Ska du se Sicko? Se dessa dokumentärer med när du ändå är igång
Friday, October 5, 2007, 16:35

Kulturrevolution.se har ett intressant inlägg angående Michael Moores nya "dokumentär" Sicko.

Har du tänkt se den så tycker jag gott att du borde försöka se följande två dokumentärer när du ändå är igång;

Michael Moore Hates America, där får man (bland mycket annat) se hur Moore ljög och förvanskade den ökända scenen från Bowiling for Columbine där han öppnar ett bankkonto och får ett vapen på köpet.

Manufacturing Dissent (en vitsig ordlek med Noam Chomskys bok Manufacturing Consent som det även gjordes en dokumentär på).

Jag har för mig att det är i Michael Moore Hates America där det är med en scen där en ung tjej blir intervjuad då hon är påväg till (eller ifrån) att lyssna på Moore där hon uttrycker ungefär samma tanke som Koskinen gör i inlägget hos Kulturrevolution.

Det är liksom inte det viktiga att kritiken ska vara sann, det viktiga är att man trycker dit USA/Bush/Högern (eller vilken "ondska" man denna gång "rättfärdigt" slåss mot).

För att förekomma eventuell kritik: USAs sjukvårdssystem är långt ifrån det bästa, men så dåligt som det utmålas att vara är det knappast. Som det många gånger på andra håll har påpekats, man skulle kunna göra exakt samma film om den svenska sjukvården. Det gäller bara att hitta rätt fall och vinkla saker och ting så de blir exakt som man vill. Skulle USAs system vara så dåligt som det utmålas i Sicko, varför behöver Moore då ljuga och förvanska fakta?

Och som det så ofta är i vänstercirklar så utmålas Kuba som något slags mönsterland där alla har det bra, det måste vara därför som folk försöker fly landet på hemmagjorda flottar.

Comments

We are sorry. New comments are not allowed after 14 days.