Lästips: Den sista socialistiska utopin
Monday, July 16, 2007, 14:37

Per Gudmundson i dagens SvD: Den sista socialistiska utopin


Men visst. Om vänstern vill använda Kerala (eller Fagersta) som affischnamn för att illustrera socialismens slutmål, så inte mig emot. Jag ser fram emot de första opinionsmätningarna som frågar "Skulle du vilja ha det som i Kerala?" eller "Om du fick välja boplats fritt, skulle du välja Fagersta?". Lycka till!


För vem vill bo i Fagersta egentligen?
add comment add comment ( 682 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 85 )

Att leva med skägg
Sunday, July 15, 2007, 22:18

Det är nu ungefär 8 månader sedan jag bestämde mig för att testa om jag kunde odla skägg. Det längsta jag varit orakad tidigare var lite över en månad. Jag kunde odla helskägg och jag bestämde mig för att inte raka av mig det utan låta det mer eller mindre klara sig på egen hand och jag måste säga att en helt ny värld har öppnats upp.

Män med skägg håller ihop, det är som om vi instinktivt vet vilket socialt stigma vi självmant lever med.

Möter man en man med skägg ute på gatan så saktar bägge in för en kort stund, tar en titt på varandras skägg, bedömmer det, ler ett litet leende, ger varandra en kort nick som om man ville säga "var hälsad broder, du är en av oss nu. Varthän dina steg för dig så är dina bröder i skägg alltid med dig", sedan går man vidare lite gladare ty man vet nu att det finns fler av oss därute.

Män med skägg håller ihop, män med skägg har alltid något att tala om och finns det tid så slänger man gärna ur sig ett "fint skägg!" till sin skäggbroder på gatan.

Det är som sagt som om en helt ny värld öppnats upp. Kanske inte den mest glamorösa världen, men likväl en helt ny värld. En värld av solidaritet oss skäggbröder emellan, var och en av oss vet vad den andra går igenom, vilket martyrskap han genomlider för sitt skäggs skull.

Men allt med skägg är inte ett rosa lyckorus. Det finns, som med allt annat, baksidor med skägg. Män med skägg vistas på samhällets baksida på konstant flykt undan samhällets modepolis med sina hemska rakapparater av ultimat ondska.

Om det inte är nog med det så tror folk att, eftersom man har både skägg och är student, att man är nån sabla teknist.

Skäggbröder kommer ofta fram till en och vill prata om menlösa tekniska saker, då de antar att alla studenter med skägg per automatik måste vara teknister, helst den värsta sortens teknist (och student) av dem alla...nämligen den overallbärande, kårengagerade, blivande fadderisten som även är medlem i valfri nation. Detta är det absolut värsta med skägg, att tvingas associeras med dessa människor och jag är mer än lovligt trött på det.

Det är dags för er därute att tänka om, vi är trötta på att associeras med dessa menlösa människospillror som världen utan problem skulle klara sig utan och om de försvann skulle ingen sakna dem.

Det är dags för oss vanliga skäggbröder att resa oss upp och säga ifrån!

Skäggbröder världen över - våga säg ifrån nu innan det är försent!
add comment add comment ( 957 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 78 )

Yet another ännu ett test
Saturday, July 14, 2007, 11:12

Hos Henrik Sundholm hittade jag ett halvt om halvt intressant test.

Mitt resultat:
1. Jean-Paul Sartre (100%) Information link
2. David Hume (98%) Information link
3. Nietzsche (91%) Information link
4. Stoics (79%) Information link
5. Nel Noddings (77%) Information link
6. Spinoza (76%) Information link
7. Kant (76%) Information link
8. Thomas Hobbes (69%) Information link
9. John Stuart Mill (60%) Information link
10. Cynics (60%) Information link
11. Epicureans (50%) Information link
12. Ayn Rand (47%) Information link
13. Prescriptivism (47%) Information link
14. Jeremy Bentham (43%) Information link
15. Aquinas (42%) Information link
16. Aristotle (41%) Information link
17. St. Augustine (41%) Information link
18. Ockham (38%) Information link
19. Plato (29%) Information link


Uppenbarligen är jag existensialist
add comment add comment ( 1360 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 10 )

Smidig som ett kylskåp
Friday, July 13, 2007, 17:39

Det är ingen bra dag idag, det går inte att röra sig i lägenheten alls.

Hittills har jag slagit i min högra stortå tre gånger, min vänstra dito två gånger. Mina bägge lilltår har jag slagit i åtminstone två gånger var. Jag har plåster på bägge hälarna efter att ha slagit i dem i ett skåp i badrummet och nyss slog jag i tummen i skärbrädan så det började blöda under nageln.

Nu ger jag fan upp och borrar ner mig i soffan och glor Battlestar Galactica tills ögonen blöder.


Mer subtil lägenhetsondska:
Jag ska aldrig mer gå ut
add comment add comment ( 830 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 104 )

De är allt bra roliga egentligen
Tuesday, July 10, 2007, 11:51

Jag har alltid gillat att lyssna på reggae, musiken är skön så länge man bara lyssnar på "soundet" och inte går alltför djupt in på texterna, men något som slår det hela är faktiskt konserter, som under roskildefestivalen då jag var och såg The Congos.

Jag slås alltid av hur otroligt korkade alla vita människor som är där ser ut och trots att ingen av dem har någon som helst känsla för rytm (white people can't dance!) så försöker de röra sina klart lysande, vita flabbiga kroppar i takt med musiken.

Värst av dem är den s.k "vita rastan", som anammat rastafari utan att riktigt förstå vad den går ut på, han har dock den obligatoriska mössan på sig och har låtit sitt hår växa så att han kan få de efterlängtade "dreadlocksen" (eller om han är välbeställd så har han betalat för hårförlängningar).

Den arketypiska vita rastan är sprungen ur den trista, småborgerliga förortsvillamedelklassen som så många andra som söker sig till andra rörelser (oftare av det mer extrema slaget, men det kvittar egentligen, huvudsaken är att han på nåt vis kan göra revolt mot sina föräldrar och sin trygga uppväxt).

Han tycker verkligen om musiken och budskapet tja, det har han anammat. Det är coolt att vara rasta och till råga på det så får man röka på (hur coolt är inte det?). Faktum är att det var huvudanledningen till att han drogs med, resten kom senare.

Det är detta i samklang med att rastafari måste vara en av de absolut mest korkade idiothopkoken av religioner någonsin gör den vita rastan till en av de mest patetiska varelserna därute. Den genomsnittliga vita rastan är för bövelen mer tragisk än det genomsnittliga emot (som åtminstone har självinsikt nog att hålla sig inomhus skärandes sig i armarna medan han febrilt nertecknar sitt motto "life is pain" i sin dagbok han alltid bär med sig).

Den vita rastan är till och med så pass korkad att han inte förstår att alla texter han lyssnar på utmålar honom som fienden, han är det Babylon som texterna talar om.

Den vita rastan - en idiot utan like
add comment add comment ( 1023 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 104 )

Roskilde '07
Monday, July 9, 2007, 18:34

Denna årets upplaga av Roskildefestivalen är tämligen enkel att sammanfatta: Lera, vatten, lera, lera, total misär, lera och åter lera.

Om det inte gått fram vid det här laget så upprepar jag: det var lerigt.

Det var även den våtaste upplagan någonsin och det varnades för drunkningsolyckor...vilket torde säga det mesta.

Förutom leran och regnet så var festivalen mycket bra. Det som går roskilde så mycket bättre än deras svenska diton är att man får ta med sig alkohol in på själva konsertområdet och det säljs öl därinne med, vilket gör att man lätt kan tillbringa flera timmar där vilket vi gjorde på fredagen (från ca 19-03). För att sätta det hela i relation har jag nog aldrig tillbringat mer än max 2 timmar inne på konsertområdet på de svenska festivaler jag besökt...och är det inte nog med detta så är alkohol billigt i Danmark, något som än mer talar för Danmark som festivalland. Sverige har mycket att ta till sig tycker jag och lära av. Enda nackdelen är danskarna, men de får man helt enkelt leva med och lära sig att undvika.

Kom hem igår och duschen, fotbadet och sedan det riktiga badet var obeskrivligt skönt. Speciellt fotbadet då mina fötter är totalt förstörda efter att ha klampat omkring i för små stövlar, i lördags var jag på god väg att grina varje steg jag tog men tja, alkohol fanns och det tog hand om det problemet.

Bilder har jag inga för tillfället då det enda jag glömde i polarens bil givetvis var just kameran (som på något märkligt vis överlevde även om det tidvis var fukt innanför linsen).

Nu ska jag fortsätta sova ut och vila mina stackars fossingar


Band jag lyckades se (ur minnet): The Killers, Björk, Beastie Boys, Queens of the Stone Age, Mustasch (som blixtinkallades som ersättare för Mika, bra byte), My Chemical Romance (i ca 5 min då vi gick dit för att skratta åt emos), The Congos. The Who (ville se) och Red Hot Chili Peppers (ville varken höra eller se) såg vi inte men satt tillräckligt nära för att höra
add comment add comment ( 1182 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 91 )

Bloggsemester
Wednesday, June 27, 2007, 10:58

Har tagit semester från bloggen nu i någon vecka och denna semester kommer fortsätta ett par veckor till. Härnäst är det en trip mot Danmark och Roskildefestivalen som ligger på dagordningen med ett stopp i Göteborg för "jobb" på en väns släktings bröllop. Borde vara tillbaka runt den 10e Juli och detta är då bloggandet kommer igång igen.

Så alla* som har undrat** och mailat*** mig och gnällt**** om nya inlägg får otåligt vänta till dess*****.

//Vanja

----
* Ingen
** Det är ingen som har undrat
*** Det är ingen som har mailat
**** Det är ingen som har gnällt
***** Det är ingen som otåligt väntar
add comment add comment ( 777 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 98 )


<<First <Back | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Next> Last>>