Multikulturella lovdagar
Wednesday, November 28, 2007, 15:20

SR hade i måndags en notis om att utbildningsförvaltningen i Stockholm säger nej till mångkulturella lovdagar. Anledningen enligt notisen var att det då skulle vara omöjligt att tillfredsställa alla trosinriktningar, så långt allt väl. Och att det skulle kritiseras var väl inte heller någon direkt högoddsare.


Och nu vill en rektor i Smedby stoppa julfirandet i kyrkan.

Det är bara bra, hoppas att rektorn får igenom sitt förslag. Nu håller jag inte direkt med honom på några politiskt korrekta grunder utan för att jag anser att man antingen har en sekulariserad skola, eller så har man det inte. Och har man en sekulariserad sådan ska inte jul firas på skoltid, inte heller Lucia eller någon annan idiothögtid för den delen heller. Detta gäller även alternativa högtider eller nya som inkommit via invandring eller på andra sätt, som exempelvis Ramadan, Halloween, National Gorilla Suit Day eller Towel Day

Min poäng är att inga högtider ska tillåtas firas under skoltid, detta är för övrigt något som borde gälla resten av samhället i övrigt, Kristna borde inte få fira jul på skol/arbetstid, Muslimer inte fira Ramadan och Socialdemokrater inte fira 1a Maj.

Hur ska man då lösa alla de olika högtiderna folk vill fira då? Det hela är mycket enkelt och borde ha införts för länge sedan (vill någon politiker planka min idé så är ni mer än välkomna till det); Ge varje person x antal dagar per kalenderår som de själv får ta ut när de vill fira något, detta något är upp till personen själv så vill denna fira jul tar de ut de dagar den vill, vill personen bara ligga hemma och slappa så tar den ut dagarna för det. På så vis får alla fira de högtider de vill fira och de som inte firar någonting alls får ledigt i lika många dagar.

Jul och andra kristna högtider går inte ihop med det sekulariserade samhället och det blir inte ett dugg bättre av att införa andra trosinriktningars högtider för att blidka dem, mitt förslag är på alla sätt och vis bättre.

Invändningar?

Comments

We are sorry. New comments are not allowed after 14 days.