Svensk indignation 1
Thursday, January 24, 2008, 14:51
Posted by Vanja

Dagens första moraliska upprördhet kommer ifrån Aftonbladet där man i sektionen "Kvinna" kan läsa om att några "sexistiska" annonser i en skoltidning blivit fällda av ERK (1, 2, 3, 4, 5).

Vad vi har här är alltså fem företag som har fällts för könsdiskriminerande reklam i en skoltidning. Könsdiskriminerande reklam? KÖNSDISKRIMINERANDE REKLAM?!? Nu får vi väl som samhälle fanimig ge oss.

Det finns så många fel med dessa fällningar så jag vet knappt var jag ska börja, men vi kan ju börja med det uppenbara felet i att de ens kan fällas för något så urbota löjligt som könsdiskriminering...

..könsdiskriminering betyder nämligen att man diskriminerar ett helt kön, dvs sidådär 50% av befolkningen ska vara upprörda över att ha blivit diskriminerade (i detta fall av ett par dåliga annonser). Det största felet med könsdiskriminering som fenomen är att man automatiskt då måste anta att kvinnor är någon slags homogen grupp där alla tycker och tänker likadant, att alla känner precis lika stor grad av upprördhet och känsla av att ha på något vis ha blivit kränkta. Känner inte precis alla kvinnor på det viset är snacket om könsdiskriminering direkt skjutet i sank .

Och både du och jag vet att alla kvinnor inte är precis lika, att de inte tycker och tänker på precis samma sätt och att detta inte heller går att applicera på vilken grupp av människor som helst.

Någon borde anmäla ERK för könsdiskriminering för att de anser att alla kvinnor är precis likadana, något som borde vara "könsdiskriminerande" och inte några fjantiga annonser i någon menlös skoltidning som ingen förutom de närmast sörjande bryr sig om!
add comment add comment ( 1147 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 121 )

Tv-tips
Thursday, January 24, 2008, 13:54
Posted by Vanja

Ikväll ska Isabella debattera i den statliga televisionen om sexköpslagen.

Detta bör man inte missa och vill du inte se direkt på SVT eller har du inte möjlighet att se programmet så finns det alltid tillgängligt på webben efteråt (eventuellt på något fildelningsnätverk eller via SVTs egna sajt).

Tillägg: Jag måste säga att jag är rädd att detta som vanligt när dyliga ting ska diskuteras på tv kommer att bli en rejäl flopp, det gör mig även väldigt illa till mods att det är just Stina Dabrowski som leder programmet. Jag hoppas dock att det inte blir som vanligt i sådana här debatter, där den som har den kontroversiella åsikten direkt hamnar i underläge då de som har de statligt sanktionerade åsikterna till att börja med är fler i studion, får mer tid, får tala till punkt utan att bli avbrutna osv. Jag hoppas..men jag är väldigt skeptisk, vi har sett det hända otaliga gånger förut och jag är rädd för att vi kommer se det igen.

Hoppas att Isabella kan stå på sig och hålla sig lugn inför den annalkande stormen.
add comment add comment ( 947 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 111 )

Bättre sent än aldrig...Roskildefestivalen 2007 i bilder!
Monday, January 21, 2008, 14:59
Posted by Vanja

Äntligen kanske man ska säga, först låg min kamera i polarens bil i någon månad innan jag fick tillbaka den under hösten, sen har jag inte hittat varken laddaren eller USB-kabeln till den, men nu gav jag mig fan på att hitta bägge och efter ett idogt rotande bland flyttkartongerna så fann jag dem äntligen. Men USB-porten på kameran verkar väck (ett under att kameran ens fungerar för den delen). men fick tag på en annan kamera så att jag kunde föra över bilderna från minneskortet och här har ni nu Roskildefestivalen 2007, ett urval av misären:

(klicka för lite större bilder)

Dag 1 - Ankomst och campingen öppnar


Dag 2


Dag 3


Dag 4


Dag 5 - Festivalen öppnar


Dag 6


Dag 7


Dag 8 - Hemfärd och givetvis skiner solen.Bonus: Lermannen:


Och ännu mera bonus: ett kort klipp på Lermannen.


---
Mer: Roskilde '07
add comment add comment ( 1188 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 115 )

Denn die Sieben ist meine Zahl
Monday, January 21, 2008, 11:22
Posted by Vanja

Blogge har utmanat vad jag antar är gräddan av den svenska bloggosfären, jag antar då det och uttrycker därmed lite självgodhet över att bli nämnd, på att rannsaka och skriva ner sju sanningar om sig själv.

1. Nummer ett verkar vara något som går runt bland bloggarna, nämligen folkilskan. Jag avskyr folk och har inga svårigheter att förstå varför det då och då inträffar ännu en dödsskjutning på en skola eller ett shoppingcentra. Faktum är att jag inte förstår varför det inte händer oftare. Jag avskyr att röra mig bland människor, att shoppa är min värsta mardröm då jag måste vistas ute bland massa människor som endast är ivägen. Jag avskyr även barn och speciellt andras barn och de föräldrar som var dumma nog att skita ut dem, varje gång jag blir tvingad att lyssna på ännu en skrikande unge på tåget/bussen/flyget så vill jag bara gå fram och slå föräldern på käften, därmed inte sagt att jag aldrig själv vill ha barn men..."mina barn och andras ungjävlar". Men på samma sätt som en eremit inte är en eremit om han inte har en social kontext runt omkring sig så kan inte heller jag fungera i ett socialt vakuum. Jag måste däremot möta folk på mina termer och jag avskyr tvingad socialisering, som exempel på detta kan tas från häromåret då jag bodde i studentkorridor. Jag avskydde att laga mat ute i det allmänna köket då det allt som oftast var någon annan därute som man tvingades att socialisera med om man skulle laga mat, det fick så långt så att jag under en månad åt "nudelkoppar" som jag tillredde med en vattenkokare inne på mitt eget rum, bara för att slippa tvingas till att samtala med människor.

Alla människor är idioter till dess att motsatsen bevisats.

2. Nummer två är som jag ser det mest mänskliga av dem alla...nämligen latheten. Som jag ser det så är latheten alla uppfinningars moder. Jag undviker nästan jämt att göra mer än absolut nödvändigt om jag tror att jag kan komma undan med det. "Är någonting värt att göras så är det värt att göras halvdant" skulle kunna ses som något slags motto här. Är jag ledig så förvandlas minsta lilla grej till ett dagsprojekt, det kan vara allt ifrån att gå och handla mat till att borsta tänderna.

3. Jag har en enligt mig underbar humor. Ett bra skämt enligt mig ska fungera på två sätt, det första är att det måste göra någon illa, någon måste känna sig kränk av det då denna människan allt som oftast är skämtet i dessa fall. Det andra är att ett bra skämt ska ha tre stadier folk går igenom; Det första är att de instinktivt skrattar, det andra stadiet är när de börjat tänka efter och inser att det där var ju förskräckligt och att de inte alls kunde skratta åt det och det tredje är att de blir äcklade över sin egen reaktion. Jag älskar att slänga ur mig saker bara för att se folks reaktioner, det är här inte skämtet i sig som är det väsentliga utan vad dennes reaktion säger om personen ifråga. Socialt felaktiga skämt är de bästa, enligt den gängse politiska korrektheten måste ett vanligt skämt för gemene man alltid slå uppåt, man får aldrig slå neråt. Därför är det ok att skämta om rika men inte om fattiga, det är ok att skämta om storleken på mäns kukar, men inte om storleken på kvinnors fittor. Ett bra skämt ska således enligt mig helst även slå åt fel håll.

Lägg sen till att jag vet inte när jag ska sluta. Jag vet helt enkelt inte när jag ska sluta skämta och bara hålla käften. Jag tar alltid saker ett steg för långt. Något som så sent som igår höll på att få mig utsparkad ur mitt WoW-gille. Vi har en polack i gillet och av någon anledning kom vi in i en diskussion om honom och detta faktum i "gilleschatten", jag slängde då givetvis ur mig något i stil med "jaha, polack, då kan du ju komma hit och leka rörmokare som alla andra från polen", jättekul tyckte jag...något senare så sade han något om WW2 och om att nästa gång är det någon annat lands tur att bli invaderat först och givetvis var jag tvungen att öppna käften och säga något i stil med "men det är ju bara tyskar som är dumma nog att invadera Polen" även detta jättekul...enligt mig och sådär två till som faktiskt har någon slags humor i gillet, men inte av majoriteten av de humorlösa mongon jag uppenbarligen delar gille med. Det blev ett jävla liv och det tog ett penisskämt för att rädda min plats i gillet, så det är nog tid att ligga lågt framöver...

4. Jag gillar inte alls såna här listor, de är att jämföra med de drivor av kedjebrev som skickades runt när man var yngre (av någon anledning allt som oftast av tjejer..dra vilka slutsatser ni vill kring detta faktum). Jag vägrade alltid att skicka dem vidare och satt och hoppades på att alla de olyckor som skulle drabba mig eller de andra som inte skickade dem vidare skulle inträffa eller att det positiva som skulle hända någon om alla skickade dem vidare inte hände, det gav mig alltid en mysig känsla av tillfredställelse.

5. Upplevelsefobi. Fobi är här kanske fel ord, men det är någonting åt det hållet. Jag förstår inte folk som prompt alltid måste "göra saker". I min erfarenhetsvärld är det sällan värt ansträngningen att göra saker alls, detta gäller här allt ifrån att åka på en resa till att försöka ragga till sig sex. Resultaten är ändå alltid någon slags medioker besvikelse över att resan till målet på något sätt inte var mödan värd. Därför har jag aldrig förväntningar på någonting (eller någon för den delen) då de med största sannolikhet inte kommer uppfyllas.

6. Jag är en "negativ romantiker". Jag vill gärna tro på kärlek, jag vill så gärna tro på att det någonstans därute finns just den där flickan som är till för bara dig, att alla dina misslyckanden med det andra könet beror på att ni faktiskt inte var menade för varandra. Men en titt på de förhållanden som varit och en titt på de förhållanden jag ser runt omkring mig gör det inte direkt enklare att tro på det hela. Jag vill som sagt gärna tro, men jag kan bara inte.

7. Envisheten. Jag är oerhört envis, jag är så envis så det ibland bara blir löjligt. Jag må ha svårt att bestämma mig och velar oftast omkring mellan två eller flera beslut, men när jag väl bestämmer mig så håller jag benhårt på det...så benhårt att jag vägrar ändra mig även om det skulle visa sig vara ett dåligt beslut, en kvalité som är allt annat än positiv. Jag avskyr även tjat så om någon tjatar på mig att ändra mitt beslut så blir jag bara mer övertygad om att definitivt inte ändra det. (Om någon kommenterar att jag här beter mig om en typisk oxe så hoppas jag verkligen att det finns ett helvete där du kommer tillbringa resten av ditt efterliv)


Jag hoppas att hans excellens är nöjd nu.
add comment add comment ( 1343 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.4 / 7 )

Det ryktas att...
Saturday, January 19, 2008, 14:42
Posted by Vanja

...porrskådisen Samson har flyttat till en annan del av Köping
add comment add comment ( 1146 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 108 )

Ta-da!
Tuesday, January 15, 2008, 15:49
Posted by Vanja

Tillbaka och utvilad, inläggen kommer börja rulla på igen snart.
add comment add comment ( 813 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 91 )

Eine kleine Nachtmusik
Tuesday, December 25, 2007, 14:19
Posted by Vanja

Drar iväg på "semester" nu i kanske en vecka eller längre, över nyår i alla fall.

En liten paus i bloggandet då antagligen, då jag inte vet hur det är med nätförbindelsen där uppe i dödsfjällen...eller vilket skick jag kommer vara i.

Finns det inge snö däruppe så kommer någon få den snowracer han tvingar mig att släpa med mig kastad på sig.

Vanja out
add comment add comment ( 1016 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.2 / 18 )


<<First <Back | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Next> Last>>