Multikulturella lovdagar
Wednesday, November 28, 2007, 15:20
Posted by Vanja

SR hade i måndags en notis om att utbildningsförvaltningen i Stockholm säger nej till mångkulturella lovdagar. Anledningen enligt notisen var att det då skulle vara omöjligt att tillfredsställa alla trosinriktningar, så långt allt väl. Och att det skulle kritiseras var väl inte heller någon direkt högoddsare.


Och nu vill en rektor i Smedby stoppa julfirandet i kyrkan.

Det är bara bra, hoppas att rektorn får igenom sitt förslag. Nu håller jag inte direkt med honom på några politiskt korrekta grunder utan för att jag anser att man antingen har en sekulariserad skola, eller så har man det inte. Och har man en sekulariserad sådan ska inte jul firas på skoltid, inte heller Lucia eller någon annan idiothögtid för den delen heller. Detta gäller även alternativa högtider eller nya som inkommit via invandring eller på andra sätt, som exempelvis Ramadan, Halloween, National Gorilla Suit Day eller Towel Day

Min poäng är att inga högtider ska tillåtas firas under skoltid, detta är för övrigt något som borde gälla resten av samhället i övrigt, Kristna borde inte få fira jul på skol/arbetstid, Muslimer inte fira Ramadan och Socialdemokrater inte fira 1a Maj.

Hur ska man då lösa alla de olika högtiderna folk vill fira då? Det hela är mycket enkelt och borde ha införts för länge sedan (vill någon politiker planka min idé så är ni mer än välkomna till det); Ge varje person x antal dagar per kalenderår som de själv får ta ut när de vill fira något, detta något är upp till personen själv så vill denna fira jul tar de ut de dagar den vill, vill personen bara ligga hemma och slappa så tar den ut dagarna för det. På så vis får alla fira de högtider de vill fira och de som inte firar någonting alls får ledigt i lika många dagar.

Jul och andra kristna högtider går inte ihop med det sekulariserade samhället och det blir inte ett dugg bättre av att införa andra trosinriktningars högtider för att blidka dem, mitt förslag är på alla sätt och vis bättre.

Invändningar?
add comment add comment ( 1154 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 103 )

Skägga loss leffe!
Wednesday, November 28, 2007, 14:59
Posted by Vanja

Det är dags att börja bloggandet igen, ett nytt inlägg borde således inkomma inom de närmsta timmarna.

Kissa inte på er av upphetsning nu!

//Vanja
add comment add comment ( 833 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 105 )

När andra gör jobbet åt en....
Friday, October 26, 2007, 16:23
Posted by Vanja

...så behöver man inte skriva saker själv.

Jag tänkte just skriva ett inlägg om äktenskap men så begick jag "misstaget" att surfa in hos Blogge och ser att han skrivit ungefär precis det jag skulle skriva (Damn You!).

Med det han skrev och det min nya kärlek Doug Stanhope säger så finns det inte mycket mer jag behöver lägga till.


add comment add comment ( 1212 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 119 )

När allt går åt helvete samtidigt eller: Jävla datorer!
Thursday, October 25, 2007, 18:08
Posted by Vanja

Det hela började redan i söndags, eller rättare sagt, det hela började egentligen för länge sedan men mer om det längre fram.

Hur som helst, i söndags började strulen som ett slags varsel om det som komma skall. Jag och min far skjutsade min syster till sin "lya" i en mindre stad längre ner i Sverige där hon nu går någon KY-utbildning i matlagning. Väl nere skulle jag (som vanligt) få trixa med hennes dator för att denna gång föra över filer från hennes gamla till den nya fräscha bärbara hon inhandlade (i övrigt kan nämnas att hon nu fått igång sin internetuppkoppling därnere nu när hon börjat använda hålet i väggen istället för det trådlösa som tillhandahålls, jag tänker inte nämna namnet på stället hon bor på för det trådlösa är först och främst helt värdelöst och tas om hand om en riktig klåpare, för det andra är det helt öppet och okrypterat).

Efter att ha strulat ett bra tag med att få de två versionerna av Windows att vilja kommunicera med varandra (XP på gamla, Vista på nya) så fick jag till sist igång det hela och flyttandet av filer kunde påbörjas. Någonstans under filflyttandet kraschade hennes gamla dators nätverksdrivrutiner för att sedan totalvägra att fungera igen. Nåvål, efter att ha svurit över det hela så gav vi till slut upp och hennes gamla dator står nu och samlar damm hemma hos far.

Då hon inte hade någon användning av den extra hårddisken i den gamla datorn så passade jag på att "låna" den, väl hemma så satte jag in den i min, men någonting måste ha gått fel. För kanske 30 minuter efter att jag börjat använda min dator igen så kraschade den, det visade sig vid nästa uppstart att någonting gått riktigt fel då registret verkade skadat och operativsystemet vägrade starta.

Nåvål, det var sent och jag orkade inte börja bråka med datorn så jag tog itu med det dagen efter (måndag). Efter en halv dags felsökande kom jag äntligen fram till vad som orsakat haveriet: SATA-kabeln till mina primära hårddisk hade gått av. Den korkade 90-graders kontakten på den hade på något vänster lyckats "lossna".

Ja, ni läste rätt, den hade gått av vilket i sin tur måste ha orsakat systemkraschen. När jag började tänka efter så drog jag mig till minnes att det första jag tänkte när jag såg SATA-kabeln för första gången var något i stil med "Oj, den där utformningen ser riktigt korkat ut, varför i allsin dar har kontakten en 90-graders vinkel. Den där sketna platsbiten kommer aldrig att hålla och det är bara en tidsfråga innan den kommer att gå av" Vilket nu var precis vad som hade hänt.

Det var bara att beställa ny kabel och den kom igår. Det skadade registret gick att återställa efter lite pillande i DOS. Så långt var allting frid och fröjd till igår kväll då nästa fel dök upp.

Då jag passade på att uppdatera lite program då jag fick ett CRC-error på en av filerna, jag antog att det bara blivit något fel på nerladdningen och laddade ner filen igen varpå problemet försvann....trodde jag.

Nu på eftermiddagen började hårddisken jag "fritog" från syrrans gamla dator klicka, vilket sällan är ett bra tecken. Sen började den ge mig diverse andra CRC-fel på filer för att fortsätta klickandet. Det är bara en tidsfråga innan den disken ger upp helt och hållet.

Suck!
add comment add comment ( 951 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 120 )

This Generation Sucks
Tuesday, October 9, 2007, 03:26
Posted by Vanja

Doug Stanhope, från hans senaste DVD 'No Refunds"Lyssna även på Fuck your God
add comment add comment ( 1073 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 138 )

johannorberg.net hackad!
Tuesday, October 9, 2007, 01:12
Posted by Vanja

Upptäckte just att johannorberg.net blivit hackad och ett meddelande är postat där på både engelska och turkiska, du skickas även vidare till lastprophet.info.


While All Islam World regard with reverence to your prophet and address him as Hz. ISA A.S ( Christ ) ( putting a holy prefix in front of his name ),
You keep abusing, Islam’s almighty Prophet with disgusting and disgraceful cartoons using excuses of freedom of speech.

No doubt, Hz. Isa ( Christ ) would dislike and hate your nation.

Be God’s Curse On You !

We Will be Your Curse on Cyber World !

____________________________________________________________________

Turkish
Tüm islam alemi sizlerin peygamberine Hz.isa A.s’a (hz.) hazreti sifati ile hitap ederken Sizler islam’in Yüce Peygamberine Ifade özgürlügünü bahane ederek igrenç karikatürlerinizle Hakaret ediyorsunuz.

Hiç Süphesiz Hz. isa sizin gibi ümmetten, sizin gibi milletten nefret ediyordur.

Allah’in Laneti Üzerinize Olsun !

Sanal Alemdeki lanetinizde Artik biziz !© 2007 Orduyu Humayun [isvec] ™(klicka för större bild)


Mer info lär väl följa när herr Norberg själv blir uppmärksammad på tilltaget, har dock ingen mailadress till honom och tja, all kontaktinformation är av förklariga skäl inte tillgänglig just nu

Update (04:36): Upptäckte att min skärmdump inte visar allt på sidan, så är någon intresserad så finns det en kopia på html-koden här
add comment add comment ( 1152 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 114 )

Ska du se Sicko? Se dessa dokumentärer med när du ändå är igång
Friday, October 5, 2007, 16:35
Posted by Vanja

Kulturrevolution.se har ett intressant inlägg angående Michael Moores nya "dokumentär" Sicko.

Har du tänkt se den så tycker jag gott att du borde försöka se följande två dokumentärer när du ändå är igång;

Michael Moore Hates America, där får man (bland mycket annat) se hur Moore ljög och förvanskade den ökända scenen från Bowiling for Columbine där han öppnar ett bankkonto och får ett vapen på köpet.

Manufacturing Dissent (en vitsig ordlek med Noam Chomskys bok Manufacturing Consent som det även gjordes en dokumentär på).

Jag har för mig att det är i Michael Moore Hates America där det är med en scen där en ung tjej blir intervjuad då hon är påväg till (eller ifrån) att lyssna på Moore där hon uttrycker ungefär samma tanke som Koskinen gör i inlägget hos Kulturrevolution.

Det är liksom inte det viktiga att kritiken ska vara sann, det viktiga är att man trycker dit USA/Bush/Högern (eller vilken "ondska" man denna gång "rättfärdigt" slåss mot).

För att förekomma eventuell kritik: USAs sjukvårdssystem är långt ifrån det bästa, men så dåligt som det utmålas att vara är det knappast. Som det många gånger på andra håll har påpekats, man skulle kunna göra exakt samma film om den svenska sjukvården. Det gäller bara att hitta rätt fall och vinkla saker och ting så de blir exakt som man vill. Skulle USAs system vara så dåligt som det utmålas i Sicko, varför behöver Moore då ljuga och förvanska fakta?

Och som det så ofta är i vänstercirklar så utmålas Kuba som något slags mönsterland där alla har det bra, det måste vara därför som folk försöker fly landet på hemmagjorda flottar.
add comment add comment ( 1367 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 112 )


<<First <Back | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Next> Last>>