Lösenord...hur bra är ditt?
Saturday, March 1, 2008, 18:19
Posted by Vanja

Lösenord är farliga saker, helst av allt ska man ha ett bra sådant bestående av blandade bokstäver, siffror och andra tecken för att göra dem så svårknäckta som möjligt.

En bra tanke då de flesta "hack", som folk kallar dem när deras mail (eller login till nånstans) blir stulet, helt enkelt beror på bristande säkerhet eller lathet hos användaren då de valt ett för enkelt lösenord.

Så långt så bra, det är bara det att..ibland blir det lite för bra när man har både bra fantasi och minne som en guldfisk (som i motsats till vad folk ofta tror inte har sådär värst dåligt minne egentligen).

Ja..jag ändrade mina lösenord häromveckan, de blev visst lite för bra då jag omedelbart glömde bort vad fan jag ändrade dem till och kom äntligen på vad iaf två av dem var.

Nu ska vi bara lyckas klura ut ett par stycken till.

Det är inte lätt när det är svårt.
add comment add comment ( 709 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 97 )

Kul, kul, kul
Thursday, February 7, 2008, 21:33
Posted by Vanja

Surströmming...Motala...Lustigkullevägen, det blir inte roligare än såhär.
add comment add comment ( 690 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 2.9 / 94 )

Efter debatten...
Thursday, January 24, 2008, 21:43
Posted by Vanja

Det är säkert fler än jag som känner såhär men...dagens korta debatt om prostitution där Isabella deltog (men maskerad) var helt meningslös, det går helt enkelt inte att diskutera med människor som Josefin Brink och det kommer inte att ske någon ändring.

Ett par korta tankar såhär när man känner sig helt maktlös och trött på det hela;

* Kan vi för en gång sluta sammankoppla trafficking och prostitution; de lika lite att göra med varandra som slaveri har med vanligt lönearbete!

* Isabella har rätt i att debatten pågår ovanför hennes (och andras) huvud.

* Hur fan lyckas Stina Dabrowski få jobb gång på gång på gång på gång på gång? Det är någonting som inte står rätt till här, för hon kan varken intervjua folk eller leda en debatt.

* Idiotargumentet att man kriminaliserat sexköpen för att man inte vill att (främst) män ska kunna köpa sig tillgång till en annan människas kropp kan inte vara ett giltigt argument! Om det är giltigt så måste man vara emot all slags lönearbete, annars är det endast en unken sexualmoralisk lag!

I övrigt är jag bara trött och matt kring hela den menlösa debatten, men en eloge till Isabella för att hon försöker, även om hon nog innerst inne vet att det aldrig kommer bli någon förändring i detta jävla moraliskt överlägsna skitland.
add comment add comment ( 762 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 105 )

Svensk indignation 2
Thursday, January 24, 2008, 15:09
Posted by Vanja

Håll käften, Svenska skidskytteförbundets ordförande Björn Eriksson, Magdalena Forsberg, Helena Jonsson, Björn Ferry, Bengt Eveby och Anna-Maria Nilsson!

Personligen tycker jag att det borde vara livstids avstängning för dopning
-Helena Jonsson


Så säger hon i dagens Aftonbladet angående att finländskan Kajsa Varis ännu en gång åkt fast för dopning och ännu en gång ser vi den moraliska upprördheten inom idrotten koka över (och speciellt i det moraliskt överlägsna Sverige).

Om vi för en sekund bortser från varför någon nu skulle vilja dopa sig för att vinna i en sån meningslös skitsport som skidskytte och istället talar om dopning som fenomen istället.

Dopning borde inte ens vara olagligt, det finns inga vettiga argument emot det. Det enda som finns är känslan av att att dopa sig är att fuska, att man tar sig genvägar och att sporten till varje pris måste "hållas ren". Men detta kan omöjligtvis vara ett bra argument, är man för "rättvisa" i sport så bör och måste man även då vara emot ekonomiska och genetiska "orättvisor" som att vissa har mer pengar att lägga på dyrbar utrustning eller träningsläger, bra tränare osv eller att vissa har mer tid att lägga på träning och att vissa helt enkelt har bättre genetiska förutsättningar för att bli bra, men detta är man inte emot. Nej, det är de små piller med hormoner man riktar in sig på, det är så mycket enklare att vara upprörd över dem, för det rimmar ju så väl med resten av samhällets motstånd mot droger och droger, ja du, droger är farliga saker!

Men din idiot, dopning är ju farligt för kroppen kanske du säger? Ja, dopning är farligt för kroppen, det argumenterar jag inte emot. Däremot är jag emot att folk inte får göra vad de vill med sina kroppar så länge det bara skadar dem själva och dopning skadar i högsta grad endast dig själv (det finns givetvis fall där överdopade människor löpt bärsärkagång och skadat andra, men det är då personen som ska straffas för skadan han åsamkat andra inte skadan han åsamkat sig själv).

Vad vi har är alltså rättviseargumentet, men idrott är inte rättvist. Idrott är något av det orättvisaste som finns (om man nu antar att rättviseargumentet på något vis är giltigt) och vi har inga problem med att acceptera dessa orättvisor så länge de sker inom idrottens ramar. Nej, rättviseargumentet är inte ett giltigt argument emot dopning, vi har därför inget argument emot dopning och det borde då vara lagligt och upp till var och en som idrottar att själv bestämma om han eller hon tycker det är såpass viktigt att vara bäst i den menlösa sport som inte på något vis är viktig eller relevant för egentligen någon alls att han eller hon utsätter sig för riskerna och dopar sig.


---
Fler idrottare som borde hålla käft:
Håll käften, Carolina Klüft!
add comment add comment ( 1187 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 104 )

Svensk indignation 1
Thursday, January 24, 2008, 14:51
Posted by Vanja

Dagens första moraliska upprördhet kommer ifrån Aftonbladet där man i sektionen "Kvinna" kan läsa om att några "sexistiska" annonser i en skoltidning blivit fällda av ERK (1, 2, 3, 4, 5).

Vad vi har här är alltså fem företag som har fällts för könsdiskriminerande reklam i en skoltidning. Könsdiskriminerande reklam? KÖNSDISKRIMINERANDE REKLAM?!? Nu får vi väl som samhälle fanimig ge oss.

Det finns så många fel med dessa fällningar så jag vet knappt var jag ska börja, men vi kan ju börja med det uppenbara felet i att de ens kan fällas för något så urbota löjligt som könsdiskriminering...

..könsdiskriminering betyder nämligen att man diskriminerar ett helt kön, dvs sidådär 50% av befolkningen ska vara upprörda över att ha blivit diskriminerade (i detta fall av ett par dåliga annonser). Det största felet med könsdiskriminering som fenomen är att man automatiskt då måste anta att kvinnor är någon slags homogen grupp där alla tycker och tänker likadant, att alla känner precis lika stor grad av upprördhet och känsla av att ha på något vis ha blivit kränkta. Känner inte precis alla kvinnor på det viset är snacket om könsdiskriminering direkt skjutet i sank .

Och både du och jag vet att alla kvinnor inte är precis lika, att de inte tycker och tänker på precis samma sätt och att detta inte heller går att applicera på vilken grupp av människor som helst.

Någon borde anmäla ERK för könsdiskriminering för att de anser att alla kvinnor är precis likadana, något som borde vara "könsdiskriminerande" och inte några fjantiga annonser i någon menlös skoltidning som ingen förutom de närmast sörjande bryr sig om!
add comment add comment ( 891 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 106 )

Tv-tips
Thursday, January 24, 2008, 13:54
Posted by Vanja

Ikväll ska Isabella debattera i den statliga televisionen om sexköpslagen.

Detta bör man inte missa och vill du inte se direkt på SVT eller har du inte möjlighet att se programmet så finns det alltid tillgängligt på webben efteråt (eventuellt på något fildelningsnätverk eller via SVTs egna sajt).

Tillägg: Jag måste säga att jag är rädd att detta som vanligt när dyliga ting ska diskuteras på tv kommer att bli en rejäl flopp, det gör mig även väldigt illa till mods att det är just Stina Dabrowski som leder programmet. Jag hoppas dock att det inte blir som vanligt i sådana här debatter, där den som har den kontroversiella åsikten direkt hamnar i underläge då de som har de statligt sanktionerade åsikterna till att börja med är fler i studion, får mer tid, får tala till punkt utan att bli avbrutna osv. Jag hoppas..men jag är väldigt skeptisk, vi har sett det hända otaliga gånger förut och jag är rädd för att vi kommer se det igen.

Hoppas att Isabella kan stå på sig och hålla sig lugn inför den annalkande stormen.
add comment add comment ( 710 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 96 )

Bättre sent än aldrig...Roskildefestivalen 2007 i bilder!
Monday, January 21, 2008, 14:59
Posted by Vanja

Äntligen kanske man ska säga, först låg min kamera i polarens bil i någon månad innan jag fick tillbaka den under hösten, sen har jag inte hittat varken laddaren eller USB-kabeln till den, men nu gav jag mig fan på att hitta bägge och efter ett idogt rotande bland flyttkartongerna så fann jag dem äntligen. Men USB-porten på kameran verkar väck (ett under att kameran ens fungerar för den delen). men fick tag på en annan kamera så att jag kunde föra över bilderna från minneskortet och här har ni nu Roskildefestivalen 2007, ett urval av misären:

(klicka för lite större bilder)

Dag 1 - Ankomst och campingen öppnar


Dag 2


Dag 3


Dag 4


Dag 5 - Festivalen öppnar


Dag 6


Dag 7


Dag 8 - Hemfärd och givetvis skiner solen.Bonus: Lermannen:


Och ännu mera bonus: ett kort klipp på Lermannen.


---
Mer: Roskilde '07
add comment add comment ( 944 views )   |  [ 0 trackbacks ]   |  permalink   |   ( 3 / 101 )


<<First <Back | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Next> Last>>