Jag hatar vintern
Friday, February 23, 2007, 13:46

Det är kallt som fan ute och det är snö ute.

Det enda positiva med vintern är att ingen gnäller på en för att man sitter inne och spelar istället för att vara ute och leka, som kärringen på Vattenfall gjorde när jag fortfarande bodde hemma och satt och spelade Championship Manager (på den tiden innan alla drog till Sega och gjorde Football Manager) en sommardag utan att spara och strömmen gick efter en massa timmars spelande, när den väl kom tillbaka så ringde jag till Vattenfall och skällde ut dem. Kärringen som svarade hade mage att tycka att jag borde vara ute istället för att sitta inne och spela.

Snö...här i Linköping...där det aldrig är snö. Vintern har under de åren jag bott här endast varit slask och vind. Men nu är det snö på gatorna och kallt.

Det är inte nog med att det är kallt ute, det är även kallt som attan inne i lägenheten. All elektronik jag har igång klarar helt enkelt inte att hålla temperaturen uppe längre.

Jag skulle kunna sätta igång något eller alla elementen å andra sidan, men de har jag aldrig vad jag kan minnas haft igång så vet inte ens om de fungerar.

Så...jag gör härmed det typiskt svenska; jag sätter mig ner och gnäller om det istället för att göra något åt problemet. Kanske ska jag kräva att någon annan fixar det åt mig med, som en solidarisk gest med de horder av kulturarbetare som kräver "nattis" åt sina barn då de arbetar på kvällarna.


Mer årstidsrelaterat gnäll:
Jag hatar sommaren
add comment add comment ( 1032 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 99 )

Skillnaden mellan prostituerade och Horor med stort H
Friday, February 16, 2007, 07:11

Prostituerad och Hora* är två ord som ofta används för att beskriva samma sak och det verkar som om folk tror att det faktiskt är samma sak. Det är det inte, Hora är mycket värre och jag ska nu förklara den stora skillnaden mellan dessa.

En prostituerad är en individuellt stark kvinna som vet att hon kan tjäna pengar genom att erbjuda en tjänst. Hon eller han gör inte vad som helst för pengar utan har sina gränser som han/hon inte överskrider (vilka dessa må vara är högst individuellt).

En prostituerad har kontroll över sin situation och tar inte skit från någon. En prostituerad är den kvinnliga emancipationens högsta pelare och en individ att se upp till.

Den prostituerades största problem är inte hennes självdestruktiva leverne ty hon har inget sådant. Hennes största problem är andra människors bigotta attityder.

Den prostituerade är ej heller politiskt bunden, utan är märkligt nog ett hatobjekt för både den moraliserande ultrahögern likväl som de dödsfeministiska vänsterextremisterna.

Den prostituerade är helt enkelt en människa att se upp till.

Horan är tvärtemot den prostituerade en individ som ställer upp på vad som helst (scat, musikbranschen eller att göra filmer för Disney) för ett magert utbyte av kapitalvaror (må det vara pengar, heroin eller en ny Gucci väska).

Horan är en individ med ett oerhört svagt överjag, hon eller han lever ett synnerligen självdestruktivt liv och dennes fall kommer alltid vara större än det glamorösa liv hon levt.

Horan är definitivt ingenting att se upp till, ändå kommer hon avgudas av massorna. Hennes dragningskraft är likt en stjärnas och därför är hon oftast just en sådan. Hon är alltför ofta mer känd för att vara känd än för att faktiskt ha gjort någonting.

Dock är hon liksom den prostituerade politiskt obunden, det är dock aldrig av eget val utan helt enkelt därför att allt som inte handlar om vilket par skor hon ska ha på sig idag övergår hennes förstånd. Visst, det kan tyckas att Horan har vissa drag som faktiskt liknar en åsikt ibland, men dessa visar sig alltid vara synnerligen genomtänkta pr-kupper planerade av hänsynslösa publicister ofta i ett desperat försök att få Horan att hänga kvar några få sekunder till under strålkastarens känslolösa värme.

Horan är även olik den prostituerade då Horan inte endast säljer tjänster av en oftast sexuell natur. Nej, i Horans repertoar ingår det att sälja allt som det bara är möjligt att sälja.
Här kommer det dock en sak till där Horan och den prostituerade har vissa gemensamma drag, dock med vissa väsentliga skillnader; Där den prostituerade oftast är skydd av världen omkring sig men aldrig av dess egna så kan Horan faktiskt vara skydd av de egna och Horans egna moraliska kod kan i vissa fall sätta krokben för henne. Dock löser Horan detta igenom att fuska och ljuga för sina egna (som exempel kan nämnas att om Horan råkar vara en högt aktad dramatenskådis där det ses som fel att göra reklam för sk "kapitalistiska varor" och således vara en lakej för det "kapitalistiska samhället" så löser Horan det genom att åka utomlands och göra denna för att sedan hoppas att ingen upptäcker det).
Det är här Horan och den prostituerade skiljer sig som mest, för Horan finns det ingen gräns för hur lågt hon kan sjunka, hon ställer utan problem upp på precis vad som helst även om det går emot hennes egna värderingar.

Hur du känner igen en Hora: Horan är oftast klädd i moderiktiga kläder. Hon ser ner på allt och alla som inte är precis som hon. Ofta kan hon ses på TV och speciellt då MTV, men även i diverse nöjesprogram som exempelvis Let's Dance, Kulturnyheterna eller Melodifestivalen. Du kan även se henne på premiärer av filmer som är så dåliga att du skulle hellre äta din egen röv än betala för att se dem, men för Horan är att Synas(!) alltför ofta det enda som finns kvar i hennes tragiska liv.
Horan känns även lätt igen på att hur mycket hon än syns, hur mycket hon än har och hur mycket hon än hörs så verkar hon bli alltmer otydlig. Hon verkar på sätt och vis tunnas ut mer och mer ju viktigare hon blir för att till sist tyna bort in i glömskans rike (cafe of broken dreams?).
Hennes tomma, döda ögon försöker hon helst gömma bakom de senaste solglasögonen.

Horan är ej heller varken man eller kvinna, utan hon kan vara av bägge könen eller någonting obestämbart däremellan.

Kända kvinnliga Horor (för att nämna några): Paris Hilton, Britney Spears, Carolina Klüft, Regina Lund, Lindsay Lohan, Mona Sahlin, Joanna Rytel, Donatella Versace, Rebecca Loos, Carola Häggkvist och Gudrun Schyman.

Kända manliga Horor (för att nämna några): Tom Green, alla i Jackass-gänget, Regina Lund, Kevin Federline, Paolo Roberto, Dogge Doggelito, Jan Guillou, Tore från FCZ, Robert "Robinson-Robban" Andersson och Fredrik Virtanen

Nu vet du skillnaden mellan en prostituerad och en Hora med stort H, du har även lärt sig vissa kännetecken för att se skillnad på dessa och till sist har du fått ett par exempel du kan använda som måttstock så att du i framtiden kan hålla isär dessa två begrepp.

Och är du kille, fjorton och den tuffa killen i klassen så vet du nu att det är ok att i korridoren under skoltid kalla tjejer för horor men endast om de säljer sin kropp för pengar. Använd istället ordet Hora, men endast om de uppfyller dessa kriterier.

Hoppsan, där höll jag själv på att göra ett misstag. Kalla inte tjejerna för hora utan använd istället prostituerad, men bara om de är självständiga individer som erbjuder en tjänst (inte olikt en frisör, eller en hantverkare) men av sexuell natur.

Det är helt rätt att tjejer inte ska behöva kallas för hora, då de sällan är horor. Däremot finns det gott om Horor och de kan du gott kalla Horor för det är vad de är.


* Märk väl att det är en skillnad mellan en hora och en Hora; Horan uppvisar alla de drag som jag redogör för medan en hora bara är någon som säljer sin kropp för pengar eller ett skällsord som kan betyda lite vad som helst.
En hora kan lika gärna vara en vanlig hederlig arbetare och på sätt och vis är vi alla horor, dock ej Horor.
2 comments 2 comments ( 1241 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 152 )

Back with a vengeance
Friday, February 9, 2007, 13:46

Jag vet att jag varit dålig med att skriva nu senaste veckorna, det kommer förhoppningsvis ändras nu.

Anledningen till den senaste veckans frånvaro hittar ni här. Jag har med andra ord dragits in i MMORPG-träsket igen.

Denna gång är det spelet Vanguard - Saga of Heroes som jag försöker mig på då jag efter att slutat spela WoW (för säkert ett halvår sedan) letat efter ett spel som faktiskt är bra att spela.

Hittills har jag stora förhoppningar på Vanguard, som är allt som WoW (som mer eller mindre får vara det spel alla andra nuförtiden jämförs med) försökte vara, dvs ett trevligt och bra spel där man inte vaggas fram hela tiden, Vanguard är inte nådigt mot den som går och dör hela tiden. För tillfället spelar jag med min Dark Elf Bard på en TeamPvP-server, där man förlorar xp om man dör. Man kan iofs inte förlora en hel level, men man kan teoretiskt sett hamna på negativ xp som man får jobba ikapp. Dör man mot andra spelare (i mitt fall det andra "laget") så förlorar man även en viss procentuell summa av de pengar man bär omkring på, så det gäller att komma ihåg att bygga upp ett sparkapital som man lämnar hos banken.

Spelet går även bra mycket saktare än wow, man levlar inte alls lika snabbt och det är mycket som kräver att man går ihop med andra spelare. Det finns inga "instances" som i vissa andra spel, men det har inte varit något problem hittills i någon av de dungeons jag varit in i ännu, det finns fiender så det räcker och blir över åt alla grupper som varit inne.

Det finns även mycket mer valmöjligheter än i Wow. 19 raser och 13 klasser ger en drös med valmöjligheter även om nu inte alla kombinationer är tänkbara. Det finns även tre stycken sfärer i spelet som man kan rikta in sig på; Adventuring som är det gamla vanliga där du är ute och dödar fiender och gör uppdrag. Crafting, där du väljer att rikta in dig på att skapa föremål och till sist Diplomacy där du använder retorik för att nå dina mål. Egentligen hänger Crafting och Adventuring samman som i de flesta spel där du behöver gå ut i världen för att samla råvaror.

Ett annat plus är att spelarbasen är mycket mer mogen än Wow-spelarna som är det spel som lockat fram de absolut värsta spelarna någonsin. Det finns egentligen ingenting som ett MMORPG för att man ska tappa all tilltro till mänskligheten.

Det kan mycket väl vara så att jag har för stora förhoppningar på folk, vilket är underligt då jag vanligtvis avskyr andra människor och skulle inget hellre vilja än att majoriteten av alla människor gick och dog. Det är lustigt hur det kan vara ibland.

Men jag antar att det funkar på samma sätt som med exempelvis eremiter, Regina Lund eller Joanna Rytel. Det går inte att vara dem om det inte finns människor som de kan vara dem själva emot runt omkring dem. Fanns det inte en iq-befriad allmoge därute som i brist på egna liv var intresserade av vad eremiter, Regina Lund eller Joanna Rytel håller på med så skulle de knappast bete sig som de mediahoror de är.

---
Övriga betraktelser:

Skägg är bra att ha när det är kallt ute då man slipper frysa om ansiktet.

Förutfattade meningar är intressanta: förra helgen var min far nere och hälsade på och som vanligt när någon av föräldrarna kommer på besök passar jag på att åka och handla. Denna gång for vi ut till ÖB (som ligger på den absolut sämsta plats jag någonsin sett här i Linköping, mitt ute på en jävla åker mitt ute i ingenstans). Medan far betalade det jag och min syster handlat och jag och syrran packade varorna så kom en pojke från invandrarfamiljen som var före oss i kön tillbaka till kassan och upplyser kassörskan om att hon glömde ta betalt för en yxa som de hade köpt. Syrran och jag tittade förundrat på varandra, jag mumlade ur mig något i stilen med "ja, någon gång ska väl vara den första" och sen började bägge skratta.

Det är intressant att se sina egna fördomar "in action" så att säga.

Jag är rädd för min nya processorfläkt

---

Update: DN har en recension om Vanguard.
2 comments 2 comments ( 1251 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 98 )

Men...jag har ju alltid haft bra syn
Friday, February 2, 2007, 07:04

Herrejävlar, jag lyckades missa gårdagens höjdpunkt här i staden.

Det är inte illa nog att jag missade det, jag läste om det på en annan blogg.

Ibland önskar jag att jag vore full, det skulle förklara ett och annat.
add comment add comment ( 696 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 104 )

Helsinki complaints choir
Wednesday, January 31, 2007, 14:33

Helsinki complaints choir

Riktigt mysig melodi om vardagsondska och mer info finns på deras hemsida


Uppsnappat hos federley
add comment add comment ( 905 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 98 )

Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film For Theaters
Wednesday, January 31, 2007, 13:26

Skaparna av den briljanta Adult Swim-serien Aqua Teen Hunger Force kommer ut med en film i USA den 23e Mars. Filmen kommer heta "Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film For Theaters"

Jag gissar på att den inte kommer komma till Sverige överhuvudtaget, vilket är synd då jag gärna hade blivit rövknullad av biografmaffian (dvs gått och sett den på bio).

Hur som helst, trailern verkar ball.

add comment add comment ( 815 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.4 / 7 )

Explosion på Kohlswa gjuteri
Wednesday, January 31, 2007, 12:32

Expressen:

En explosion inträffade vid lunchtid på Kohlswa gjuteri i Kolsva.
Några personer fick lindriga skador och fördes med ambulans till sjukhus.
- Det hade kunnat gå riktigt illa, säger Per Ahlström, länsvakthavande befäl vid polisen i Västmanland.Mer:
magazin24 har bilder och ett klipp uppe
aftonbladet
vlt
sr

Tipstack: Karl-Adam


Updateringar: Lite ändringar plus länk till klippet hos Magazin24
Update igen: Fundering; Herrejävlar, låter vi som kommer därifrån verkligen så illa?
add comment add comment ( 856 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 95 )


<<First <Back | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Next> Last>>