Den definitiva guiden till Vinter-OS!
Wednesday, February 15, 2006, 20:05Då har alltså spektaklet vinter-os hållt på i några dagar.

Tur att det bara är var fjärde år, det är inte det att vinter-os är tråkigt utan mer att det är som ett stort jäkla sömnpiller som mot all vett och reson måste tas som stolpillerVi kan börja med att gå igenom grenarna:

* Alpin utförsåkning
De åker skidor ner för en backe, ibland ramlar någon, det är kul
Anja tog visst brons idag. Uppdelat på olika delgrenar.

Antal intressesmurfar: 1/5

* Backhoppning
Åter igen skidor, den här gången ska de hoppa nerför en backe.
Finland vinner inte längre, så ointressant
Eddie the Eagle är inte med och hoppar, även det en anledning till att det är tråkigt.

Antal intressesmurfar: 2/5

* Bobsleigh
De åker bob i någon slags konstruerad halvpipe/vattenrutschkaneliknande mojäng. Fruktansvärt ointressant, tyskland är visst bra av någon anledning. Man måste vara full för att uppskatta detta tror jag.

Antal intressesmurfar: 1/5

* Curling
Vinter-os mest meningslösa skitgren, nej, världshistoriens mest meningslösa skitgren. Tråkigt, ointressant men var fjärde år bryr sig tidningarna och svenska folket i alla fall lite om skitsporten som mest verkar utövas av folk som är för gamla eller dåliga för vilken annan sport som helst. Nu väntar vi bara på att boule skall tas med i sommar-os.

Antal intressesmurfar: -250/5

* Freestyle
Så vitt jag förstått "sporten" så är det ungefär som skateboard, fast på snö...och med skidor. De gör trick och har sig. Någonting säger mig att det bara är häftiga inne-människor som lyssnar på Limp Bizkit och dricker Mountain Dew (den coolaste drycken sen någonsin) som håller på med detta.

Antal intressesmurfar: 1/5

* Ishockey
Måste direkt delas upp i två delsporter: Herr och Dam.
Herrar: Hockey är ungefär intressant på sin höjd var fjärde år och bara om de lyckas locka med bra spelare (inte som VM som är ungefär lika upphetsande som Damhockey) alltså är det lite intressant detta OS
Dam: Damhockey är ungefär lika upphetsande och intressant som att titta på porr...som du tagit bort alla sexscenerna ur. Ungefär som Damfotboll då med andra ord. Det ryktas om att en massa tjejer är lesbiska i både damhockey och damfotboll, något som endast talar till sporternas fördel. Kämpar med att tas på allvar...lycka till.

Herr: Antal intressesmurfar: 3/5
Dam: Antal intressesmurfar: -7/5

Antal intressesmurfar totalt: -4/10

* Konståkning
Konståkning är inte en sport, konståkning är tja, fan vet jag, lika värdelöst som hela den sammanlagda modeindustrin. Punkt slut. Kan endast förbättras, vänta, det kan det inte alls. Ryssland är visst bra på det här, 'nuff said.

Antal intressesmurfar: -50/5

* Längdskidåkning
Kom igen, ta det för dess rätta namn, arisk löpning, det är alltså den vita rasens chans att ta några medaljer i konditionsbaserade sporter.

Antal intressesmurfar: 0/5

* Nordisk kombination
Man har allså lagt ihop en massa skitsporter till en, lika upphetsande som Carolina Clüft dvs inte alls.

Antal intressesmurfar: -15/5

* Rodel
Som Bobsleigh, men man är själv tror jag och på rygg med fötterna neråt. Varför det här är en sport är bortom mig.

Antal intressesmurfar: 0/5

* Short track
Arisk kortbanelöpning (fast med skridskor), Asiaterna är bra. Så kanske mer icke-svart kortbanelöpning kanske man ska kalla det.

Antal intressesmurfar: 5/5 med motiveringen att förra OS var det en australienare som vann efter att alla andra ramlat i både final och semifinal. Han var nog stolt över sin heroiska bragd.

* Skeleton
Som Rodel, men man är själv tror jag och på mage med huvudet framåt. Varför det här är en sport är bortom mig.

Antal intressesmurfar: 3/5

* Skidskytte
Man åker alltså skidor och ibland ska man skjuta med gevär, verkar logiskt. Totalt ointressant, hade de få skjuta på varandra så hade det kanske varit någonting.

Antal intressesmurfar: -1/5

* Skridsko
Icke-svart långdistanslöpning (fast med skridskor)

Antal intressesmurfar: 0/5

* Snowboard
Så vitt jag förstått "sporten" så är det ungefär som skateboard, fast på snö...och med bräda. De gör trick och har sig. Någonting säger mig att det bara är häftiga inne-människor som lyssnar på Limp Bizkit och dricker Mountain Dew (den coolaste drycken sen någonsin) som håller på med detta.

Antal intressesmurfar: 1/5

Om jag missat någon gren så kan det endast vara för att den är så intetsägande och totalt värdelös så att jag lyckades missa den.


Totalt antal intressesmurfar för Vinter-OS: -306!

-306 kanske inte säger sådär värst mycket, men för att sätta det hela i perspektiv så har jag gjort upp en liten tabell så att ni på egen hand kan jämföra hur värdelöst vinter-os är i relation till några andra aktiviteter:

-1000: Onani med sax
-750 : Kvinnliga komiker
-500 : Jobba Jämt
-306 : Vinter-OS
-250 : Curling
+-0 : Bråket kring Muhammedkarikatyrerna
50 : Onani utan sax
100 : Fotbolls-VM
500 : Seinfeld


Så, för att sammanfatta: Vinter-OS verkar mest vara till för att folk som inte är svarta ska kunna få ta lite medaljer. Sporterna är det ingen som bryr sig om annars (med undantag för hockey) och hela spektaklet är i sig rätt meningslöst.
add comment add comment ( 1034 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 97 )


<<First <Back | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | Next> Last>>