Årets "Ge Mig!"-produkt
Wednesday, January 17, 2007, 17:57

Lika bra att klargöra det direkt; Nej, det är inte Apples iPhone det handlar om.

Denna produkt är matrelaterad och det här är verkligen en produkt folk borde köa för.

Vad är då denna sagolika produkt kanske du vill veta? Det är inget mindre än korv, invirad i en pannkaka...på en pinne! och finns i smakerna Chocolate Chip och Blueberry*.Jag förstår korv, jag förstår pannkakor och jag tror att jag förstår nyttan av pinnar i största allmänhet, men jag förstår verkligen inte hur man kan få för sig att kombinera dessa tre. Det är antagligen världens sämsta idé, eller världens bästa idé.
När det handlar om en korv invirad i pannkaka på en pinne så finns det liksom inte direkt något mellanting, det är antingen eller som gäller.
Nu är det upp till dig att tjata på din lokala livsmedelsbutik att ta in denna produkt så att vi tillsammans kan garantera succén!


* Finns även i original, men tyckte det var mer eller mindre underförstått. Tack (egentligen inte) Pontus för att du "uppmärksammade" det.
1 comment 1 comment ( 890 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 120 )

Freivalds försvunna brev återfunna
Tuesday, January 16, 2007, 19:54

De brev som förre utrikesministern Laila Freivalds skickade till Jemen angående nerstängningen av Sverigedemokraternas hemsida, något som ledde till hennes avgång, har nu återfunnits.

Såg nyheten just nu svt:s text-tv (återger hela texten ifall sidan skulle ändras);

Brev som Freivalds förnekade hittat

Ett breven till Jemen om Muhammedteck-
ningarna - som enligt Laila Freivalds
aldrig skickats - har nu dykt upp.
Det är tidningen Riksdag & Departement
som spårat det "försvunna" brevet och
publicerar det på sin hemsida.

I brevet tar dåvarande utrikesminister
Laila Freivalds starkt avstånd från
Sverigedemokraterna och att de publi-
cerat en Muhammedteckning på internet.

Sedan UD kontaktat Sverigedemokraterna
stängdes hemsidan. Att Freivalds känt
till UD:s kontakter, kanske i strid
med lagen, med företaget som stängde
hemsidan ledde till hennes avgång.Det ska bli intressant att följa mediabevakningen nu när brevet som enligt Freivalds inte ens skulle finnas har hittats, men media är väl för upptagna med att försöka sätta dit den nuvarande regeringen med uppblåsta ickehistorier (som ex härvan kring Bildt).

Brevet finns för övrigt publicerad hos tidningen Riksdag & Departement*, som även har en artikel utlagd.

Jag kan inte undgå att slås av att hon faktiskt verkar stolt över att ha stängt ner ett politiskt partis hemsida och på egen hand hotat hela den svenska yttrandefriheten.

Det skulle vara intressant att se en eventuell rättslig prövning på det här. Hon har ljugit något så förbaskat kring dessa brev och det är bra att de nu äntligen kommer fram.
Något som skulle vara ännu mer intressant vore att se en prövning på hela hennes agerande kring det här, hon har ju uppenbarligen känt till det hela och eventuellt även varit med och utövat påtryckningar emot webbhotellet, något som i så fall borde vara ett solklart fall av ministerstyre.


I will always under all circumstances defend the freedom of expression but from this manifestation I disassociate myself. We take this very seriously. Sweden's Attorney General and the police are closely following developments.

- Laila Freivalds, Stockholm, 9 February 2006


Yttrandefriheten á la Freivalds: Yttrandefrihet är bra så länge alla tycker som jag, alla avvikande åsikter ska med alla tillåtna (och även ett par av de otillåtna) medel tystas.

Så mycket är yttrandefriheten värd i hennes ögon.* Har sparat en lokal kopia ifall nu originalpdfen skulle råka försvinna
add comment add comment ( 1077 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 104 )

One fu**ing year!
Sunday, January 14, 2007, 21:51

Idag fyller den här bloggen ett år, det firades med att sova till sju på kvällen och sen med the awesome healingpower of Kebab*.

Såhär ett år in i det hela så kan det vara bra att upprepa det absolut första inlägget;

Skapa en blogg - berätta för världen allt viktigt du har att säga...jo, men visst, folk har förbaskat mycket viktigt att säga, vilket märks om man surfar runt i bloggdjungeln...

Sanningen är nog mer så att det finns ett allt mer försvinnande antal människor i världen som faktiskt har någonting vettigt att säga och den här bloggen är definitivt inget undantag, med tidens gång kommer du märka exakt hur lite jag har att säga och hur meningslös denna blogg är, nu är det å andra sidan ingenting som du kommer behöva oroa dig om då givetvis kommer ha någonting bättre för dig, som att använda internet till det som det egentligen är till för...porrsurfning. Om nu mot att förmodan inte surfar porr så kan du lika gärna rycka ur nätverkskabeln och ta livet av dig, så blir världen ett mycket bättre ställe, för oss alla.Grattis Sverige och alla de plockmongon som finns därute, men speciellt mig som är Kung Plockmongo nog att betala för webbhotell+domän istället för att bara skaffa en gratisblogg, eller delfinansiera via reklam som alla andra bättre människor gör.


* Har varit hård i magen senaste dagarna, en halvtimme efter kebaben så var det problemet fixat. Kebab...ett mirakelmedel.
add comment add comment ( 1013 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 141 )

Idioti när idioti är som bäst
Wednesday, January 10, 2007, 01:06

Från sydsvenskan;

Det manliga monopolet i näringslivets maktstrukturer måste brytas. Ställ alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år längst ner i anställnings-hierarkin de närmaste fem åren, skriver Zoran Alagic, presschef på Lärarnas riksförbund, och Kurdo Baksi, redaktör för Svartvitt.se.

Regeringen överger det enda verktyg som visat sig framgångsrikt för att bryta den ojämställda könsfördelningen i statliga bolag och styrelser. Nu skall målet, att cirka hälften av de nya statliga toppcheferna skall vara kvinnor, avskaffas.
Dessutom har alliansregeringen beslutat sig för att lämna målet om mer jämställda löner i offentliga sektorn. Dagarna före jul drog man tillbaka den lönehandlingsplan som riksdagen tidigare varit enig om och som bland annat gav fler kvinnor rätt till heltidstjänster.
Om man därtill lägger regeringens tidigare beslut att dra in stödet till Centrum mot rasism, nedläggningen av Integrationsverket och avskaffandet av den integrationspolitiska kommittén ser vi en regering som tror att allt ordnar sig av sig självt.
Ett redskap som diskuterats livligt de senaste åren är kvotering eller positiv särbehandling. Många har bland annat attackerat Uppsala universitet för att ha genomfört en kvotering av studenter med invandrarbakgrund på bekostnad av två ”riktiga svenskar”. Försöket underkändes dock av rättsväsendet. Nyligen fällde också Högsta domstolen Uppsala universitet för diskriminering.

Nu måste vi hitta en väg att driva kvoteringen framåt. Den borgerliga regeringen har klargjort att den inte vill se en lagstadgad kvotering till börsbolagens styrelser. Den inväntade inte ens remissvaren. Men samtidigt som den nya jämställdhetsministern Nyamko Sabuni (fp) förklarade att man lagt ned förslaget för att ”värna äganderätten” så sade hon att ”företagen måste upp till bevis innan vi helt kan släppa tanken på kvotering”.
Vi är tvivlande till att näringslivet – såväl de privata som statliga bolagen – har den rätta viljan. De senaste åren har främst ägnats åt att kämpa mot en kvotering med fagert tal om att det skall bli bättre – så småning-om. Att man ändå nått målet på 40 procent kvinnor i de statliga bolagsstyrelserna beror på att ägaren – staten – krävde fler kvinnor och hade ett tydligt mål om jämn könsfördelning. När denna press nu försvinner förutser vi försämringar.
Vi behöver få till stånd en förändring i näringslivets maktstrukturer och bryta det manliga monopolet. En kvotering kan vara lösningen. Det är möjligen inte tillräckligt med en lag om kvotering efter kön – vi bör också se åtgärder för att verkligen bredda rekryteringen till företagsvärlden på bred front. Därför föreslår vi ett moratorium inom svenskt näringsliv:

De närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitetskorridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna.
De resterande – kvinnor, homosexuella, funktionshindrade, invandrare och 55-plussarna – prioriteras i åtminstone fem år så att vi i någon mån rättar till en bit av all ojämlikhet som råder i samhället. Detta är en uppmaning såväl till den offentliga sektorn som till näringslivet.
Det vore värt att applådera den regering som vågar göra detta. Det skulle verkligen bryta det utanförskap som alliansregeringen talar så mycket om. Men tyvärr tycks man inte ha vare sig den vilja eller det mod som krävs.
Och när Högsta domstolen och de juridiska instanserna är så mycket mer inskränkta än i vårt grannland Norge så krävs det verkligt politiskt mod. Inget löser sig av sig själv.

ZORAN ALAGIC
KURDO BAKSIJag tror just någonting i skallen gick sönder, är det här ett skämt eller ett försök till välslipad retorik? Jag kan då inte avgöra det.


Regeringen överger det enda verktyg som visat sig framgångsrikt för att bryta den ojämställda könsfördelningen i statliga bolag och styrelser. Nu skall målet, att cirka hälften av de nya statliga toppcheferna skall vara kvinnor, avskaffas.

Det gör de helt rätt i. Jämställdhet är inte 50/50, utan när alla har samma möjlighet att nå ett visst mål. Det kvittar sedan egentligen om det råkar bli 100% män eller 0% procent kvinnor eller vilken annan procentuell kombination däremellan.


Om man därtill lägger regeringens tidigare beslut att dra in stödet till Centrum mot rasism, nedläggningen av Integrationsverket och avskaffandet av den integrationspolitiska kommittén ser vi en regering som tror att allt ordnar sig av sig självt.

Centrum för Rasism lade i stort sett ner sig själv med självmål såsom Kampanjen mot Nogger Black och lägg sedan till att de slösade på skattemedel


Ett redskap som diskuterats livligt de senaste åren är kvotering eller positiv särbehandling. Många har bland annat attackerat Uppsala universitet för att ha genomfört en kvotering av studenter med invandrarbakgrund på bekostnad av två ”riktiga svenskar”. Försöket underkändes dock av rättsväsendet. Nyligen fällde också Högsta domstolen Uppsala universitet för diskriminering.

Kvotering är aldrig rätt, speciellt inte sk "positiv särbehandling" ...två fel ger liksom inte ett rätt.
Det hade varit lika fel om två asexuella bögfeminist transor* hade kommit in istället för två andra som hade bättre betyg just för att de var asexuella bögfeminist transor.


Nu måste vi hitta en väg att driva kvoteringen framåt. Den borgerliga regeringen har klargjort att den inte vill se en lagstadgad kvotering till börsbolagens styrelser

Det måste vi inte alls, kvoteringen borde vi ösa ner vitlök och salt i halsen på, köra in en träpåle i hjärtat, hugga av huvudet, bränna på bål och begrava vid en korsväg för att sedan reanimera den så att vi kan döda den igen.

Resten av debattartikeln är helt absurd. Näringslivet gör helt rätt som inte praktiserar kvotering, staten gör däremot fel som i viss mån gör/gjort det. Skillnaden här är givetvis att Näringslivet behöver de bästa inom ett givet område, inte folk bara för att de råkar tillhöra den grupp vi för tillfället anser vara diskriminerad.

Det absolut mest korkade med kvotering och argumenten i artikeln är att de kan användas om praktiskt taget vad som helst, finns det för lite;
[1.sätt in valfri grupp av individer här]
inom
[2.sätt in valfri yrkeskategori och/eller grupp av människor här]
så måste det bero på att
[sätt in den grupp du valde i 1. här]
är strukturellt diskriminerade av
[3. sätt in valfri grupp som dominerar inom den yrkeskategori och/eller grupp av människor du valde i 2. här]
Alltså måste vi kvotera in individer från [sätt återigen in den grupp du valde i 1. här] bland [sätt än en gång in den yrkeskategori och/eller grupp av människor du valde i 2. här]!


Ett testexempel, finns det för lite;
[Folk som är dumma i huvudet]
inom
[Folk som är för kvotering]
så måste det bero på att
[Folk som är dumma i huvudet]
är strukturellt diskriminerade av
[Människorna som tycker kvotering är någonting bra och positivt]
Alltså måste vi kvotera in individer från [Folk som är dumma i huvudet] bland [Folk som är för kvotering]!Det kan alltså betyda precis vad som helst och då betyder det ingenting alls. Och logiken...den är lika glasklar och knivskarp som argumenten, eller hur?* Från en skämtteckning av Jan Berglin
add comment add comment ( 786 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 130 )

The Great Orlando Bloom vs Jar Jar Binks faceoff
Tuesday, January 9, 2007, 23:17
Posted by Vanja

För en liten stund sen var det en asful liten jobbig skitunge på The Tonight Show with Jay Leno* som hade Orlando Bloom som favoritskådis.

Hur någon kan ha Orlando Bloom som favorit kan jag bara inte förstå, han är då sannerligen inte en bra skådis.

Han är en livs levande Jar Jar Binks och han är totalt värdelös i alla filmer han är med i.

Fanskapet förstörde nästan hela Sagan om ringen-trilogin på egen hand.
Och inte var det nog där, han gick sen vidare med att förstöra Pirates of the Caribbean-filmerna med, där var det ren tur att Depp och Knightley räddade det sjunkande skeppet.

Han är en av de där skådisarna som lyckas lura sig med i film efter film utan att någon egentligen förstår varför, lite som Keanu Reeves**.

Nåja, här kommer den äntligen:

The Great Orlando Bloom vs Jar Jar Binks faceoff (Worst of Five);

Orlando - förstörde nästan på egen hand Sagan om Ringen-trilogin

Jar Jar - förstörde nästan på egen hand de nya Stjärnornas Krig-filmerna

Här är Orlando värst. Jar Jar hade de åtminstone vett nog att tona ner i de följande filmerna, de kunde givetvis ha dödat honom och gett honom ett bra slut. Orlando tonade de inte ner utan han fick fortsätta sin Jar Jar-roll i alla filmerna. När de ändå envisades med att skriva om historien så kunde de passat på att dödat den jävla Orlando Bloom så att filmerna hade varit bra, istället för "movies about walking".

Alltså; Poäng till Orlando


Orlando - förstör Troy samt Kingdom of Heaven

Jar Jar - är varken med i Troy eller Kingdom of Heaven

Det bästa med Troy är att Jar Jar inte är med i den, det sämsta med Troy är att Orlando är det.
Det bästa med Kingdom of Heaven är att Jar Jar inte är med i den, det sämsta med Kingdom of Heaven är att Orlando är det

Poäng till Orlando


Orlando - är engelsman

Jar Jar Binks - är Gungan

Här måste poängen ges till Jar Jar då Gungans är långt värre än den värsta engelsmannen någonsin. Plus att Benny Hill var engelsman, det talar till Orlandos (enda?) fördel.

Poäng till Jar JarOrlando - är från en synnerligen obetydlig liten blågrön planet som kretsar kring en liten gul sol som ingen nånsin lagt märke till långt ute på kanten av det aldrig kartlagda bakvattnet till den gudsförgätna änden av spiralarmen av vår galax.

Jar Jar - är från planeten Naboo

Ajdå, här tar Jar Jar ännu en poäng, den planet där hans ras lyckats överleva är en planet som förbrukat sitt existensberättigande.

Poäng till Jar Jar

Det är olidligt jämt just nu, Orlando och Jar Jar har bägge två poäng nu inför sista frågan som en gång för alla ska avgöra vem som är den mest värdelösa personen i Hollywoods historia.


Orlando Bloom - är Orlando Bloom

Jar Jar - är inte Orlando Bloom

Ja! Det är äntligen över, Jar Jar hade ett trumfkort som han suttit med hela tävlingen igenom, faktumet att Jar Jar Binks inte är Orlando Bloom var det som avgjorde det.
Vem hade trott att Orlando Blooms största fel var att han var just Orlando Bloom, o ödets ljuva ironi!* Gammalt avsnitt givetvis
** Se speciellt punkt 1
add comment add comment ( 1003 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 108 )

Ruthies första date
Tuesday, January 9, 2007, 16:08

Idag visade Kanal5 avsnittet First Date av den underbara amerikanska serien Sjunde Himlen*.

I dagens avsnitt vad det dags för Ruthie att gå på sin första date och det var givetvis kaos hemma hos helyllefamiljen Camden.

Männen i huset tjafsade om vem som skulle agera förkläde så att Ruthie och hennes date Vincent inte skulle lämnas ensamma** och kvinnorna i familjen bidrog med deras visdom, vilket mest handlade om vad för kläder hon skulle ha på sig och så hade de ett kort samtal om deras "magiska" första dater och hur mycket den här första daten betyder.

Ruthie kom till sist efter mycket om och men iväg på sin date och hade en bra date där hon även fick kyssas lite med Vincent, allt i allt en bra inledning på hennes begynnande kärleksliv.

Det intressantaste med detta avsnittet var att man lätt kunde se hur folks sexliv kontrollerades, det första var att hon överhuvudtaget fick lov att gå på daten och sen hur männen i familjen försökte beskydda henne***.

Det var även intressant att se hur Ruthie själv hanterade det hela, som den moderna unga kvinnan hon är så tog hon det hela med stort lugn och vägrade att dras med i hysterin kring det hela och i jämställdhetens namn ville hon också vara med och dela på kostnaderna kring daten****

* Serien där även familjens hund agerar moraliskt korrekt
** Det är underförstått att killar och tjejer inte kan få lämnas ensamma, för alla vet vad som kan hända då...något som förklaras bäst av Lucys man Kevin då han säger att man inte kan lita på tonårspojkar.
*** Speciellt i slutet av avsnittet när Ruthie och Vincent är på bio och alla männen i familjen sitter ett par rader bakom och försöker avbryta den första kyssen genom att kasta popcorn på paret, de blir dock utkastade av en biografarbetare.
**** När hon säger detta via telefon till Vincent så ställer han sig undrande till detta och säger att han faktiskt sparat sin månadspeng för just detta, varpå Ruthie säger "So did I"
add comment add comment ( 1116 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 160 )

Swenska tjej - It's the grej!
Tuesday, January 9, 2007, 14:08


add comment add comment ( 690 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 122 )


<<First <Back | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | Next> Last>>