Mäns fascination av andra män.....och deras penisar
Wednesday, December 5, 2007, 16:41

Jag måste medge att jag är ohyggligt fascinerad av mäns fascination av andra män, det man främst tänker på när det handlar om detta är sport. Där är de flesta utövarna män och de flesta som är intresserade av det är även de män.

Men mäns fascination av andra mäns penisar är något som slår sporten med råge.

Jag har två någorlunda vettiga teorier till varför män är fascinerade av andra mäns penisar.

Teori 1: Under de senaste sidådär 100 åren har man försökt att utrota skillnader mellan upplevda och faktiska klyftor i befolkningen, först var det (de socialt skapade) klasserna som skulle bort, nu är det könsskillnaderna (mest det enligt teorin socialt skapade genus men även i viss mån det biologiska könet) som till varje pris ska utrotas. Det hela har gjort att män har svårt att jämföra sig sinsemellan. Lägg till att man inte behöver vara fysiskt stark i dagens samhälle för att överleva så har vi ännu en anledning till förvirringen. Detta har som sagt gjort jämförelser männen emellan svåra, vem är längre alfahannen? Det enda som finns kvar att jämföra är penisen, som är det enda riktmärket som finns kvar. Notera här att de flesta penisförstoringar som genomförs endast ökar storleken (längd och bredd) i slakt tillstånd, detta torde validera min teori. De flesta penisförstoringarna görs alltså för att hävda det egna egot, det s.k "duschrumsyndromet" eller vad det nu kan tänkas kallas.

Teori 2: De flesta män har aldrig sett en annan mans erigerade penis i verkliga livet och har således ingenting relevant att jämföra med (såvitt jag förstår det så säger slak längd inte nödvändigtvis så mycket om den erigerade längden, därför kan man inte använda erfarenheten från duschrummen). Däremot har mer eller mindre alla män sett erigerade penisar på film och främst då i porrfilmer och då männen där inte direkt väljs ut för att de ser bra ut eller kan föra intressanta intellektuella konversationer utan för att de är välutrustade (eller är de väl utrustade? hur som helst, filmtips: Boogie Nights). Detta gissar jag kan leda till en falsk kausalitet mellan dessa mäns penisstorlek och kvinnans njutning (det är för denna argumentations del menlöst om det i verkliga livet är skönare med större kuk, här handlar det om det upplevda sambandet).
Enligt RFSU's kondomfakta;

Enligt de undersökningar som gjorts har de flesta killar och män en erektion som är mellan 12 och 18 cm (runt 75 procent, cirka 95 procent av männen finns i intervallet 9-22 cm). Medellängden tycks ligga på 13-15 cm.

dvs majoriteten av alla män ligger alltså ganska långt ifrån dessa "monsterkukar" de har att jämföra sig själva med.

Jag har svårt att tolka det hela på annat sätt än att även min andra teori är åtminstone delvis korrekt och om jag inte är helt ute och cyklar så pekar även andra studier på att det som står hos RFSU stämmer. Om det hela inte är en konspiration för att av olika anledningar få ner längden på "medelkuken"

Men åter till mäns fascination kring det hela. Jag har i ett par inlägg tagit upp sökningarna som leder hit (1, 2, 3) och de flesta verkar handla om penisar (speciellt av den större för att inte tala om monster-modellen), detta får fungera som "bevis" för att jag har rätt.

Då jag nu anser att jag har rätt i mina teorier kring det hela och jag någorlunda visat på att de stämmer så leder det mig till fenomenet och fetischen cuckold.

Kort uttryckt är cuckold (såsom jag uppfattar det) en del av eller subkultur inom BDSM, där den underordnade mannen tänder på att se sin partner bli sexuellt tillfredsställd av en "alfahanne" som ofta har en större penis än den underordnade mannen, som tänder på förödmjukelsen att se en annan, "bättre" man tillfredsställa hans partner på ett sätt han aldrig kunnat göra. Det handlar alltså inte om att kvinnan är otrogen (iaf inte i någon traditionell mening), utan den underordnade mannen är helt och hållet med på det hela, det är oftare så att han är den drivande parten då det sannolikt handlar om hans egna sexuella fantasi.

Cuckold gissar jag på har ett (måhända långsökt) samband till det som fick mig att skriva inlägget, jag kom nämligen att tänka på något som hände på en fest i våras eller höstas. Vi satt och pratade om någonting när jag uppmärksammade ett samtal som pågick bakom oss, det var några killar som satt och skröt om en kompis de hade som enligt deras utsago hade "en rejäl kuk". Detta satt de och skröt om för några tjejer de satt och samtalade med. Det är inte heller första gången jag varit med om detta och undrande ställde jag frågan till gruppen bestående av både tjejer och killar jag samtalade med om någon av dem (tjejerna) någonsin skrutit om deras väninnors kroppsliga attribut (stora bröst eller trånga vaginor, vad vet jag) för killar, ingen hade gjort det och ingen förstod varför man ens skulle göra det. Vilket jag inte heller gjorde och fortfarande inte gör, varför skryter man om någon annans stora penis? Det enda jag kan komma fram till är att det är någon slags mild form av cuckold, där man försöker "plocka poäng" genom att bada i någon annans glans. Man försöker helt enkelt på ett underligt vis visa att man tillhör den här alfahannens pack. Logiken verkar vara i stil med;

Person X har stor penis (eller är kändis, logiken verkar kunna fungera lika bra om man tillämpar den på kändisskap)
Jag känner person X;
Alltså är jag häftig och cool, ligg med mig!

Eller någonting i den stilen.

Dock förstår jag fortfarande inte varför man sitter och skryter om någon annans penis, borde man inte fokusera på att själv försöka få flickan/flickorna i säng? Och det enda, som sagt, jag kan komma fram till är att det handlar om en slags form av cuckold.

Invändningar? Egna teorier eller förslag?

Anino
Friday, December 7, 2007, 17:22 / http://kozue.wordpress.com

Herrejisses.
Jag måste vara tjej egentligen. Kan inte begripa det med killarna som skröt om kompiskuken. Men det är väl som du föreslår, kuken blir (för somliga) den enda pålitliga statusindikatorn i den här niomiljonersflocken, och då tycker de att deras status höjs by association.Comments

We are sorry. New comments are not allowed after 14 days.