Skillnaden mellan prostituerade och Horor med stort H
Friday, February 16, 2007, 07:11

Prostituerad och Hora* är två ord som ofta används för att beskriva samma sak och det verkar som om folk tror att det faktiskt är samma sak. Det är det inte, Hora är mycket värre och jag ska nu förklara den stora skillnaden mellan dessa.

En prostituerad är en individuellt stark kvinna som vet att hon kan tjäna pengar genom att erbjuda en tjänst. Hon eller han gör inte vad som helst för pengar utan har sina gränser som han/hon inte överskrider (vilka dessa må vara är högst individuellt).

En prostituerad har kontroll över sin situation och tar inte skit från någon. En prostituerad är den kvinnliga emancipationens högsta pelare och en individ att se upp till.

Den prostituerades största problem är inte hennes självdestruktiva leverne ty hon har inget sådant. Hennes största problem är andra människors bigotta attityder.

Den prostituerade är ej heller politiskt bunden, utan är märkligt nog ett hatobjekt för både den moraliserande ultrahögern likväl som de dödsfeministiska vänsterextremisterna.

Den prostituerade är helt enkelt en människa att se upp till.

Horan är tvärtemot den prostituerade en individ som ställer upp på vad som helst (scat, musikbranschen eller att göra filmer för Disney) för ett magert utbyte av kapitalvaror (må det vara pengar, heroin eller en ny Gucci väska).

Horan är en individ med ett oerhört svagt överjag, hon eller han lever ett synnerligen självdestruktivt liv och dennes fall kommer alltid vara större än det glamorösa liv hon levt.

Horan är definitivt ingenting att se upp till, ändå kommer hon avgudas av massorna. Hennes dragningskraft är likt en stjärnas och därför är hon oftast just en sådan. Hon är alltför ofta mer känd för att vara känd än för att faktiskt ha gjort någonting.

Dock är hon liksom den prostituerade politiskt obunden, det är dock aldrig av eget val utan helt enkelt därför att allt som inte handlar om vilket par skor hon ska ha på sig idag övergår hennes förstånd. Visst, det kan tyckas att Horan har vissa drag som faktiskt liknar en åsikt ibland, men dessa visar sig alltid vara synnerligen genomtänkta pr-kupper planerade av hänsynslösa publicister ofta i ett desperat försök att få Horan att hänga kvar några få sekunder till under strålkastarens känslolösa värme.

Horan är även olik den prostituerade då Horan inte endast säljer tjänster av en oftast sexuell natur. Nej, i Horans repertoar ingår det att sälja allt som det bara är möjligt att sälja.
Här kommer det dock en sak till där Horan och den prostituerade har vissa gemensamma drag, dock med vissa väsentliga skillnader; Där den prostituerade oftast är skydd av världen omkring sig men aldrig av dess egna så kan Horan faktiskt vara skydd av de egna och Horans egna moraliska kod kan i vissa fall sätta krokben för henne. Dock löser Horan detta igenom att fuska och ljuga för sina egna (som exempel kan nämnas att om Horan råkar vara en högt aktad dramatenskådis där det ses som fel att göra reklam för sk "kapitalistiska varor" och således vara en lakej för det "kapitalistiska samhället" så löser Horan det genom att åka utomlands och göra denna för att sedan hoppas att ingen upptäcker det).
Det är här Horan och den prostituerade skiljer sig som mest, för Horan finns det ingen gräns för hur lågt hon kan sjunka, hon ställer utan problem upp på precis vad som helst även om det går emot hennes egna värderingar.

Hur du känner igen en Hora: Horan är oftast klädd i moderiktiga kläder. Hon ser ner på allt och alla som inte är precis som hon. Ofta kan hon ses på TV och speciellt då MTV, men även i diverse nöjesprogram som exempelvis Let's Dance, Kulturnyheterna eller Melodifestivalen. Du kan även se henne på premiärer av filmer som är så dåliga att du skulle hellre äta din egen röv än betala för att se dem, men för Horan är att Synas(!) alltför ofta det enda som finns kvar i hennes tragiska liv.
Horan känns även lätt igen på att hur mycket hon än syns, hur mycket hon än har och hur mycket hon än hörs så verkar hon bli alltmer otydlig. Hon verkar på sätt och vis tunnas ut mer och mer ju viktigare hon blir för att till sist tyna bort in i glömskans rike (cafe of broken dreams?).
Hennes tomma, döda ögon försöker hon helst gömma bakom de senaste solglasögonen.

Horan är ej heller varken man eller kvinna, utan hon kan vara av bägge könen eller någonting obestämbart däremellan.

Kända kvinnliga Horor (för att nämna några): Paris Hilton, Britney Spears, Carolina Klüft, Regina Lund, Lindsay Lohan, Mona Sahlin, Joanna Rytel, Donatella Versace, Rebecca Loos, Carola Häggkvist och Gudrun Schyman.

Kända manliga Horor (för att nämna några): Tom Green, alla i Jackass-gänget, Regina Lund, Kevin Federline, Paolo Roberto, Dogge Doggelito, Jan Guillou, Tore från FCZ, Robert "Robinson-Robban" Andersson och Fredrik Virtanen

Nu vet du skillnaden mellan en prostituerad och en Hora med stort H, du har även lärt sig vissa kännetecken för att se skillnad på dessa och till sist har du fått ett par exempel du kan använda som måttstock så att du i framtiden kan hålla isär dessa två begrepp.

Och är du kille, fjorton och den tuffa killen i klassen så vet du nu att det är ok att i korridoren under skoltid kalla tjejer för horor men endast om de säljer sin kropp för pengar. Använd istället ordet Hora, men endast om de uppfyller dessa kriterier.

Hoppsan, där höll jag själv på att göra ett misstag. Kalla inte tjejerna för hora utan använd istället prostituerad, men bara om de är självständiga individer som erbjuder en tjänst (inte olikt en frisör, eller en hantverkare) men av sexuell natur.

Det är helt rätt att tjejer inte ska behöva kallas för hora, då de sällan är horor. Däremot finns det gott om Horor och de kan du gott kalla Horor för det är vad de är.


* Märk väl att det är en skillnad mellan en hora och en Hora; Horan uppvisar alla de drag som jag redogör för medan en hora bara är någon som säljer sin kropp för pengar eller ett skällsord som kan betyda lite vad som helst.
En hora kan lika gärna vara en vanlig hederlig arbetare och på sätt och vis är vi alla horor, dock ej Horor.
2 comments 2 comments ( 939 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 137 )


<<First <Back | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Next> Last>>