Köpenhamnspolisen får visitera utan misstanke om brott
Monday, March 12, 2007, 13:15

Via ekot;

Köpenhamnspolisen kan från och med nu och en vecka framåt visitera människor i två områden i staden utan att det finns misstanke om brott.

Syftet är att leta vapen, och det ska man göra i stadsdelarna Nörrebro, där det nu rivna ungdomshuset låg, och i fristaden Christiania.

I samband med oroligheterna kring rivningen av ungdomshuset har 19 personer åtalats för brott mot vapenlagen. Det som påträffats är enligt Köpenhamnspolisen bland annat knivar och granater.


Boende i dessa områden, ni vet själva vilka ni kan tacka för detta...


...tips: det börjar på V och slutar på änsterslynglar

add comment add comment ( 922 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 61 )

Larry King intervjuar Immanuel Kant
Monday, March 12, 2007, 12:18
Hmmm
add comment add comment ( 528 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 110 )

Jag lovar dig, penisförstoringspiller fungerar inte
Monday, March 12, 2007, 11:07

Det finns inte en möjlighet att piller som förstorar din penis fungerar, så Ni kan sluta skicka mig mail om dem nu.

Jag baserar min åsikt på ett och endast ett argument.

Skulle dessa piller fungera så skulle varje man veta om det. Det skulle sprida sig som en löpeld genom den manliga befolkningen och överallt skulle män sitta och knapra på dessa piller.

Men det ser vi inte och mer bevis än så behövs inte.

Dessa piller är en bluff och jag förstår att du mer än allt annat i världen vill ha en lite större penis, men pillerna du blivit lurad till att köpa kommer inte ge dig de där extra centimeterna (både på längden och tjockleken) som både du och din pojk eller flickvän alltid önskat att du hade.
add comment add comment ( 641 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.4 / 7 )

Dagen folkpartiet dog
Monday, March 12, 2007, 07:48

Idag går Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag ut och anklagar* Centern för att vara "nyliberalt"

Det finns så många fel här så jag vet knappt vart jag ska börja, men en början är ju att användandet av "nyliberal" som skällsord är mycket olyckligt. "Nyliberal" är ett skällsord som vänstern använder för att svartmåla sina motståndare. "Nyliberal" är i det närmaste att betrakta som detsamma som "högerextrem" om man utgår från vänsterns retorik.

Det behöver nu nödvändigtvis vara inte olyckligt, det kan vara positivt då det är en chans att ta tillbaka "nyliberal" precis så samma sett som andra grupper gjort (exempelvis då de homosexuella tog tillbaka ordet bög).

För det andra så luktar det desperation från Folkpartiet då Centerpartiet tagit över den liberala fanan från just Folkpartiet som jag inte vet vad de är längre. Folkpartiet gjorde ett katastrofval senast och det anser jag har att göra med att de inte längre är liberala, det var då i alla fall anledningen till att jag inte gav dem mitt stöd senast. Det är inte underligt att Centern går framåt i opinionsundersökningarna

Då riskerar centerpartiet att beskyllas för att vara Alliansens högerspöke.


Usch, nu är vi där igen. Användningen av "liberal" som ett skällsord. Jag hade faktiskt ett intressant samtal om just detta igår med en amerikan om hur "liberal" används som ett skällsord i både Sverige och Usa men hur det betyder helt olika saker.

I Sverige är "liberal" och "nyliberal" som jag sade ovan i det närmaste att betrakta som "högerextrem" medan det i Usa används för att svartmåla folk som "kommunister". I bägge fallen är det oerhört intressant att se hur ett ord kan betyda så fundamentalt olika saker men även intressant då det klart belyser vilka som har makten att definiera ordet i sig i dessa två länder.

I Sverige har länge den politiska diskursen definierats av vänstern medan den i Usa definierats av högern och i bägge länderna är alltså "liberal"/"nyliberal" ett skällsord som man använder för att svartmåla sina motståndare.

Nåväl, har jag aldrig tidigare varit intresserad av att gå med i ett parti så är jag det nu och det är knappast Folkpartiet som lockar.

Högerspöke...jo hejhej, dog inte det ordet ut någon gång under sjuttiotalet?

----
* Se dn.se.
Erik Scherlund svarar på "anklagelsen" även han i DN och Federley ger sin på saken.
add comment add comment ( 605 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.2 / 6 )

The Great Global Warming Swindle
Sunday, March 11, 2007, 10:41

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, men jag nu i vilket fall sett Channel4 dokumentären The Great Global Warming Swindle (hädanefter benämnd endast "Swindle")* och tja, ska du endast se en film om detta i år så se hellre den här än Al Gore's An Inconvenient Truth, men helst bör du se bägge.

Till att börja med, jag är långt ifrån någon expert och kan liksom du som läser detta ingenting om det hela utan jag och du får som vanligt tro på det vi blir tillsagda att tro på.

Hur som helst...

Dessa två filmer har två helt olika infallsvinklar och kommer således fram till två helt olika resultat.

Ingen av filmerna förnekar klimatförändringar, dessa är helt och hållet bevisade, skillnaden ligger i vad som orsakar det hela.

I Al Gores film så ansluter han sig till den populära teorin att det är människan som genom att släppa ut koldioxid som orsakar den höjning av temperaturen vi nu ser.

I "Swindle" kommer man fram till en helt annan slutsats, nämligen att det är solfläckar som orsakar dem.

Al Gore försöker bevisa att det finns ett samband mellan koldioxid och temperatur...vilket han har helt rätt i. Bara det att han enligt "Swindle" fått det om bakfoten. Det man visar på där är att det inte är som Gore säger, nämligen att först en höjning av koldioxid sedan en höjning av temperatur. Man visar att det är precis tvärtom. Det är nämligen först en höjning av temperaturen och att sedan ungefär 800 år senare en höjning av koldioxiden.

Jag vet själv inte riktigt vad jag ska tro, men just nu lutar det att jag är mycket skeptisk till det hela och det kommer av flera anledningar;
- Klimatet är i ständig förändring och har så varit under hela jordens historia. För några hundra år sedan hade vi en "liten istid" och innan det var temperaturen betydligt högre än vad den är nu och på något vis klarade sig jorden och människorna ändå.
- Under 70-talet var majoriteten av vetenskapsmännen absolut säkra på att vi var på väg mot en ny istid. Det är underligt nog tvärtom just nu.
- Jag tycker de fakta som lagts fram visar mer på att det är solen som är orsaken till förändringarna än att människan pumpar ut koldioxid.
- Med mer eller mindre jämna mellanrum dyker det upp någon stackars ärkenöt som hävdar att jordens undergång är nära. Det har aldrig slagit in och kommer med största sannolikhet inte göra det den här gången heller.
- Meteorologerna. Kom igen, de kan inte ens spå vädret en vecka framåt, hur i allsin dar ska vi kunna lita på deras förutsägelser 50 eller 100 år framåt?
- Symbiosen mellan miljörörelsen och den gamla kommuniströrelsen. Det verkar som miljörörelsen av idag mest består av gamla kommunister som behövde någonting nytt att kämpa för när deras dröm om den kommunistiska utopin föll sönder och samman. Det största problemet med den så kallade miljörörelsen är de människor som dras till den. Någonting säger mig att det inte handlar så mycket om miljö som det handlar om anti-kapitalism och USA-hat.

En annan sak som är mycket oroande över hela debatten i sig är att skeptiska röster mycket snart blir nertystade, detta i sig är allvarligt nog och bryter mot en av de mest fundamentala reglerna inom vetenskapen; nämligen att allt ska kunna diskuteras, allt ska kunna visas skepsis emot och inga resultat är slutgiltiga.

Personer som visar skepsis emot det här behandlas som om de ifrågasatte Förintelsen eller Evolutionen**.

Men jag är fortfarande skeptisk, både emot förespråkarna av teorin att det är människans utsläpp av koldioxid som är anledningen till den senaste tidens temperaturhöjning och emot teorin som säger att det är solens aktivitet som är anledningen.

Jag säger bara att just nu tycker jag att sol-teorin förklarar saker och ting bättre.Läs mer:
Liberale husguden Henrik Alexandersson har ett inlägg om "Swindle"
Moderskeppet undrar lättsamt om de bränner olja på Mars nu när det visar sig att polariserna på Mars har smält tre år i rad.
Blogge har ett långt inlägg om saken med lite annorlunda infallsvinkel
Och till sist bjuder Equiliberal på några matnyttiga länkar----
* Finns på Google Video tills dess att den försvinner, annars finns den väl på diverse fildelningsnätverk.
** Behandlingen av dessa är lika fel. Nu jämför jag inte områdena utan säger bara att även om du tycker att din meningsmotståndare är rent utsagt dum i huvudet så om dina argument och åsikter nu är så förträffliga borde du utan problem kunna vinna i debatter.
add comment add comment ( 761 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.7 / 6 )

The Great Wall of China
Monday, March 5, 2007, 13:05

Hittade hos Johan Norberg ett inlägg om en sida där du kan se precis hur mycket Kina tycker om dig.
Snacka om egoboost!


Jaja, jag är medveten om att de nog inte blockerar den här domänen specifikt utan att den följt med i något slags filter, som att de exempelvis blockerar hela webbhotellet eller hela .com. Hur som helst, i varje fall så tror jag knappast att någon stackars kines råkat hitta hit och sen slösat tid på att via tolk läsa igenom allt skräp för att sedan gå igenom hela bekymret med att lägga till den i deras filter...men man kan ju alltid drömma.
add comment add comment ( 575 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 68 )

Dagens bild
Sunday, March 4, 2007, 09:27


Bilden är tagen från:cr-shirts.com
add comment add comment ( 577 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 119 )


<<First <Back | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | Next> Last>>