Vilken karraktär i Scrubs är du?
Friday, March 2, 2007, 09:20

Det verkar som flera framstående namn gjort detta test (ex Wille och Aquette) så för att visa hur viktig jag är så tog jag mig tid att göra testet jag med.

Resultatet blev:

Not evil, necessarily, but you do have a sadistic streak. You view yourself as being a helpful person, but feel your efforts are vastly under-appreciated by others. People think you're a liar...possibly because you are.

The Janitor

Spot on!
add comment add comment ( 759 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 71 )

PB&J
Friday, March 2, 2007, 08:35

Amerikas matkultur är något som det ofta skälls på från olika håll, men ibland lyckas de faktiskt skapa något som är fantastiskt gott.

Jag talar givetvis om PB&J. De är riktigt mumsiga, av någon anledning.

Det är mycket godare än australiensarnas brott mot mänskligheten Vegemite (eller den brittiska motsvarigheten Marmite) som nog får räknas till något av det äckligaste som någonsin misshandlat mina smaklökar.

Just nu har jag en burk Skippy (Krokant, vilket jag antar motsvaras av Super Chunky) och till det använder jag för tillfället vanlig jordgubbssylt.

En rolig anekdot var då jag var mindre och tjatade till mig att mina föräldrar skulle köpa hem jordnötssmör, som jag aldrig gillade och som blev stående i skafferiet till den gick ut. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var för torrt och man fick liksom "instant xerostomia" då man tog en tugga. Smaken hade jag ingenting emot och nu kan jag äntligen avnjuta denna amerikanska specialitet.
Mer amerikansk överlägsen matkultur:
Årets "Ge Mig!"-produkt
Trött på Red Bull? Nu finns Cocaine!
add comment add comment ( 608 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 69 )

Hur hittar folk hit?
Friday, March 2, 2007, 07:39

Några intressanta googlesökningar som lett folk hit (gäller endast hittills under Mars):
Google.se: "macthonyz"
Google.nl: "regina lund droger flashback"
Google.se: "Fick kuken i röven"
Google.se: "hora spel"
Google.se: "Swenska tjej - It's the grej!"
Google.com: "kända prostituerade"
Google.com: ""Kim Terrell " "power team""

Andra intressanta sökningar de senaste månaderna:
Google.se: "stora penisar"
Google.se: "Orlando Bloom"
Google.se: "har regina lund någon syster?"
Google.se: ""bästa porr""
Google.se: "svarta hästar"
Google.se: "tonårsbröst"
Google.se: "neger kuk"
Google.com: ""big engine and full mot""
Google.se: "oh noes"
Google.se: "drogliberalism i sverige"
Google.se: "Australienare vinner vinter guld"
Google.se: "långdistanslöpning"
Google.se: "jan berglin 40 år"
Google.se: "neger jo"
Google.se: ""Maria Nycander""
Google.com: "rudbecksskolan nakenbilder"
Google.se: "små kukar"


Avdelning: Alla sätt är bra utom de dåliga
add comment add comment ( 1088 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 80 )

Viktig upplysning!
Tuesday, February 27, 2007, 01:06

Efter att ha läst denna tjuvlyssning så anser jag att det är min medborgerliga plikt att informera om det jag ska till att informera om:

fag hag är INTE samma sak som fag drag
add comment add comment ( 871 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 76 )

Diskriminering inom privat sektor ska vara tillåtet
Monday, February 26, 2007, 23:21

Läste just hos den likt jag forna kolsvabon Erik Svansbo om hur han fick uppleva diskriminering i krogvärlden.

Erik har en intressant åsikt i ämnet som helt och hållet verkar misstolkas av majoriteten som kommenterar hans inläggt;

Jag tycker att diskriminering ska vara tillåtet, en företagare har rätt att bestämma vilka personer som får komma in på hans företag. Hursomhelst, om man bedömer sina gäster på grund av hudfärg ska man stå för det.


Jag kan inte göra annat än instämma. För en krögare som driver en krog i privat regi ska det alltid vara upp till denne att själv bestämma vilka han vill ha på sin krog.

Detta ska även gälla alla privata företag. Vill en krog eller affär inte ha exempelvis invandrare, homosexuella, rödhåriga eller folk med Dr Martenskängor så ska denne få ha det så och det borde vara tillåtet.

Tillåtet är inte samma sak som smart, för majoriteten av affärsidkare kommer det vara en mycket dålig affär om de väljer att inte släppa in en valfri grupp. Det kommer då antagligen i de flesta fall vara riktigt korkat att inte släppa in ex invandrare. Det kan dock i vissa fall löna sig.

Vi måste dock skilja på privat och offentlig sektor. Inom den offentliga sektorn så får det inte vara någon skillnad mellan folk och folk, det bör det däremot få vara inom den privata.

Diskriminering i sig är ett underligt fenomen, vi tillåter gladligen en uppsjö fall av diskriminering men helt plötsligt är det fel. Detta har till viss grad att göra med hur vi definierar diskriminering.

Vi kan ta ett jämförande exempel;
Exempel 1: Lisa driver en livsmedelsaffär, Pelle vill komma in där och handla. Men Lisa anser att rödhåriga är dåliga kunder och väljer därför att inte släppa in Pelle i sin affär.
Exempel 2: Pelle går fram till Lisa i ett försök att ta kontakt med henne. Lisa tittar som hastigast på Pelle och ser att han är rödhårig och eftersom Lisa inte är attraherad av rödhåriga så vill hon inte ha någonting att göra med Pelle. Lisa väljer därför att inte så att säga "släppa in Pelle i sin affär"

Här tycker vi instinktivt att exempel 1 är fel medan exempel 2 är riktigt, bägge är lika diskriminerande.

Diskriminering må vara rent utsagt korkat, men bör likväl vara lagligt så länge det sker i privat regi.

Det finns hur många fall som helst mer av diskriminering som vi inte har något som helst emot, några fler exempel är;
* Åldersdiskriminering
När du är 18 får du ta körkort, du får göra värnplikt och lära dig att döda och du får rösta en gång var fjärde år i frågor som rör landets framtid. Men du får inte gå in på Systembolaget och köpa dig en flaska vin.
* Studerandediskriminering/Pensionärsdiskriminering
Som student/pensionär är du berättigad till diverse student/pensionärsrabatter bara för att du är just student/pensionär. Varför är det ingen som förklarat för mig, det kan inte vara för att dessa grupper har mindre pengar, för i så fall skulle även arbetslösa eller folk med dåligt betalda jobb vara berättigade till egna rabatter.

Varför görs det skillnad på diskriminering och diskriminering? Om det vore det minsta konsekvent så borde all slags diskriminering vara antingen förbjuden eller tillåten.

Jag röstar utan problem för att diskriminering bör vara tillåten. Vill en krog, affär eller företag inte ha mig på deras ägor av vilken anledning som helst (välj en) så ska de vara i sin fulla rätt att neka mig tillträde, jag kommer givetvis inte tycka om det och antagligen ställa till med en scen. Men likväl ska det vara tillåtet. Det finns alltid en annan krog att gå till, en annan butik att handla i eller ett annat företag i privat sektor som väljer att se på vad jag kan bidra med (pengar, pengar och kunskap) istället för att haka upp sig på triviala saker såsom vilken hudfärg jag har (vit), vilka jag har sex med (mig själv), eller vilka kläder jag har på mig. Och finns det inga krogar, affärer eller företag kvar...ja, då får jag ta mitt eget ansvar och starta upp ett själv där jag kan diskriminera så mycket jag vill.
add comment add comment ( 1058 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 76 )

Ayaan Hirsi Ali on Real Time wíth Bill Maher
Monday, February 26, 2007, 22:46

Såg fredagens avsnitt av Real Time With Bill Maher och fastnade specifikt för följande diskussion (som även erixon uppmärksammat) där Ayaan Hirsi Ali pratar om Islam och myten att den är "fredens religion".

Ayaan Hirsi Ali är en somalisk kvinna som flydde därifrån för att slippa undan ett arrangerat giftermål och hamnade i Holland där hon bl.a deltog i produktionen av filmen Submission, en film som senare ledde till att direktören Theo van Gogh blev mördad.
Tänk om vi någon gång kunde få en så öppen diskussion i svenska medier.


Undrar Erixon, det undrar jag med.

Om nu Islam är "fredens religion", hur kommer det sig att varje gång någon kritiserar eller driver med dem så går folk man ur huse och mordhotar, bränner och förstör?

Självklart är det som vanligt att majoriteten av muslimer inte är extremister, men det är de som syns och som gör saker i religionens namn. Det är precis samma sak inom vilket religiöst samfund som helst och ingenting som är Islam förbehållet.
add comment add comment ( 672 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 4 / 1 )

Mer aborter tack!
Monday, February 26, 2007, 18:48

HAX hade ett mycket bra svar på helgens utspel från pingstkyrkan och den katolska kyrkan som inte alls vill att Sverige ska tillåta abortförslaget:

Henrik Alexandersson;

"Hej!

Vi kommer från två religiösa organisationer som tror på brinnande buskar och kringsvävande andeväsen. Vi hatar sex innan äktenskapet, bögar och preventivmedel. Vi vill att människor skall tro, inte tänka.

Så nu är vi här och vill bestämma vilken politik landets demokratiskt valda regering skall driva. Vårt mandat är större än demokratiska valresultat. Vi tar order från Gud! Han är stor, stark, har vitt skägg och vet allting bäst.

Ni borde lyssna på oss! Tänk så mycket vi har tillfört världshistorien. Korstågen. Inkvisitionen. Häxprocesserna. Oroligheterna på Nordirland. Förföljelsen av vetenskapsmän sedan medeltiden...

Ge oss chansen igen! Annars...!"Så länge som svenska skattebetalare inte behöver stå för notan så har jag inget som helst problem med detta. Tvärtom, det begås på tok för lite aborter överlag.

Vi behöver inte fler barn, speciellt inte då det mest är underklassen som spottar ur sig barn på löpande band. Barn som de inte kan ta hand om.

De flesta barn är även helt meningslösa. Förr i tiden skaffade folk barn för att trygga sin ålderdom eller för att någon behövde göra jobben på gården, eller helt enkelt för att de inte hade tillgång till preventivmedel.

Idag skaffar folk barn för att...eh, bra fråga egentligen. Folk skaffar knappast barn för att de vill det blivande barnet väl, då skulle de välja att inte skaffa barn alls.

I dagens samhälle så behöver vi inte skaffa en massa äckliga barn för att trygga våran ålderdom, det finns gott om människor i u-länderna som bara längtar efter att komma hit.

Det är ingen mänsklig rättighet att skaffa barn. Att skaffa barn är ett stort ansvar och då ska du kunna garantera barnet den bästa uppväxten. Har du dålig ekonomi ska du inte skaffa barn, om detta gör barnaskapande till en klassfråga så får det vara på det viset. Det är ditt ansvar att ge barnet den bästa möjliga starten i livet och har du inte kämpat för att komma upp från din egna dåliga start så har du klart och tydligt visat att du inte bör föra din avkomma vidare. Likadant är det med sådana som haft en bra start i livet men sumpat den. Vi kan utan problem gå ett steg längre: genom att skaffa ett barn har du klart och tydligt visat att du inte bör skaffa barn!

Låter det här som en variant av rashygienismen? Jajamensan, det kan du ge dig fan på att det gör. Bara det att jag inte gör någon skillnad på ras, där är det totalt sak samma vilka som skaffar barn, så länge de kan trygga barnens uppväxt och ge dem bästa möjliga start i livet. Däremot ställer jag mig bakom idén om en slags genetisk under och överklass som det är farhågor om. Det är egentligen ingen framtidshypotes utan den är redan här och har så varit under lång tid. Det är det som hela evolutionen går ut på, nämligen att föra de mest livskraftiga generna vidare medan de sämre generna så att säga försvinner på egen hand. Därför är det rent vansinne att låta vem som helst skaffa barn.

Det största problemet är dock vem som ska få makten att definiera vilka som ska få privilegiet att föra sina gener vidare, det är inte så att vi lever ute på stäppen längre och att den starkaste per definition för sina gener vidare. Samt att det i viss mån i dagens samhälle är omöjligt att avgöra vilka egenskaper som är de starkaste längre. Fysisk styrka behövs nästan inte alls utan intellektuell styrka är långt viktigare.

Till exempel så kan vi rimligtvis anta att den styrande eliten kommer definiera det såsom att dess motståndare inte ska få föra sina gener vidare. Extremhögern kommer inte tillåta icke-svenskar att skaffa barn och extremvänstern kommer inte tillåta någon som har mer än två kronor på banken att skaffa barn.

Detta är dock inget problem som är förbehållet barnalstrandet utan genomsyrar allting i samhället där en viss grupp får makt nog att definiera allting kring den.

Så vart ska gränsen dras? Jag tycker nog att vi kan dra den först och främst vid att folk som ska skaffa barn får genomgå samma granskning som folk som ska adoptera.

Som det är nu är det ingen som helst koll på vilka som får skaffa barn, men det är en grundlig koll om du ska adoptera. Någon som ser det underliga i detta? Vilken idiot som helst kan skaffa barn men för att adoptera måste du visa att du klarar av det, det borde givetvis vara lika hårda krav på bägge om än inte hårdare krav på de som ska skaffa egna barn.

Vill du ta med dig någon från detta något förvirrade inlägg så ta med dig följande: Skaffa inte barn, det finns ingen anledning alls för dig att föra dina gener vidare. Ingen vill att du ska skaffa barn och jag kan garantera dig att ingen i din närmaste krets vill höra om vad din skitunge gjorde i skolan idag, eller för den delen ens se din ungjävel! För att inte tala om de stackars medresenärer som tvingas dela samma allmänna transportmedel som dig och din jävla unge, alla de önskar varje gång du stiger ombord att du inte varit en sån komplett idiot utan istället investerat i preventivmedel eller aborterat ditt genetiskt undermåliga foster

Jag hatar barn
add comment add comment ( 1279 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 133 )


<<First <Back | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | Next> Last>>