Mer aborter tack!
Monday, February 26, 2007, 18:48

HAX hade ett mycket bra svar på helgens utspel från pingstkyrkan och den katolska kyrkan som inte alls vill att Sverige ska tillåta abortförslaget:

Henrik Alexandersson;

"Hej!

Vi kommer från två religiösa organisationer som tror på brinnande buskar och kringsvävande andeväsen. Vi hatar sex innan äktenskapet, bögar och preventivmedel. Vi vill att människor skall tro, inte tänka.

Så nu är vi här och vill bestämma vilken politik landets demokratiskt valda regering skall driva. Vårt mandat är större än demokratiska valresultat. Vi tar order från Gud! Han är stor, stark, har vitt skägg och vet allting bäst.

Ni borde lyssna på oss! Tänk så mycket vi har tillfört världshistorien. Korstågen. Inkvisitionen. Häxprocesserna. Oroligheterna på Nordirland. Förföljelsen av vetenskapsmän sedan medeltiden...

Ge oss chansen igen! Annars...!"



Så länge som svenska skattebetalare inte behöver stå för notan så har jag inget som helst problem med detta. Tvärtom, det begås på tok för lite aborter överlag.

Vi behöver inte fler barn, speciellt inte då det mest är underklassen som spottar ur sig barn på löpande band. Barn som de inte kan ta hand om.

De flesta barn är även helt meningslösa. Förr i tiden skaffade folk barn för att trygga sin ålderdom eller för att någon behövde göra jobben på gården, eller helt enkelt för att de inte hade tillgång till preventivmedel.

Idag skaffar folk barn för att...eh, bra fråga egentligen. Folk skaffar knappast barn för att de vill det blivande barnet väl, då skulle de välja att inte skaffa barn alls.

I dagens samhälle så behöver vi inte skaffa en massa äckliga barn för att trygga våran ålderdom, det finns gott om människor i u-länderna som bara längtar efter att komma hit.

Det är ingen mänsklig rättighet att skaffa barn. Att skaffa barn är ett stort ansvar och då ska du kunna garantera barnet den bästa uppväxten. Har du dålig ekonomi ska du inte skaffa barn, om detta gör barnaskapande till en klassfråga så får det vara på det viset. Det är ditt ansvar att ge barnet den bästa möjliga starten i livet och har du inte kämpat för att komma upp från din egna dåliga start så har du klart och tydligt visat att du inte bör föra din avkomma vidare. Likadant är det med sådana som haft en bra start i livet men sumpat den. Vi kan utan problem gå ett steg längre: genom att skaffa ett barn har du klart och tydligt visat att du inte bör skaffa barn!

Låter det här som en variant av rashygienismen? Jajamensan, det kan du ge dig fan på att det gör. Bara det att jag inte gör någon skillnad på ras, där är det totalt sak samma vilka som skaffar barn, så länge de kan trygga barnens uppväxt och ge dem bästa möjliga start i livet. Däremot ställer jag mig bakom idén om en slags genetisk under och överklass som det är farhågor om. Det är egentligen ingen framtidshypotes utan den är redan här och har så varit under lång tid. Det är det som hela evolutionen går ut på, nämligen att föra de mest livskraftiga generna vidare medan de sämre generna så att säga försvinner på egen hand. Därför är det rent vansinne att låta vem som helst skaffa barn.

Det största problemet är dock vem som ska få makten att definiera vilka som ska få privilegiet att föra sina gener vidare, det är inte så att vi lever ute på stäppen längre och att den starkaste per definition för sina gener vidare. Samt att det i viss mån i dagens samhälle är omöjligt att avgöra vilka egenskaper som är de starkaste längre. Fysisk styrka behövs nästan inte alls utan intellektuell styrka är långt viktigare.

Till exempel så kan vi rimligtvis anta att den styrande eliten kommer definiera det såsom att dess motståndare inte ska få föra sina gener vidare. Extremhögern kommer inte tillåta icke-svenskar att skaffa barn och extremvänstern kommer inte tillåta någon som har mer än två kronor på banken att skaffa barn.

Detta är dock inget problem som är förbehållet barnalstrandet utan genomsyrar allting i samhället där en viss grupp får makt nog att definiera allting kring den.

Så vart ska gränsen dras? Jag tycker nog att vi kan dra den först och främst vid att folk som ska skaffa barn får genomgå samma granskning som folk som ska adoptera.

Som det är nu är det ingen som helst koll på vilka som får skaffa barn, men det är en grundlig koll om du ska adoptera. Någon som ser det underliga i detta? Vilken idiot som helst kan skaffa barn men för att adoptera måste du visa att du klarar av det, det borde givetvis vara lika hårda krav på bägge om än inte hårdare krav på de som ska skaffa egna barn.

Vill du ta med dig någon från detta något förvirrade inlägg så ta med dig följande: Skaffa inte barn, det finns ingen anledning alls för dig att föra dina gener vidare. Ingen vill att du ska skaffa barn och jag kan garantera dig att ingen i din närmaste krets vill höra om vad din skitunge gjorde i skolan idag, eller för den delen ens se din ungjävel! För att inte tala om de stackars medresenärer som tvingas dela samma allmänna transportmedel som dig och din jävla unge, alla de önskar varje gång du stiger ombord att du inte varit en sån komplett idiot utan istället investerat i preventivmedel eller aborterat ditt genetiskt undermåliga foster

Jag hatar barn
add comment add comment ( 1418 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 143 )

Lista: Tidernas 30 bästa tv-serier
Sunday, February 25, 2007, 07:03
Posted by Vanja

Här kommer den, tidernas 30 bästa tv-serier enligt mig. Jag har valt att fokusera på tv-serier, inte tv-program. Med är alltså inte exempelvis nyhetsprogram eller diverse talk-shows. Lägg även speciellt märke till att ingen av dem är svenska.

Alla inlägg i listan kommer att länkas till (mestadels Wikipedia och Youtube. Det är möjligt att något klipp kan fungera som en spoiler, se dem på egen risk ifall du aldrig sett någon av serierna innan).

Förbered dig på ett monsterinlägg! (Därav användningen av More-taggen. Jag varnar dig, detta är ett maffigt inlägg och kan inte din uppkoppling hantera stora mängder data så rekommenderar jag dig att inte läsa detta inlägg. Eller om du använder Firefox med tillägget NoScript så kan du bara välja att blockera alla script om du nu vill det)
Read More...
4 comments 4 comments ( 1924 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 161 )

Jag hatar vintern
Friday, February 23, 2007, 13:46

Det är kallt som fan ute och det är snö ute.

Det enda positiva med vintern är att ingen gnäller på en för att man sitter inne och spelar istället för att vara ute och leka, som kärringen på Vattenfall gjorde när jag fortfarande bodde hemma och satt och spelade Championship Manager (på den tiden innan alla drog till Sega och gjorde Football Manager) en sommardag utan att spara och strömmen gick efter en massa timmars spelande, när den väl kom tillbaka så ringde jag till Vattenfall och skällde ut dem. Kärringen som svarade hade mage att tycka att jag borde vara ute istället för att sitta inne och spela.

Snö...här i Linköping...där det aldrig är snö. Vintern har under de åren jag bott här endast varit slask och vind. Men nu är det snö på gatorna och kallt.

Det är inte nog med att det är kallt ute, det är även kallt som attan inne i lägenheten. All elektronik jag har igång klarar helt enkelt inte att hålla temperaturen uppe längre.

Jag skulle kunna sätta igång något eller alla elementen å andra sidan, men de har jag aldrig vad jag kan minnas haft igång så vet inte ens om de fungerar.

Så...jag gör härmed det typiskt svenska; jag sätter mig ner och gnäller om det istället för att göra något åt problemet. Kanske ska jag kräva att någon annan fixar det åt mig med, som en solidarisk gest med de horder av kulturarbetare som kräver "nattis" åt sina barn då de arbetar på kvällarna.






Mer årstidsrelaterat gnäll:
Jag hatar sommaren
add comment add comment ( 1032 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 99 )

Skillnaden mellan prostituerade och Horor med stort H
Friday, February 16, 2007, 07:11

Prostituerad och Hora* är två ord som ofta används för att beskriva samma sak och det verkar som om folk tror att det faktiskt är samma sak. Det är det inte, Hora är mycket värre och jag ska nu förklara den stora skillnaden mellan dessa.

En prostituerad är en individuellt stark kvinna som vet att hon kan tjäna pengar genom att erbjuda en tjänst. Hon eller han gör inte vad som helst för pengar utan har sina gränser som han/hon inte överskrider (vilka dessa må vara är högst individuellt).

En prostituerad har kontroll över sin situation och tar inte skit från någon. En prostituerad är den kvinnliga emancipationens högsta pelare och en individ att se upp till.

Den prostituerades största problem är inte hennes självdestruktiva leverne ty hon har inget sådant. Hennes största problem är andra människors bigotta attityder.

Den prostituerade är ej heller politiskt bunden, utan är märkligt nog ett hatobjekt för både den moraliserande ultrahögern likväl som de dödsfeministiska vänsterextremisterna.

Den prostituerade är helt enkelt en människa att se upp till.

Horan är tvärtemot den prostituerade en individ som ställer upp på vad som helst (scat, musikbranschen eller att göra filmer för Disney) för ett magert utbyte av kapitalvaror (må det vara pengar, heroin eller en ny Gucci väska).

Horan är en individ med ett oerhört svagt överjag, hon eller han lever ett synnerligen självdestruktivt liv och dennes fall kommer alltid vara större än det glamorösa liv hon levt.

Horan är definitivt ingenting att se upp till, ändå kommer hon avgudas av massorna. Hennes dragningskraft är likt en stjärnas och därför är hon oftast just en sådan. Hon är alltför ofta mer känd för att vara känd än för att faktiskt ha gjort någonting.

Dock är hon liksom den prostituerade politiskt obunden, det är dock aldrig av eget val utan helt enkelt därför att allt som inte handlar om vilket par skor hon ska ha på sig idag övergår hennes förstånd. Visst, det kan tyckas att Horan har vissa drag som faktiskt liknar en åsikt ibland, men dessa visar sig alltid vara synnerligen genomtänkta pr-kupper planerade av hänsynslösa publicister ofta i ett desperat försök att få Horan att hänga kvar några få sekunder till under strålkastarens känslolösa värme.

Horan är även olik den prostituerade då Horan inte endast säljer tjänster av en oftast sexuell natur. Nej, i Horans repertoar ingår det att sälja allt som det bara är möjligt att sälja.
Här kommer det dock en sak till där Horan och den prostituerade har vissa gemensamma drag, dock med vissa väsentliga skillnader; Där den prostituerade oftast är skydd av världen omkring sig men aldrig av dess egna så kan Horan faktiskt vara skydd av de egna och Horans egna moraliska kod kan i vissa fall sätta krokben för henne. Dock löser Horan detta igenom att fuska och ljuga för sina egna (som exempel kan nämnas att om Horan råkar vara en högt aktad dramatenskådis där det ses som fel att göra reklam för sk "kapitalistiska varor" och således vara en lakej för det "kapitalistiska samhället" så löser Horan det genom att åka utomlands och göra denna för att sedan hoppas att ingen upptäcker det).
Det är här Horan och den prostituerade skiljer sig som mest, för Horan finns det ingen gräns för hur lågt hon kan sjunka, hon ställer utan problem upp på precis vad som helst även om det går emot hennes egna värderingar.

Hur du känner igen en Hora: Horan är oftast klädd i moderiktiga kläder. Hon ser ner på allt och alla som inte är precis som hon. Ofta kan hon ses på TV och speciellt då MTV, men även i diverse nöjesprogram som exempelvis Let's Dance, Kulturnyheterna eller Melodifestivalen. Du kan även se henne på premiärer av filmer som är så dåliga att du skulle hellre äta din egen röv än betala för att se dem, men för Horan är att Synas(!) alltför ofta det enda som finns kvar i hennes tragiska liv.
Horan känns även lätt igen på att hur mycket hon än syns, hur mycket hon än har och hur mycket hon än hörs så verkar hon bli alltmer otydlig. Hon verkar på sätt och vis tunnas ut mer och mer ju viktigare hon blir för att till sist tyna bort in i glömskans rike (cafe of broken dreams?).
Hennes tomma, döda ögon försöker hon helst gömma bakom de senaste solglasögonen.

Horan är ej heller varken man eller kvinna, utan hon kan vara av bägge könen eller någonting obestämbart däremellan.

Kända kvinnliga Horor (för att nämna några): Paris Hilton, Britney Spears, Carolina Klüft, Regina Lund, Lindsay Lohan, Mona Sahlin, Joanna Rytel, Donatella Versace, Rebecca Loos, Carola Häggkvist och Gudrun Schyman.

Kända manliga Horor (för att nämna några): Tom Green, alla i Jackass-gänget, Regina Lund, Kevin Federline, Paolo Roberto, Dogge Doggelito, Jan Guillou, Tore från FCZ, Robert "Robinson-Robban" Andersson och Fredrik Virtanen

Nu vet du skillnaden mellan en prostituerad och en Hora med stort H, du har även lärt sig vissa kännetecken för att se skillnad på dessa och till sist har du fått ett par exempel du kan använda som måttstock så att du i framtiden kan hålla isär dessa två begrepp.

Och är du kille, fjorton och den tuffa killen i klassen så vet du nu att det är ok att i korridoren under skoltid kalla tjejer för horor men endast om de säljer sin kropp för pengar. Använd istället ordet Hora, men endast om de uppfyller dessa kriterier.

Hoppsan, där höll jag själv på att göra ett misstag. Kalla inte tjejerna för hora utan använd istället prostituerad, men bara om de är självständiga individer som erbjuder en tjänst (inte olikt en frisör, eller en hantverkare) men av sexuell natur.

Det är helt rätt att tjejer inte ska behöva kallas för hora, då de sällan är horor. Däremot finns det gott om Horor och de kan du gott kalla Horor för det är vad de är.






* Märk väl att det är en skillnad mellan en hora och en Hora; Horan uppvisar alla de drag som jag redogör för medan en hora bara är någon som säljer sin kropp för pengar eller ett skällsord som kan betyda lite vad som helst.
En hora kan lika gärna vara en vanlig hederlig arbetare och på sätt och vis är vi alla horor, dock ej Horor.
2 comments 2 comments ( 1241 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 152 )

Back with a vengeance
Friday, February 9, 2007, 13:46

Jag vet att jag varit dålig med att skriva nu senaste veckorna, det kommer förhoppningsvis ändras nu.

Anledningen till den senaste veckans frånvaro hittar ni här. Jag har med andra ord dragits in i MMORPG-träsket igen.

Denna gång är det spelet Vanguard - Saga of Heroes som jag försöker mig på då jag efter att slutat spela WoW (för säkert ett halvår sedan) letat efter ett spel som faktiskt är bra att spela.

Hittills har jag stora förhoppningar på Vanguard, som är allt som WoW (som mer eller mindre får vara det spel alla andra nuförtiden jämförs med) försökte vara, dvs ett trevligt och bra spel där man inte vaggas fram hela tiden, Vanguard är inte nådigt mot den som går och dör hela tiden. För tillfället spelar jag med min Dark Elf Bard på en TeamPvP-server, där man förlorar xp om man dör. Man kan iofs inte förlora en hel level, men man kan teoretiskt sett hamna på negativ xp som man får jobba ikapp. Dör man mot andra spelare (i mitt fall det andra "laget") så förlorar man även en viss procentuell summa av de pengar man bär omkring på, så det gäller att komma ihåg att bygga upp ett sparkapital som man lämnar hos banken.

Spelet går även bra mycket saktare än wow, man levlar inte alls lika snabbt och det är mycket som kräver att man går ihop med andra spelare. Det finns inga "instances" som i vissa andra spel, men det har inte varit något problem hittills i någon av de dungeons jag varit in i ännu, det finns fiender så det räcker och blir över åt alla grupper som varit inne.

Det finns även mycket mer valmöjligheter än i Wow. 19 raser och 13 klasser ger en drös med valmöjligheter även om nu inte alla kombinationer är tänkbara. Det finns även tre stycken sfärer i spelet som man kan rikta in sig på; Adventuring som är det gamla vanliga där du är ute och dödar fiender och gör uppdrag. Crafting, där du väljer att rikta in dig på att skapa föremål och till sist Diplomacy där du använder retorik för att nå dina mål. Egentligen hänger Crafting och Adventuring samman som i de flesta spel där du behöver gå ut i världen för att samla råvaror.

Ett annat plus är att spelarbasen är mycket mer mogen än Wow-spelarna som är det spel som lockat fram de absolut värsta spelarna någonsin. Det finns egentligen ingenting som ett MMORPG för att man ska tappa all tilltro till mänskligheten.

Det kan mycket väl vara så att jag har för stora förhoppningar på folk, vilket är underligt då jag vanligtvis avskyr andra människor och skulle inget hellre vilja än att majoriteten av alla människor gick och dog. Det är lustigt hur det kan vara ibland.

Men jag antar att det funkar på samma sätt som med exempelvis eremiter, Regina Lund eller Joanna Rytel. Det går inte att vara dem om det inte finns människor som de kan vara dem själva emot runt omkring dem. Fanns det inte en iq-befriad allmoge därute som i brist på egna liv var intresserade av vad eremiter, Regina Lund eller Joanna Rytel håller på med så skulle de knappast bete sig som de mediahoror de är.

---
Övriga betraktelser:

Skägg är bra att ha när det är kallt ute då man slipper frysa om ansiktet.

Förutfattade meningar är intressanta: förra helgen var min far nere och hälsade på och som vanligt när någon av föräldrarna kommer på besök passar jag på att åka och handla. Denna gång for vi ut till ÖB (som ligger på den absolut sämsta plats jag någonsin sett här i Linköping, mitt ute på en jävla åker mitt ute i ingenstans). Medan far betalade det jag och min syster handlat och jag och syrran packade varorna så kom en pojke från invandrarfamiljen som var före oss i kön tillbaka till kassan och upplyser kassörskan om att hon glömde ta betalt för en yxa som de hade köpt. Syrran och jag tittade förundrat på varandra, jag mumlade ur mig något i stilen med "ja, någon gång ska väl vara den första" och sen började bägge skratta.

Det är intressant att se sina egna fördomar "in action" så att säga.

Jag är rädd för min nya processorfläkt

---

Update: DN har en recension om Vanguard.
2 comments 2 comments ( 1251 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 98 )

Men...jag har ju alltid haft bra syn
Friday, February 2, 2007, 07:04

Herrejävlar, jag lyckades missa gårdagens höjdpunkt här i staden.

Det är inte illa nog att jag missade det, jag läste om det på en annan blogg.

Ibland önskar jag att jag vore full, det skulle förklara ett och annat.
add comment add comment ( 696 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 104 )

Helsinki complaints choir
Wednesday, January 31, 2007, 14:33

Helsinki complaints choir

Riktigt mysig melodi om vardagsondska och mer info finns på deras hemsida


Uppsnappat hos federley
add comment add comment ( 905 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 98 )


<<First <Back | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | Next> Last>>