När allt går åt helvete samtidigt eller: Jävla datorer!
Thursday, October 25, 2007, 18:08
Posted by Vanja

Det hela började redan i söndags, eller rättare sagt, det hela började egentligen för länge sedan men mer om det längre fram.

Hur som helst, i söndags började strulen som ett slags varsel om det som komma skall. Jag och min far skjutsade min syster till sin "lya" i en mindre stad längre ner i Sverige där hon nu går någon KY-utbildning i matlagning. Väl nere skulle jag (som vanligt) få trixa med hennes dator för att denna gång föra över filer från hennes gamla till den nya fräscha bärbara hon inhandlade (i övrigt kan nämnas att hon nu fått igång sin internetuppkoppling därnere nu när hon börjat använda hålet i väggen istället för det trådlösa som tillhandahålls, jag tänker inte nämna namnet på stället hon bor på för det trådlösa är först och främst helt värdelöst och tas om hand om en riktig klåpare, för det andra är det helt öppet och okrypterat).

Efter att ha strulat ett bra tag med att få de två versionerna av Windows att vilja kommunicera med varandra (XP på gamla, Vista på nya) så fick jag till sist igång det hela och flyttandet av filer kunde påbörjas. Någonstans under filflyttandet kraschade hennes gamla dators nätverksdrivrutiner för att sedan totalvägra att fungera igen. Nåvål, efter att ha svurit över det hela så gav vi till slut upp och hennes gamla dator står nu och samlar damm hemma hos far.

Då hon inte hade någon användning av den extra hårddisken i den gamla datorn så passade jag på att "låna" den, väl hemma så satte jag in den i min, men någonting måste ha gått fel. För kanske 30 minuter efter att jag börjat använda min dator igen så kraschade den, det visade sig vid nästa uppstart att någonting gått riktigt fel då registret verkade skadat och operativsystemet vägrade starta.

Nåvål, det var sent och jag orkade inte börja bråka med datorn så jag tog itu med det dagen efter (måndag). Efter en halv dags felsökande kom jag äntligen fram till vad som orsakat haveriet: SATA-kabeln till mina primära hårddisk hade gått av. Den korkade 90-graders kontakten på den hade på något vänster lyckats "lossna".

Ja, ni läste rätt, den hade gått av vilket i sin tur måste ha orsakat systemkraschen. När jag började tänka efter så drog jag mig till minnes att det första jag tänkte när jag såg SATA-kabeln för första gången var något i stil med "Oj, den där utformningen ser riktigt korkat ut, varför i allsin dar har kontakten en 90-graders vinkel. Den där sketna platsbiten kommer aldrig att hålla och det är bara en tidsfråga innan den kommer att gå av" Vilket nu var precis vad som hade hänt.

Det var bara att beställa ny kabel och den kom igår. Det skadade registret gick att återställa efter lite pillande i DOS. Så långt var allting frid och fröjd till igår kväll då nästa fel dök upp.

Då jag passade på att uppdatera lite program då jag fick ett CRC-error på en av filerna, jag antog att det bara blivit något fel på nerladdningen och laddade ner filen igen varpå problemet försvann....trodde jag.

Nu på eftermiddagen började hårddisken jag "fritog" från syrrans gamla dator klicka, vilket sällan är ett bra tecken. Sen började den ge mig diverse andra CRC-fel på filer för att fortsätta klickandet. Det är bara en tidsfråga innan den disken ger upp helt och hållet.

Suck!
add comment add comment ( 1018 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 130 )


<<First <Back | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Next> Last>>