Tag det lugnt
Thursday, March 20, 2008, 12:13 - Arbogatragedin
Posted by Vanja

Det flyter runt en massa rykten just nu på nätet angående det pågående fallet, både i pressen och på diverse forum (i skrivande stund verkar det som en kvinna misstänks, hon finns namngiven/uthängd på flashback).

Ta det lugnt med ryktesspridningen, i bästa fall blir någon falskt anklagad, i värsta fall så utökas tragedin i det hela med att en oskyldig person får ett rent helvete pga att deras namn kommit ut på nätet och folk ringer, hälsar på osv, folk som eventuellt dragit förhastade slutsatser.

Jag vet ingenting mer än någon annan för den delen.
add comment add comment ( 1080 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 147 )

Angående arbogaknivmorden
Wednesday, March 19, 2008, 23:19 - Arbogatragedin
Posted by Vanja

Personen som i media benämns som "sambon" är en bekant till mig som jag talade som hastigast med för några timmar sen, han var av förklarliga skäl inte värst pratsugen. Något som är förståeligt, han har iaf tagit sig kraft till sig och skrivit ett inlägg på sin blogg, ett inlägg som jag citerar i sin helhet här nedanför;

Varsågod Snaskpressen och Aftonbluddret

Det som har hänt Mig och min familj är bortom all vansinne.

Mina älskade bonusbarn har brutalt mördats av en änsålänge okänd gärningsman.

Denna kalla och obeskrivbara handling kan inte på något sätt förmedlas rätt till en allmänhet och Jag ser pressens alla felaktigheter men tänker inte på något sätt förklara mer här.

Jag tackar för det enorma stöd som vi har fått från vänner, bekanta, bloggläsare och okända men nu går jag ut till Alla!!!

Detta är ett brott som MÅSTE klaras upp. Detta är ett brott som vi måste visa att det här tolererar vi inte i Sverige. Det här får inte hända!

En svensk familj måste kunna känna sig trygga.

Du, Jag alla ska kunna vara hemma själva utan att känna rädsla för att öppna dörren när det knackar!

Hjälp oss och polisen nu, för er egen del! Hjälp oss med allt! Framför allt med tips.

Ni vet vilken tid det hände!

Har ni sett någon, hört något, vad som helst som kanske inte för er är av någon betydelse alls

Lämna då era tips till Polisen, alla iaktagelser kan vara något.

Och till er som möjligen är i gärningsmannens krets.

Det är två barn vi pratar om...två oskyldiga liv som inte har gjort något ont.

Det är två änglar som har lämnat jordelivet.

Det är två själar som aldrig lärt sig att hata eller tycka illa om.

Vill ni ta bort kärleken och omtanken från jordens yta?

Eller känner ni ingenting?

Är ni tomma?

Om ni inte är det...

Hjälp oss.

/-------------------------/

På jorden finns det fyra element som vi inte kan leva utan Jord, Eld, Luft och Vatten men det femte som många glömmer är det största utav alla det som står i centrum av allt Liv...Kärlek


Vi lider med er och de stackars oskyldiga barnen vars livsgnista släckts. Det är ohyggligt det som hänt och någonstans därute finns den skyldiga (eller de skyldiga om det skulle visa sig vara på det viset).
add comment add comment ( 1295 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 118 )

Åh ja, han gick dit
Monday, March 3, 2008, 14:07
Posted by Vanja

Någon var tvungen att äntligen säga det...

Men fotbollsspelare är som prostituerade, vi går dit pengarna finns
- Razak Omotoyossi i gårdagens hd

add comment add comment ( 924 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 103 )

Lösenord...hur bra är ditt?
Saturday, March 1, 2008, 18:19
Posted by Vanja

Lösenord är farliga saker, helst av allt ska man ha ett bra sådant bestående av blandade bokstäver, siffror och andra tecken för att göra dem så svårknäckta som möjligt.

En bra tanke då de flesta "hack", som folk kallar dem när deras mail (eller login till nånstans) blir stulet, helt enkelt beror på bristande säkerhet eller lathet hos användaren då de valt ett för enkelt lösenord.

Så långt så bra, det är bara det att..ibland blir det lite för bra när man har både bra fantasi och minne som en guldfisk (som i motsats till vad folk ofta tror inte har sådär värst dåligt minne egentligen).

Ja..jag ändrade mina lösenord häromveckan, de blev visst lite för bra då jag omedelbart glömde bort vad fan jag ändrade dem till och kom äntligen på vad iaf två av dem var.

Nu ska vi bara lyckas klura ut ett par stycken till.

Det är inte lätt när det är svårt.
add comment add comment ( 956 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 112 )

Kul, kul, kul
Thursday, February 7, 2008, 21:33
Posted by Vanja

Surströmming...Motala...Lustigkullevägen, det blir inte roligare än såhär.
add comment add comment ( 951 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 109 )

Efter debatten...
Thursday, January 24, 2008, 21:43
Posted by Vanja

Det är säkert fler än jag som känner såhär men...dagens korta debatt om prostitution där Isabella deltog (men maskerad) var helt meningslös, det går helt enkelt inte att diskutera med människor som Josefin Brink och det kommer inte att ske någon ändring.

Ett par korta tankar såhär när man känner sig helt maktlös och trött på det hela;

* Kan vi för en gång sluta sammankoppla trafficking och prostitution; de lika lite att göra med varandra som slaveri har med vanligt lönearbete!

* Isabella har rätt i att debatten pågår ovanför hennes (och andras) huvud.

* Hur fan lyckas Stina Dabrowski få jobb gång på gång på gång på gång på gång? Det är någonting som inte står rätt till här, för hon kan varken intervjua folk eller leda en debatt.

* Idiotargumentet att man kriminaliserat sexköpen för att man inte vill att (främst) män ska kunna köpa sig tillgång till en annan människas kropp kan inte vara ett giltigt argument! Om det är giltigt så måste man vara emot all slags lönearbete, annars är det endast en unken sexualmoralisk lag!

I övrigt är jag bara trött och matt kring hela den menlösa debatten, men en eloge till Isabella för att hon försöker, även om hon nog innerst inne vet att det aldrig kommer bli någon förändring i detta jävla moraliskt överlägsna skitland.
add comment add comment ( 1026 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 119 )

Svensk indignation 2
Thursday, January 24, 2008, 15:09
Posted by Vanja

Håll käften, Svenska skidskytteförbundets ordförande Björn Eriksson, Magdalena Forsberg, Helena Jonsson, Björn Ferry, Bengt Eveby och Anna-Maria Nilsson!

Personligen tycker jag att det borde vara livstids avstängning för dopning
-Helena Jonsson


Så säger hon i dagens Aftonbladet angående att finländskan Kajsa Varis ännu en gång åkt fast för dopning och ännu en gång ser vi den moraliska upprördheten inom idrotten koka över (och speciellt i det moraliskt överlägsna Sverige).

Om vi för en sekund bortser från varför någon nu skulle vilja dopa sig för att vinna i en sån meningslös skitsport som skidskytte och istället talar om dopning som fenomen istället.

Dopning borde inte ens vara olagligt, det finns inga vettiga argument emot det. Det enda som finns är känslan av att att dopa sig är att fuska, att man tar sig genvägar och att sporten till varje pris måste "hållas ren". Men detta kan omöjligtvis vara ett bra argument, är man för "rättvisa" i sport så bör och måste man även då vara emot ekonomiska och genetiska "orättvisor" som att vissa har mer pengar att lägga på dyrbar utrustning eller träningsläger, bra tränare osv eller att vissa har mer tid att lägga på träning och att vissa helt enkelt har bättre genetiska förutsättningar för att bli bra, men detta är man inte emot. Nej, det är de små piller med hormoner man riktar in sig på, det är så mycket enklare att vara upprörd över dem, för det rimmar ju så väl med resten av samhällets motstånd mot droger och droger, ja du, droger är farliga saker!

Men din idiot, dopning är ju farligt för kroppen kanske du säger? Ja, dopning är farligt för kroppen, det argumenterar jag inte emot. Däremot är jag emot att folk inte får göra vad de vill med sina kroppar så länge det bara skadar dem själva och dopning skadar i högsta grad endast dig själv (det finns givetvis fall där överdopade människor löpt bärsärkagång och skadat andra, men det är då personen som ska straffas för skadan han åsamkat andra inte skadan han åsamkat sig själv).

Vad vi har är alltså rättviseargumentet, men idrott är inte rättvist. Idrott är något av det orättvisaste som finns (om man nu antar att rättviseargumentet på något vis är giltigt) och vi har inga problem med att acceptera dessa orättvisor så länge de sker inom idrottens ramar. Nej, rättviseargumentet är inte ett giltigt argument emot dopning, vi har därför inget argument emot dopning och det borde då vara lagligt och upp till var och en som idrottar att själv bestämma om han eller hon tycker det är såpass viktigt att vara bäst i den menlösa sport som inte på något vis är viktig eller relevant för egentligen någon alls att han eller hon utsätter sig för riskerna och dopar sig.


---
Fler idrottare som borde hålla käft:
Håll käften, Carolina Klüft!
add comment add comment ( 1448 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 125 )


<<First <Back | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Next> Last>>