Öppet brev från PRIS till Osbecksgymnasiet i Laholm
Wednesday, April 11, 2007, 12:41

Följande är en kopia på det öppna brev som Isabella varit med och författat. Hon postade det i en tråd på Flashback och det ska tilläggas att jag inte är helt hundra på att det är det brevet som skickades eller om det är ett utkast men det är det som hon postade på FB i vilket fall som helst.


***********

Öppet brev till all personal och alla elever på Osbecksgymnasiet i Laholm

Fyra manliga gymnasieelever har erkänt att de besökt sexarbetare i samband med en skolresa till Tyskland. Killarna är myndiga och det är helt lagligt att köpa sexuella tjänster i Tyskland. Trots detta har denna lilla händelse blåsts upp som en skandal i media! Måhända att de inte uppnått den mognad som krävs för att köpa sexuella tjänster. Men ska de verkligen hängas ut på en offentlig skampåle för det? Det är en skandal att händelsen tagits upp på detta sätt och att rektor Lena Stenbäck på er skola överväger efterräkningar.

Pressen skriver att dessa killar utnyttjat kvinnor, elever på er skola tycker att det hela vittnar om en dålig kvinnosyn. Och visst, det är en förfärlig kvinnosyn som råder när man med automatik tror att kvinnor i Tyskland utnyttjas när de arbetar med sex och när man lägger sig i vuxna människors sexuella aktiviteter och försöker skambelägga dem.

Sex är inte en skadlig aktivitet på något sätt och bara för att inte så många väljer att arbeta med sex, så innebär det inte att alla sexarbetare är tvingade. Tvärtom så sker majoriteten av allt sexarbete efter ett eget val. De flesta människor föredrar, liksom sexarbetarna, att arbeta med något man trivs med.

I Tyskland är den officiella hållningen att prostitution är försäljning av sexuella tjänster. Både den vuxne som frivilligt säljer sexuella tjänster och köparen accepteras. De som ofrivilligt säljer sex ska däremot samhället hjälpa och minderåriga ska skyddas. Prostitution under tvång ses med samma ögon som på organiserad brottslighet. År 2002 införde man en legalisering av prostitutionen i Tyskland. Tanken bakom är att diskrimineringen mot sexarbetarna ska försvinna med en större social och laglig trygghet.

I Sverige ses all prostitution som en påtvingad handling, kvinnan som säljer sex är ett offer för strukturella mekanismer. Detta antogs utan att man hörde med dem som berördes av lagen, sexsäljarna själva. I Sverige hoppas man att sexhandeln ska upphöra om man gör den så skambelagd, olaglig och svårarbetad som möjligt och 1999 infördes sexköpslagen i Sverige och därmed förbjöds köp av sexuella tjänster.

Lagförslagen i båda länderna har drivits främst av kvinnliga politiker i feminismens namn. I Tyskland är jämställdhetspolitiken i prostitutionsfrågor inriktad på lika villkor för allt arbete och att sexarbetare inte får diskrimineras. I Sverige är det inriktad på förhållandet mellan män och kvinnor enligt radikalfeministiska hypoteser, trots att en stor del av sexsäljarna i Sverige är män. Att sexarbetarna skulle kunna behöva social och juridisk trygghet nämns inte ens i debatten i Sverige.

I Tyskland anses att det är upp till varje kvinna vad hon väljer att göra med sin egen kropp medan det i Sverige sedan länge har funnits en allmän “sanning” att sexarbetande kvinnor inte är kapabla att fatta kloka beslut över huvudtaget, och absolut inte när det gäller sin egen kropp.

Vilket land har en förfärlig kvinnosyn och vilket land har kommit längst när det gäller jämställdheten?

Vad har man för syn på kvinnor i Sverige när man pratar om utnyttjande och köp av kvinnors kroppar i samband med en överenskommelse mellan två vuxna fria individer? Vem är det som försöker upprätthålla ett synsätt om att prostitution är köp av kvinnor och samtidigt påstå att ett sådant synsätt inte kan vara acceptabelt i ett jämställt samhälle? Ja inte är det vi som säljer sex eller våra kunder, vi har en helt annan syn på saken.

Isabella Lund
PRIS Prostituerades rätt i samhället
Nätverket för sexsäljare, kunder och allierade

add comment add comment ( 1181 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 129 )

Evolution explained
Monday, April 9, 2007, 10:19


add comment add comment ( 555 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 93 )

Undra flundra
Sunday, April 8, 2007, 18:04

Jag undrar om det var mycket folk hos Pingstkyrkan denna helg...
2 comments 2 comments ( 690 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 92 )

I Am The Law!
Sunday, April 8, 2007, 06:58

Murphy's law. Regeln som kort och gott går ut på att om någonting kan gå fel, så kommer det att gå fel. Finns även i en variant kallad Finagle's law som går ett steg längre och säger oss att om någonting kan gå fel så kommer det att gå fel vid den sämsta tänkbara tidpunkten.

Moore's law, som säger att antalet transistorer på ett chip fördubblas vartannat år. Appliceras även till viss del (delvis felaktigt) på vår förståelse av den mänskliga hjärnan och hur dagens datorer kan simulera de delar vi förstår, där vår förståelse av hjärnan till stor del hänger samman med den tillgängliga datorkraften, bägge sägs få ett slut i och med kvantdatorer.

Godwin's law. "När en onlinediskussions längd går mot oändligheten, närmar sig sannolikheten 1 att den inbegriper orden "nazister" eller "Hitler"". Jämför du din meningsmotståndare eller hans argument med Hitler eller nazisterna så har du förlorat diskussionen per automatik.

Sturgeon's law lyder "Ninety percent of everything is crud." dvs "Nittio procent av allt är skräp", menade från början att om det hävdas att nittio procent av all science-fiction är skräp så kan man lika gärna hävda att nittio procent av vilken annan genre eller sfär som helst även det är skräp då science-fiction lyder under samma kvalitetstrender som andra genres.

Kolakowski's Law säger att för varje given doktrin man vill tro på så kommer det finnas ett aldrig sinande antal argument man kan stödja sig på.

Jude Law, denna "hunkiga" engelsman som år 2004 röstades fram som "Sexiest Man Alive" av People Magazine är kanske mest känd för sina roller i "Cold Mountain" och "The Talented Mr.Ripley"*. Även känd för att strulat bort sitt äktenskap med Sienna Miller genom att knulla deras barnskötare**.---
* Även om jag nu skulle säga att "eXistenZ" eller "Gattaca" är hans bästa filmer.
** Vad är det egentligen med engelsmän och barnskötare? När jag nu ändå är inne på konstiga saker, vad är det egentligen med tyskar och apelsiner för att inte tala om dvärgar*** och citroner?
*** Inte Dvärgar i svinga-yxa-och-gå-omkring-klädd-i-ringbrynja-bemärkelsen utan vanliga dvärgar, ni vet de som ser så roliga ut och som Gud måste ha skapat endast för vårat behag. Jag blir jämt glad när jag ser en dvärg, till skillnad från exempelvis clowner eller "mimare" som borde skjutas hela bunten.
add comment add comment ( 1258 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 90 )

Och vari ligger problemet?
Saturday, April 7, 2007, 18:16


En elev som Aftonbladet pratat med vill att killarna stängs av från skolan:
– Man kan bli relegerad om man misshandlar någon. Det här är ju mycket värre. Det är faktiskt olagligt i Sverige.


Aftonbladet slår på stort om nyheten om att elever gick på bordell.

Som jag förstår det handlar det alltså om att;

* En skolklass åkt utomlands
* Vissa har supit
* Några har köpt sex

Detta i ett land där det både är lagligt att köpa alkohol och att köpa sex, vari ligger då problemet?

Problemet ligger i att vissa anser att svenska lagar ska gälla även utomlands för svenska medborgare. Sen att de varit på klassresa är i mina ögon en oviktig detalj, det är trots allt lagligt i det landet de vistas i. När kommer vi få se en nyhet om att svenskar kör på fel sida av vägen i exempelvis England och att de borde straffas för det när de kommer hem? Det kommer vi givetvis inte få se, men nu handlar det om både sex och alkohol och blir då så fel som det kan bli i det moraliskt överlägsna Sverige.

Nu kommer det att komma upp ändå i en eventuell diskussion så jag förutser det hela och svarar på det direkt; Det hela drivs alltid till sin spets där någon som håller med om att de borde få något slags straff i Sverige då de gjort något som är lagligt utomlands men inte i Sverige kommer med invändningen att om det i något land var lagligt att ha sex med barn och svenskar åkte dit och hade sex med barn, borde de inte kunna straffas i Sverige då?

Nej, det borde de inte. Ett annat lands lagar kan inte råda i ett annat land och man ska aldrig kunna bli straffad för någonting som är lagligt i ett land i ett annat land så länge man begår handlingen i det landet det är lagligt.

Summa sumarum: Ingenting olagligt har skett, alltså har ingenting av substans hänt, alltså är artikeln och all eventuell kritik emot elevernas agerande meningslöst. Det enda vettiga att komma ur den här artikeln är att den än en gång visar vilka moraliska övermänniskor vi är (eller rättare sagt försöker vara) häruppe i norr.– Vi fick höra hur kvinnorna såg ut nakna och andra äckliga detaljer. Det var stötande och jobbigt att se den kvinnosynen. Det är fruktansvärt hur man kan göra så på en skolresa, säger en elev.


Ja, för det är ju inte alls kvinnoförnedrande att se ner på kvinnor som själva valt sitt jobb eller för den delen att tala om hur äckliga nakna kvinnor är. För det säger ju ingenting om din kvinnosyn, eller hur?
1 comment 1 comment ( 675 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 96 )

Gick du på dem?
Sunday, April 1, 2007, 10:09

Nedan följer ett axplock av dagens aprilskämt från några av landets tidningsredaktioner:

Aftonbladet debatt anser någon "psykolog" som måste ha fått sin licens i ett paket med flingor att vi borde återinföra filmcensuren för att annan censur på så vis kan införas.

Dagens Nyheter försöker lura i oss att Therese Alshammar tagit silver på 50 meter frisim och att någon skulle bry sig om den sporten överhuvudtaget.

Svenska Dagbladet går även de in på sportspåret och försöker lura i oss att någon bryr sig om att Peja Lindholms lag inledde curling-VM i Kanada med en knapp förlust mot Danmark

Expressen, sin vana trogen, siktar in sig på kändisar och försöker lura oss godtrogna idioter att någon tycker att "Jim Carrey är ett geni".

Lokaltidningen Corren slår ett slag för Kling och Klang och försöker lura oss med att polisen faktiskt försökt göra någonting alls.

Och till sist bjuder Boyahed.com dig på en guide till ett lyckat aprilskämt.
add comment add comment ( 748 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 93 )

April, april din summa sill...igen
Sunday, April 1, 2007, 03:26

Från April, april din summa sill...

Så har årets mest korkade dag kommit ännu en gång (som den gör varje år, år ut och år in....).

Nej, inget "aprilskämt" är roligt, har aldrig varit roligt och kommer aldrig att vara roligt.

Suttit vaken hela natten och spelat TES4:Oblivion, så då kan man somna snart och sova bort den här jävla skitdagen så man slipper alla lama försök till "skämt" från personer som har lika mycket humor som den stackars biten papper du såsar i då du idkar självbefläckelse och sen spolar ner i toaletten (om du inte är tjej, jag vet inte vad ni gör, antar att ni eh, syr ett par byxor, bakar bröd eller skurar ett golv istället).

Att folk inte har vett nog att bara gå och dö...


ps.pappret med din sås du spolar ner i toaletten har inte alls speciellt mycket humor. Lika bra att klargöra det. Folk som inte har humor är inte speciellt snabba i skallen heller.ds


Ändra bara till att jag suttit och spelat Vanguard hela natten så är det precis som förra året.

Jag avskyr första april och alla de människor som försöker vara lustiga idag, jag hoppas ni får cancer i röven hela bunten och tvingas till att göra en omedelbar rövtransplantation.
add comment add comment ( 523 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 114 )


<<First <Back | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Next> Last>>