Wahlbeck kommenterar
Sunday, August 12, 2007, 14:54
Posted by Vanja

Politikerbloggen hade igår med Peter Wahlbecks svar på det som hände under hans framträdande på SSU-kongressen.
add comment add comment ( 971 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 129 )

Mörkrädd
Saturday, August 11, 2007, 18:08
Posted by Vanja

Det har uppenbarligen varit lite tumult i hemmatrakterna under Arbogas Medeltidsdagar.

Jag blir inte speciellt oroad av nazisternas uppträdande, däremot blir jag mörkrädd av kommentarer såsom den av "Lärare som såg.... ":

En uppmaning till Arboga Tidning och Magazin24;
Sätt ut foto och namn på dessa nassesvin. Gå också igenom borttsregistret och ge offentlighet åt ALLT vad dessa skitstövlar presterat. Sätt också ut deras skolbetyg också. Jag känner flera av dessa spolingar och vet att de knappt är läs- och skrivkunniga.


Vad personer som denna inte förstår (eller medvetet bortser från) är att om man skulle genomföra dessa åtgärder så skulle de gälla alla, inte bara som i detta fall "nassesvin".

Man kan inte ha speciallagar för vissa grupperingar (jag använder samma argument mot HMF-lagstiftningen eller mot andra s.k "hatbrott"), ett lands lagar ska vara allmängiltiga och således gälla alla.

Speciallagar och undantag för vissa grupper är fel, oavsett om det bara gäller grupper man själv inte gillar eller om de gäller en viss grupp som för tillfället är politiskt korrekt att värna om.

Det är precis samma sak med dessa "nassesvins" rätt till att fritt göra sin röst hörd. Även här måste den rätten även gälla dessa personer och grupperingar, på samma sätt som det ska vara fritt för dig och mig att uttrycka vår åsikt oavsett vad den åsikten är.

Att göra inskränkningar i yttrandefriheten är att förlora, ty det fria ordet är den mest grundläggande friheten som finns.
add comment add comment ( 1295 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 138 )

SSU och facket är SSU och facket
Friday, August 10, 2007, 14:26
Posted by Vanja

Politikerbloggen har idag två intressanta inlägg.

Det första handlar om en stor skandal på SSU-kongressen.

Det andra handlar om att en ordförande inom fackförbundet SJF tycker att folk som inte är anslutna gott kan svälta.
add comment add comment ( 950 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.2 / 23 )

Terri ångar på
Friday, August 10, 2007, 13:41
Posted by Vanja

Aftonbladets krönikör Terri Herrera Eriksson fortsätter sitt korståg mot McDonalds och alla andra företag som hon anser vara ondskan personifierad för att deras reklam vänder sig till hennes barn.

Enligt henne finns endast två möjliga vägar att gå

1. Man förbjuder hela skiten. Inte maten i sig, men marknadsföringen. I Sverige har vi förbud mot tv-reklam riktad till barn. Däremot går det fortfarande - trots ständiga larmrapporter om barnfetma - att smälla upp med O´Boyreklam i Kalle Anka, ha roliga seriefigurer på de sötaste yoghurtförpackningarna och sälja snabbmat med hjälp av leksaker. Varför är det alltid den onyttigaste maten som har de roligaste förpackningarna?
2. Alla företag som säljer nyttig mat börjar köra med samma fula marknadsföring. Det skulle vara intressant med en framtid där omslagen till fettfria smörgåsrån ser ut som godispåsar, plastfigurer plaskar omkring i botten på A-filen och GI-restauranger lockar med häftiga lekplatser.


Punkt nummer ett var inte ett dugg förvånande att hon skulle komma med, förbud är nämligen det första dessa människor vill få igenom då de finner någonting de inte gillar (det kan vara allt från dansbaneeländet till tidningar med nakna människor).

Förbud och hat mot snabbmatsindustrin är dessa människors heliga ko, för de vill trots allt bara ditt bästa, eller hur? Detta orimliga hat är så tröttsamt och som jag skrev i mitt förra inlägg om Terri så får de gärna avsky men avsky då på ordentliga grunder.

Hatet mot McDonalds är samma typ av ogenomtänkta hat som man i USA kan se mot företag som Wal-Mart (se exempelvis här och här).

Det hela får mig att fundera på om det egentligen är företagen i sig som dessa människor hatar eller om det är någonting större som döljer sig bakom de tröttsamma åsikterna? Det enda jag kan komma fram till är att det är hatet mot den förskräckliga globaliseringen som än en gång visar till fula tryne och vilka företag och företeelser är då lättast att visa sin avsky för? McDonalds och reklam, rätt gissat.

Vi återgår till hennes punkter och kan nu komma till det enda vettiga i artikeln, nämligen punkt två av hennes två enda möjliga vägar, nämligen att alla (i hennes ögon) "bra" företag som säljer (i hennes ögon) nyttiga produkter kör med precis "samma fula marknadsföring" som hon uttrycker det. Tja, de är välkomna att köra med samma trick som alla andra för att locka kunder, det är trots allt i slutändan kunderna som väljer vilka företag de stöttar (även om de är påverkade eller inte).

Att folk köper sin mat på McDonalds till Terri och den övriga hälsomaffians stora förtret är ett underbart exempel på konsumentmakt. Uppenbarligen vill konsumenterna handla där, annars skulle de inte göra det och svårare än så behöver det inte vara.
Även om folk är påverkade av reklam och även om de fortsätter äta på McDonalds (eller för den delen köpa sina livsmedel på Lidl, ett annat hatat företag) trots hälsomaffians skrämselpropaganda och varje tv-kanals gå-ner-i-vikt-program på bästa sändningstid så är det folk själva som i slutändan väljer var och vad de vill handla och ett förbud mot detta är den dummaste tänkbara åtgärden.

Jag lovar dig, när våra friheter dör är det människor som Terri som ska hållas ansvariga.

Förresten kan jag inte undgå att märka att hon lyckades klämma in den heliga treenigheten för denna typ av människor: Snabbmatshat, hälsofascism och klimatalarmism i samma krönika, bra jobbat Terri!
add comment add comment ( 1278 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 125 )

Men...ölen smakar ju...
Thursday, August 9, 2007, 20:10
Posted by Vanja

...Piss
add comment add comment ( 1314 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 117 )

Smart Terri!
Thursday, August 9, 2007, 18:09
Posted by Vanja


”Min dotter har aldrig varit på McDonalds”


Så inleds en artikel i Aftonbladet där Aftonbladets krönikör Terri Eriksson råder föräldrar att bojkotta företag som försöker påverka barn.

Jag tycker Terri kan gå ett steg längre och bojkotta allt och alla som försöker påverka hennes barn, således är det dags att Terri direkt tar barnen ur det dagis/skola de går på, att hon säger upp alla sina tidningsprenumerationer (hon kan börja med tidningen hon arbetar på) och säger upp sig från sitt arbete, vidare bör Terri inte låta sina barn se på tv eller lyssna på radio (varken reklamfinansierad eller tvångsfinansierad statstelevision), hennes barn ska förbjudas lyssna på musik och läsa nya Harry Potter (eller vilken bok som helst) ska de heller ej få göra.

Barnen får ej heller umgås med andra barn och speciellt inte om deras föräldrar är i närheten och till sist så bör Terri ta livet av sina barn och sen sig själv så att hon själv inte kan påverka sina barn alls.

Kom igen folk, ska du avsky McDonals så kan du avsky dem för att de gör dålig mat och inte något meningslöst pseudoargument som att de försöker påverka dina barn, allting som finns omkring oss påverkar oss och våra eventuella barn i någon utsträckning.

Bojkotter i detta fall är idiotens väg, när man inte kan förklara för sina barn vad reklam är och hur den fungerar (vilket inte är så konstigt då vuxna knappt ens förstår det) så bör man kanske se över om man ens borde ha barn.

Bäst kanske Terri säger det själv

– När man är i matbutiken vill de ha flingor med leksaker och Oboy i stället för Konsums blåvita chokladdryck. Är man stressad är det lätt att låta barnen få bestämma, säger hon.add comment add comment ( 751 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 161 )

Pinsamt Ryssland, pinsamt!
Thursday, August 9, 2007, 17:19
Posted by Vanja

Busted!

Ubåtsbilderna som kablades ut över världen var i själva verket en bluff, bilderna var tagna från filmen Titanic.

Vad brukar man säga nu igen? Ja just ja, ljug inte om sådant som lätt kan kontrolleras
add comment add comment ( 773 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 105 )


<<First <Back | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | Next> Last>>