freudiansk felsägning, bedöm själva.

Det står:
milt för hela familjen


Varje gång jag läser det får jag det till:
milf för hela familjen

add comment add comment ( 690 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 4.5 / 2 )

Oh, it's on now bitch!
Monday, October 9, 2006, 16:57

Nordkorea har eventuellt provsprängt en atombomd, USA mullrar, världen väntar.


Om de nu har sprängt en bomb och inte bara fejkar för att få uppmärksamhet så tvivlar jag på att USA kommer att våga sig på en attack. Deras styrkor är redan nu spridda lite varstans och de har problem att få in tillräckligt med reserver för att kunna rotera trupperna i Irak och Afghanistan. Ska de nu in i Nordkorea med så kommer de få väldiga problem med att skrapa ihop tillräckligt med manskap.

Är det någon som attackerar Nordkorea så gissar jag nog mer på Kina.
add comment add comment ( 362 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 77 )

Kulturpolitik
Sunday, October 8, 2006, 23:46

Jag tänker inte säga så mycket mer om symbiosen mellan kultur och poltik än att staten inte ska finansiera kulturlivet och att om folk vill hålla på att måla en massa fula tavlor eller göra värdelösa utställningar så får de bekosta det ur egen ficka. Det kommer kanske leda till en ökning av dokusåpamongon på "finkulturens" bekostnad. Men dokuspåpamongona står åtminstone för sin egen nota och i det hänseendet så spöar ett dokusåpamongo en dramatenskådis varje dag.

Det jag istället tänkte göra var att länka vidare till två bloggar som mer eller mindre sammanfattar det jag anser om kulturpolitik i allmänhet: Henrik Alexandersson och The Libertarian In Room 101


Det kan även vara av intresse att läsa artikeln i SvD: Kultursverige kommentar ministervaletUpdate: Idag (9/10) skriver Mattias SvenssonSidan Fyra i Expressen att det är Dags att slopa stödet till kultur och medier
add comment add comment ( 632 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 70 )

Tankar en lördagseftermiddag
Saturday, October 7, 2006, 14:32

Jag stod just och slösade mängder av vatten medan jag diskade lite disk och kom att tänka på några saker jag funderat på tidigare:

Först att alla miljöåtgärder i Sverige är tämligen menlösa, de är måhända bra men i så låg skala så att de knappt räknas. Hela miljödebatten blir då rätt löjlig. Det är inte vi här som är problemet eller ens det kommande problemet vi står inför, om vi ändå ska pissa bort pengar på meningslösa miljöåtgärder (som exempelvis den mest meningslösa pålurade "scamen" av dem alla: källsortering) så borde vi sluta bry oss så mycket här i Sverige och istället lägga de pengarna på "tredje världen". Det är Kina och Indiens kommande bilåkare och blomstrande industri som är det riktigt stora problemet, i jämförelse med dem är den lilla eventuella skada vi åsamkar systemet ytterst marginell.


Den andra funderingen hade jag redan i tisdags då jag tittade på Argument (gamla Debatt, ett av de få sevärda SVT-programmen) och de tog upp frågan om homosexualitet och idrott.

Den tanken som slog mig var att homofobin inom idrotten iaf delvis är berättigad. Om homosexuella ska duscha tillsammans med heterosexuella så borde givetvis tjejer och killar duscha gemensamt, då det är exakt samma sak och att olusten som de känner är densamma.
Mer:
Kärnkraftverk är naturliga
add comment add comment ( 404 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 103 )

Är nerladdningen verkligen ett problem för Svensk film ?
Friday, October 6, 2006, 18:29

Någonting slog mig i artikeln jag länkade till i förra inlägget, nämligen citatet från Cissi Elwin, vd för Svenska filminstitutet:
- Jag har inga kommentarer till Cecilia Stegö Chilò som person, men jag ser fram emot att träffa henne så snart det bara går och berätta om Filminstitutets omorganisation och nyinriktning. Det finns mycket att diskutera och jag vill gärna beskriva de utmaningar som vi och hela filmbranschen har framför oss. Den illegala fildelningen, digitaliseringen och de nya distributionsformerna för film är exempel på frågor som påverkar hela den svenska filmmarknaden.


Jag kan omöjligt se hur nerladdninen kan vara något som helst problem för Svensk film.

Problemet med Svensk film är istället det att alla filmer som görs är värdelösa!

Nerladdningen måste i detta hänseende ändå jämföras med hur bra filmerna egentligen är och hur man värderar deras eventuella marknadsvärde.

Med tanke på att majoriteten av alla svenska filmer är skit så är det ändå anmärkningsvärt att svensk film har så pass hög andel av de totala biobesöken.

En kul grej är att svensk film skjuts i botten varje sommar då de stora Hollywoodfilmerna har premiär.

Som slutsats måste jag ändå dra att den inhemska filmproduktionen är ohyggligt övervärderad och varje krona som slösas på den är en bortkastad krona om det nu inte är så att folk faktiskt vill gå och se svensk film, i så fall skulle det vara intressant att se vad en svensk film skulle kosta om de inte var statligt subventionerade och om folk faktiskt skulle vara beredda att betala det priset.

Majoriteten av filmerna från Hollywood är ju även de värdelösa och jag anser ändå att de filmerna är ljusår bättre än de svenska filmerna som görs, för att inte tala om Beck-filmerna som är för film vad Petter Hansson är för en ordinarie mittbacksplats.Mer:
Nej, det är inte fildelningen som drar ner musikförsäljningen
add comment add comment ( 795 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.3 / 98 )

Ny regering
Friday, October 6, 2006, 18:07

Det var såvitt jag kan se två riktigt bra utnämningar;

Att Cecilia Stegö Chilò, VD för den liberala tankesmedjan Timbro blev kulturminister kan bara vara positivt då man ser paniken hos kulturvänstern. Vi får hoppas på att hon är så liberal som de verkar vara rädda för. Kulturarbetare är ändå i 15 fall av 10 värdelösa. Lite roligt är det att kulturvänsten måste ha satt rödvinet i halsen när de läste den utnämningen.

Och att Carl Bildt blev utrikesminister. Han är respekterad ute i Europa och för en gångs skull slipper man skämmas för att Sverige skickar något spån som knappt kan engelska för att samtala med andra nationer. Enda nackdelen är väl att han kan stjäla för mycket fokus men jag tror fördelarna med att ha en kompetent Bildt där uppväger de eventuella nackdelarna. En till risk är att Bildt kan vara lite för mycket pro-Eu, vilket är helt i sin ordning så länge den nya konstitutionen skrotas och att EUs idiotiska jordbruksprogram ryker och att de gigantiska tullmurarna rivs ner, men det är mindre troligt.

Att Birgitta Olsson inte blev jämställdhetsminister drar jag en lättnadens suck för, hennes retorik påminner allt för mycket om den F! för. Å andra sidan är det bra att det finns en liberal som tar tag i de frågorna så att inte vänstern får ensamrätt på dem för då får de bestämma diskursen på tok för mycket.

I övrigt är jag lite oroad för att det blev en ganska tydlig blockuppdelning på posterna, Moderaterna sköter försvar, finanser och justitieämbetena, Folkpartiet sköter utbildningsväsendet, Centern får jordbruket och infrastrukturen och till sist får KD ta hand om spriten, socialpolitiken och hälsan.

Mer att glädja sig åt: Schyman tvingas lämna riksdagen, inte en sekund för sent och att Jan-Emanuel blev utröstad i ö-rådet
add comment add comment ( 409 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 63 )

Konsten att föra en konversation framåt
Sunday, October 1, 2006, 14:30

Från igår, samtal över icq med robbertt (han först och komplett med stavfel och allt):

- jefvla söndagsbilister
- men det är ju lördag
- ja, just det....jävla söndagsbilister som sagt
- men det är ju lördag
- exakt min point
- ja ? söndagsbilister är ju ute imorgon, alltså kan du inte gnälla på dem idag då de inte varit ute på vägarna idag
- nog fan e de ute på vägarna idag, hamna bakom en sån nämligen....näe, de får väl va ute på sina söndagar o lååångt bort från mig
- men det är ju lördag idag
- just därför ska de ju inte va ute idag
- det är de ju inte, för det är lördag idag
- men det verkar inte de jävlarna veta
- jo, för det är lördag idag, de kan per definition inte vara söndagsbilister då det är lördag idag
- de kan de minsann visste vara, en söndagsbilist kör som bara en söndagsbilist kan
- ja, men de är söndagsbilister, observera: SÖNDAGSbilister, inte lördagsbilister
- lördagsbilisterna kör inte i närheten av hur söndagsbilisterna kör, å det va en söndagsbilist som va ute o puttra denna lördag...jag vet...jag var där
- det var du säkert, men jag säger att det inte var en söndagsbilist då det är lördag idag
- det har ingen betydelse
- men jo, en söndagsbilist kan inte vara en söndagsbilist idag då det är lördag idag
- det är samma som att köpa en påse lördagsgodis på en onsdag
- ja, då är det inte lördagsgodis utan bara en påse godis som du köper på en onsdag, onsdagsgodis.
jämför med: "bor ni i kiosken?"
- nej lördagsgodis heter det ju
- det kan heta vad det vill, det är inte lördagsgodis i vilket fall då namnet är missvisande och slutligen felaktigt
- just det, asså kan lika gärna en söndagsbilist vara ute o puttra en lördag
- nej, då det inte är en söndagsbilist då, utan en lördagsbilist
- nej
- jo, så är det visste
- nej
- du ska du ta och lyssna på mig här, gamle man, en söndagsbilist är inte ute och kör på en lördag, då blir han per automatik en lördagsbilist, vilket inte är samma sak som en söndagsbilist. Varken rent semantiskt eller innehållsmässigt
- peronen i fråga är o kommer alltid att vara en söndagsbilist oberoende vilken dag den personen är ute i trafiken, tills den dagen den personen ändrar sitt körsätt o blir en vanlig bilist...en fjortis är alltid en fjortis oberoende av åldern
- ja, men det ändrar inte det faktum att det är lördag idag
- har jag aldrig påstått heller
- indirekt har du eftersom du envist fortsätter hävda att du råkade på en söndagsbilist idag och det är lördag idag
- en söndagsbilist är nåt man är
- ja, på söndagar
- nej 24/7
- ja, om det skulle vara söndag hela veckan, vilket det inte är. Det är endast söndag på söndag och idag är det lördag
- ja, men en söndagsbilist är en söndagsbilist varje dag året om
- ja, om det varje dag året om skulle vara söndag, men det är det inte och idag är det lördag

add comment add comment ( 407 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 75 )


<<First <Back | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | Next> Last>>