Evolution explained
Monday, April 9, 2007, 10:19


add comment add comment ( 555 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 93 )

Undra flundra
Sunday, April 8, 2007, 18:04

Jag undrar om det var mycket folk hos Pingstkyrkan denna helg...
2 comments 2 comments ( 690 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 92 )

I Am The Law!
Sunday, April 8, 2007, 06:58

Murphy's law. Regeln som kort och gott går ut på att om någonting kan gå fel, så kommer det att gå fel. Finns även i en variant kallad Finagle's law som går ett steg längre och säger oss att om någonting kan gå fel så kommer det att gå fel vid den sämsta tänkbara tidpunkten.

Moore's law, som säger att antalet transistorer på ett chip fördubblas vartannat år. Appliceras även till viss del (delvis felaktigt) på vår förståelse av den mänskliga hjärnan och hur dagens datorer kan simulera de delar vi förstår, där vår förståelse av hjärnan till stor del hänger samman med den tillgängliga datorkraften, bägge sägs få ett slut i och med kvantdatorer.

Godwin's law. "När en onlinediskussions längd går mot oändligheten, närmar sig sannolikheten 1 att den inbegriper orden "nazister" eller "Hitler"". Jämför du din meningsmotståndare eller hans argument med Hitler eller nazisterna så har du förlorat diskussionen per automatik.

Sturgeon's law lyder "Ninety percent of everything is crud." dvs "Nittio procent av allt är skräp", menade från början att om det hävdas att nittio procent av all science-fiction är skräp så kan man lika gärna hävda att nittio procent av vilken annan genre eller sfär som helst även det är skräp då science-fiction lyder under samma kvalitetstrender som andra genres.

Kolakowski's Law säger att för varje given doktrin man vill tro på så kommer det finnas ett aldrig sinande antal argument man kan stödja sig på.

Jude Law, denna "hunkiga" engelsman som år 2004 röstades fram som "Sexiest Man Alive" av People Magazine är kanske mest känd för sina roller i "Cold Mountain" och "The Talented Mr.Ripley"*. Även känd för att strulat bort sitt äktenskap med Sienna Miller genom att knulla deras barnskötare**.---
* Även om jag nu skulle säga att "eXistenZ" eller "Gattaca" är hans bästa filmer.
** Vad är det egentligen med engelsmän och barnskötare? När jag nu ändå är inne på konstiga saker, vad är det egentligen med tyskar och apelsiner för att inte tala om dvärgar*** och citroner?
*** Inte Dvärgar i svinga-yxa-och-gå-omkring-klädd-i-ringbrynja-bemärkelsen utan vanliga dvärgar, ni vet de som ser så roliga ut och som Gud måste ha skapat endast för vårat behag. Jag blir jämt glad när jag ser en dvärg, till skillnad från exempelvis clowner eller "mimare" som borde skjutas hela bunten.
add comment add comment ( 1258 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 90 )

Och vari ligger problemet?
Saturday, April 7, 2007, 18:16


En elev som Aftonbladet pratat med vill att killarna stängs av från skolan:
– Man kan bli relegerad om man misshandlar någon. Det här är ju mycket värre. Det är faktiskt olagligt i Sverige.


Aftonbladet slår på stort om nyheten om att elever gick på bordell.

Som jag förstår det handlar det alltså om att;

* En skolklass åkt utomlands
* Vissa har supit
* Några har köpt sex

Detta i ett land där det både är lagligt att köpa alkohol och att köpa sex, vari ligger då problemet?

Problemet ligger i att vissa anser att svenska lagar ska gälla även utomlands för svenska medborgare. Sen att de varit på klassresa är i mina ögon en oviktig detalj, det är trots allt lagligt i det landet de vistas i. När kommer vi få se en nyhet om att svenskar kör på fel sida av vägen i exempelvis England och att de borde straffas för det när de kommer hem? Det kommer vi givetvis inte få se, men nu handlar det om både sex och alkohol och blir då så fel som det kan bli i det moraliskt överlägsna Sverige.

Nu kommer det att komma upp ändå i en eventuell diskussion så jag förutser det hela och svarar på det direkt; Det hela drivs alltid till sin spets där någon som håller med om att de borde få något slags straff i Sverige då de gjort något som är lagligt utomlands men inte i Sverige kommer med invändningen att om det i något land var lagligt att ha sex med barn och svenskar åkte dit och hade sex med barn, borde de inte kunna straffas i Sverige då?

Nej, det borde de inte. Ett annat lands lagar kan inte råda i ett annat land och man ska aldrig kunna bli straffad för någonting som är lagligt i ett land i ett annat land så länge man begår handlingen i det landet det är lagligt.

Summa sumarum: Ingenting olagligt har skett, alltså har ingenting av substans hänt, alltså är artikeln och all eventuell kritik emot elevernas agerande meningslöst. Det enda vettiga att komma ur den här artikeln är att den än en gång visar vilka moraliska övermänniskor vi är (eller rättare sagt försöker vara) häruppe i norr.– Vi fick höra hur kvinnorna såg ut nakna och andra äckliga detaljer. Det var stötande och jobbigt att se den kvinnosynen. Det är fruktansvärt hur man kan göra så på en skolresa, säger en elev.


Ja, för det är ju inte alls kvinnoförnedrande att se ner på kvinnor som själva valt sitt jobb eller för den delen att tala om hur äckliga nakna kvinnor är. För det säger ju ingenting om din kvinnosyn, eller hur?
1 comment 1 comment ( 675 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 96 )

Gick du på dem?
Sunday, April 1, 2007, 10:09

Nedan följer ett axplock av dagens aprilskämt från några av landets tidningsredaktioner:

Aftonbladet debatt anser någon "psykolog" som måste ha fått sin licens i ett paket med flingor att vi borde återinföra filmcensuren för att annan censur på så vis kan införas.

Dagens Nyheter försöker lura i oss att Therese Alshammar tagit silver på 50 meter frisim och att någon skulle bry sig om den sporten överhuvudtaget.

Svenska Dagbladet går även de in på sportspåret och försöker lura i oss att någon bryr sig om att Peja Lindholms lag inledde curling-VM i Kanada med en knapp förlust mot Danmark

Expressen, sin vana trogen, siktar in sig på kändisar och försöker lura oss godtrogna idioter att någon tycker att "Jim Carrey är ett geni".

Lokaltidningen Corren slår ett slag för Kling och Klang och försöker lura oss med att polisen faktiskt försökt göra någonting alls.

Och till sist bjuder Boyahed.com dig på en guide till ett lyckat aprilskämt.
add comment add comment ( 748 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 93 )

April, april din summa sill...igen
Sunday, April 1, 2007, 03:26

Från April, april din summa sill...

Så har årets mest korkade dag kommit ännu en gång (som den gör varje år, år ut och år in....).

Nej, inget "aprilskämt" är roligt, har aldrig varit roligt och kommer aldrig att vara roligt.

Suttit vaken hela natten och spelat TES4:Oblivion, så då kan man somna snart och sova bort den här jävla skitdagen så man slipper alla lama försök till "skämt" från personer som har lika mycket humor som den stackars biten papper du såsar i då du idkar självbefläckelse och sen spolar ner i toaletten (om du inte är tjej, jag vet inte vad ni gör, antar att ni eh, syr ett par byxor, bakar bröd eller skurar ett golv istället).

Att folk inte har vett nog att bara gå och dö...


ps.pappret med din sås du spolar ner i toaletten har inte alls speciellt mycket humor. Lika bra att klargöra det. Folk som inte har humor är inte speciellt snabba i skallen heller.ds


Ändra bara till att jag suttit och spelat Vanguard hela natten så är det precis som förra året.

Jag avskyr första april och alla de människor som försöker vara lustiga idag, jag hoppas ni får cancer i röven hela bunten och tvingas till att göra en omedelbar rövtransplantation.
add comment add comment ( 523 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3.1 / 114 )

Dagens bild
Friday, March 30, 2007, 03:20Bilden är från BrokenTV
add comment add comment ( 671 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 95 )


<<First <Back | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Next> Last>>