På bloggfronten intet nytt
Thursday, January 25, 2007, 10:54

Som ser själv så skrivs det inte mycket just nu.

Det är ett litet uppehåll nu till någon gång nästa vecka, håller på och fixar med min C-uppsats i Religionspsykologi
add comment add comment ( 531 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 94 )

Paragrafryttarlogik
Tuesday, January 23, 2007, 15:01

USA:s "Attorney General" Alberto Gonzales om "Habeas Corpus"

add comment add comment ( 564 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 80 )

Viktigt: Wordpress is Evil
Thursday, January 18, 2007, 18:15

Läs Blogges inlägg: Wordpress is Evil.

Det här är mycket, mycket illa. Det skulle givetvis vara än värre om det hänt här i Sverige, då hennes blogg faktiskt vänder sig till svenska läsare, men som det är nu är det illa nog.

Det är viktigt med en öppen debatt där alla kan komma till tals och det är just det som gör internet till det absolut bästa mediet för diverse dissidenter att nå ut med sina åsikter.

Just nu är jag arg och tycker mycket synd om Isabella, men samtidigt hoppas jag att hon har ork nog att "bryta ihop och komma igen" så att säga.

Idag är en svart dag för yttrandefriheten
Update: Isabellas blogg är återigen online!

Update 2: Hennes egna ord om händelseförloppet
add comment add comment ( 500 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 84 )

Politik - To boldly go where no man has gone before
Thursday, January 18, 2007, 00:31


add comment add comment ( 425 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 79 )

En åsikt du inte får ha + den nya religionen
Wednesday, January 17, 2007, 20:08

På sätt och vis passade det här bra just idag då Fredrik Lindstöm för en stund sen tog upp just detta i dagens avsnitt (Jag tror inte på Gud, men...) av Världens Modernaste Land.

Striden som blossat upp nu är att hjärnforskaren Annica Dahlström i sin nya bok hävdar att kvinnor är bättre på städning än män.

Det mest slående är JämO:s svar, man kan tydligt se skillnaden mellan i Annicas fall slutsatser härledda från forskning och i JämO:s fall ideologi.

Även om Annicas slutsatser är kontroversiella så är de härledda från någon slags forskning men hon får direkt mothugg från en grupp som helt enkelt inte kan gå med på att det finns vissa skillnader mellan könen.

Jag förstår egentligen inte varför det ska ses som kontroversiellt med resultat som visar på vissa tydliga skillnader mellan könen, forskningsresultaten ska i sig själv vara värderingsfria och det är först när man försöker använda resultaten till att driva opinion/propaganda som de blir kontroversiella och eventuellt farliga.

Om det är så att kvinnor i allmänhet är bättre på att ta hand om barn så betyder det inte att alla kvinnor är bättre på att ta hand om barn. Vi kan alltså inte anta att en given kvinna är bättre på att ta hand om barn än en given man, bara att det är större chans att den enskilda kvinnan är det än den enskilda mannen om man utgår från män och kvinnor som grupper.

För att använda en analogi, ponera att svarta afrikaner är bättre än vita européer på långdistanslöpning och anta sedan att vi tar en slumpvis utvald afrikan och en slumpvis utvald europé. Kan vi nu säga att afrikanen faktiskt är bättre på långdistanslöpning än europén?
Nej, det kan vi givetvis inte, vi kan endast säga att i teorin kommer afrikanen med lite större sannolikhet vara bättre än europén på långdistanslöpning, men med säkerhet kan vi inte veta det innan vi faktiskt låtit dem tävla mot varandra.
Det är samma sak här som i fallet med skillnader mellan könen, även om vi kan påvisa skillnader så betyder inte det att vi per automatik kan anta att en enskild kvinna kommer vara bättre på barnavård än en enskild man, vi kan endast teoretiskt uttrycka att det är större chans att kvinnan är bättre men inte att varje kvinna i varje given situation är bättre än varje given man i varje given situation. För skulle vi kunna säga att varje enskild afrikan är bättre på långdistanslöpning än varje enskild europé så skulle vi varje gång en europé är bättre än en afrikan ha fel och vår teori skulle omkullkastas, därför kan vi endast säga att afrikaner som grupp är bättre än européer som grupp på långdistanslöpning eller som i detta fall säga att kvinnor som grupp är bättre på vissa saker än män som grupp, precis som Annica gör.

Feminism är på sätt och vis vår nya statsreligion, för att knyta ihop det här med det jag skrev i början, och har du en åsikt som på något vis uttrycker sådant som inte får uttryckas även om du eventuellt har data som backar upp dina åsikter så har du fel.

För att spinna vidare på det som skrevs i början så har den organiserade religionen tappat makt, men det betyder inte att folks religiositet har förändrats, den har endast förskjutits och gått över till något annat.

Även 1900-talets stora ideologier som var den första riktigt stora saken som tog religiösa förtecken och genomsyrade hela samhället har tappat mark och vi har istället fått ett myller av nyreligiösa rörelser (även om många av dessa inte skulle uttrycka sig på det viset).

Som exempel kan nämnas feminismen som jag nämnde tidigare.
Miljörörelsen är en annan rörelse som är full av religiös symbolik och retorik och som nästan blivit hysterisk i sin iver att slå ner på allt som kan tänkas säga emot den.
Populärkulturen är också det ett nyreligiöst område, där symboliken är speciellt utvecklad. Kändisar och artister är de nya om inte gudarna så i alla fall det nya prästerskapet, se bara på hur de (oftast) fjortonåriga småflickorna beter sig vid en konsert med Darin, någon som känner igen scenerna från den tidiga väckelserörelsen?
add comment add comment ( 748 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.2 / 73 )

Årets "Ge Mig!"-produkt
Wednesday, January 17, 2007, 17:57

Lika bra att klargöra det direkt; Nej, det är inte Apples iPhone det handlar om.

Denna produkt är matrelaterad och det här är verkligen en produkt folk borde köa för.

Vad är då denna sagolika produkt kanske du vill veta? Det är inget mindre än korv, invirad i en pannkaka...på en pinne! och finns i smakerna Chocolate Chip och Blueberry*.Jag förstår korv, jag förstår pannkakor och jag tror att jag förstår nyttan av pinnar i största allmänhet, men jag förstår verkligen inte hur man kan få för sig att kombinera dessa tre. Det är antagligen världens sämsta idé, eller världens bästa idé.
När det handlar om en korv invirad i pannkaka på en pinne så finns det liksom inte direkt något mellanting, det är antingen eller som gäller.
Nu är det upp till dig att tjata på din lokala livsmedelsbutik att ta in denna produkt så att vi tillsammans kan garantera succén!


* Finns även i original, men tyckte det var mer eller mindre underförstått. Tack (egentligen inte) Pontus för att du "uppmärksammade" det.
1 comment 1 comment ( 609 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 105 )

Freivalds försvunna brev återfunna
Tuesday, January 16, 2007, 19:54

De brev som förre utrikesministern Laila Freivalds skickade till Jemen angående nerstängningen av Sverigedemokraternas hemsida, något som ledde till hennes avgång, har nu återfunnits.

Såg nyheten just nu svt:s text-tv (återger hela texten ifall sidan skulle ändras);

Brev som Freivalds förnekade hittat

Ett breven till Jemen om Muhammedteck-
ningarna - som enligt Laila Freivalds
aldrig skickats - har nu dykt upp.
Det är tidningen Riksdag & Departement
som spårat det "försvunna" brevet och
publicerar det på sin hemsida.

I brevet tar dåvarande utrikesminister
Laila Freivalds starkt avstånd från
Sverigedemokraterna och att de publi-
cerat en Muhammedteckning på internet.

Sedan UD kontaktat Sverigedemokraterna
stängdes hemsidan. Att Freivalds känt
till UD:s kontakter, kanske i strid
med lagen, med företaget som stängde
hemsidan ledde till hennes avgång.Det ska bli intressant att följa mediabevakningen nu när brevet som enligt Freivalds inte ens skulle finnas har hittats, men media är väl för upptagna med att försöka sätta dit den nuvarande regeringen med uppblåsta ickehistorier (som ex härvan kring Bildt).

Brevet finns för övrigt publicerad hos tidningen Riksdag & Departement*, som även har en artikel utlagd.

Jag kan inte undgå att slås av att hon faktiskt verkar stolt över att ha stängt ner ett politiskt partis hemsida och på egen hand hotat hela den svenska yttrandefriheten.

Det skulle vara intressant att se en eventuell rättslig prövning på det här. Hon har ljugit något så förbaskat kring dessa brev och det är bra att de nu äntligen kommer fram.
Något som skulle vara ännu mer intressant vore att se en prövning på hela hennes agerande kring det här, hon har ju uppenbarligen känt till det hela och eventuellt även varit med och utövat påtryckningar emot webbhotellet, något som i så fall borde vara ett solklart fall av ministerstyre.


I will always under all circumstances defend the freedom of expression but from this manifestation I disassociate myself. We take this very seriously. Sweden's Attorney General and the police are closely following developments.

- Laila Freivalds, Stockholm, 9 February 2006


Yttrandefriheten á la Freivalds: Yttrandefrihet är bra så länge alla tycker som jag, alla avvikande åsikter ska med alla tillåtna (och även ett par av de otillåtna) medel tystas.

Så mycket är yttrandefriheten värd i hennes ögon.* Har sparat en lokal kopia ifall nu originalpdfen skulle råka försvinna
add comment add comment ( 795 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 88 )


<<First <Back | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | Next> Last>>