Ännu ett menlöst val och sen fyra års gnäll att se fram emot.
Friday, September 15, 2006, 12:02

Jag har nu i flera dagar varit på väg att skriva om det kommande valet, men det har liksom inte blivit av.

Det som jag hade tänkt skriva lyckades HAX uttrycka ganska bra i sitt blogginlägg om valångest.

Såsom jag ser det finns det inget parti som tycker som jag, så det kommer som vanligt inte handla om att rösta på det parti man tycker mest om utan det kommer ännu en gång handla om att läggga sin röst på "the lesser evil" dvs det parti man tycker minst illa om.

Precis som Henrik så resonerar jag att det viktiga nu är att få bort socialdemokraterna och vänstern från makten, även om det leder till att de "nya moderaterna" tar makten.

Den gäller alltså att taktikrösta eller att rösta på något av de mindre partierna som för tillfället står utanför och vill komma in i värmen där de med kan domdera över våra liv. Men en röst på dem är för riskabelt och det kan nästan likställas med det meningslösa i att rösta blankt så det kommer ej bli en röst på något av dem där det liberala partiet låg närmast ett parti jag kunde tänka mig att frivilligt lägga min röst på.

Det andra lilla partiet som kunde vara värt att rösta på är Piratpartiet, men det är samma sak där, de är för små och en röst på dem är en röst mindre på att få bort sossarna. För övrigt är enfrågepartier tämligen menlösa så en röst på ett sådant är mer eller mindre även det en bortkastad röst.

Däremot kan jag endast hoppas att många förstagångsväljare och folk på vänsterkanten röstar på mindre partier typ F! så att de på så vis tar röster ifrån vänsterblocket så att både vänsterpartiet och miljöpartiet åker ut och att de små skitpartier de röstar på inte kommer in, det om något skulle sitta fint.

Så, det återstår alltså att försöka hitta ett parti i Alliansen som man motvilligt kan lägga sin röst på, vilket inte är det lättaste.

Moderaterna har ingen stake längre och de är snart samma skit som socialdemokraterna. Ideologi, vad är det? Här är det makt som gäller och tja, lika bra är väl det. Makt för maktens egen skull, precis som socialdemokraterna.

Folkpartiet ogillar jag mer och mer för varje dag som går. Någon borde anmäla fanskapen för falsk marknadsföring. Folkpartiet Liberalerna - jotjena. Den senaste tidens idioti kring dataintrånget har absolut ingenting att göra med mitt beslut att inte rösta på dem. Det är bla deras skolpolitik jag ogillar. Då betyg redan nu är mer ett mått på hur mycket du slickat läraröv och inte egentlig kunskap så kommer ett införande av ett sk "ordningsbetyg" bara leda till att de som redan slickar röv får ännu högre idiotbetyg. Men det är bara en av mina invändningar emot dem, deras anti-integritetspolitik är en till invändning.

KD. KD är inte ens ett alternativ och att de ens får vara med i Alliansen är bortom mig. K-R-I-S-T-demokraterna är förtäckt religion i politikform och deras äckliga präktighet når nästan upp till Folkpartiets självgodhet. Jag lägger hellre en röst på vänsterblocket än en röst på KD.

Då återstår bara Centerpartiet vilket nog säger allt om vad vi har att välja på. Centerpartiet är åtminstone det parti för försöker anamma en liberal ideologi och via Federley så har de framtiden för sig. Hur nu Centern gått från ett renodlat skitbondeparti till det enda kvarvarande liberala partiet i riksdagen är en bra fråga.

Det får alltså bli en röst på Centern för min del. En motvillig röst ska tilläggas, en röst på det jag ser som "the lesser evil". Är dessa partier verkligen det bästa vi har att komma med, är de verkligen gräddan av det svenska folket, är det verkligen så illa?

Någon sade en gång att "Man får de politiker man förtjänar. Och de politiker man förtjänar driver den politik man förtjänar.". De orden har aldrig varit mer sanna än just nu.
Den skiten vi har att välja mellan är den skit vi gjort oss förtjänta av. Kalla det karma eller öde om du tror på sånt.
add comment add comment ( 573 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 78 )


<<First <Back | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | Next> Last>>