Möten med Statens tekniska kunnande
Tuesday, August 7, 2007, 23:06

Blogge är mer än lovligt förbannat på Telia (eller Felia som det allt som oftast kallas).

Hans ilska fick mig att minnas två incidenter med statliga bolag och deras tekniska kunnande.

Incident 1 utspelar sig då jag fortfarande bodde hemma. Jag hade suttit och spelat den då senaste upplagan av Manager (på den tiden innan de förlorade licensen och spelseriern fortfarande hette Championship Manager och inte det nuvarande Football Manager), jag hade suttit och spelat i ett antal timmar utan att spara och givetvis gick strömmen. På den tiden var man en arg ung man när man spelade denna spelserie (tack Nippe för att du lärde oss väl hur man blir arg på riktigt) och saker och ting inte gick som man ville. Hur som helst så var jag så förbannad på det elbolag vi då hade och kollade upp vilket det var. Givetvis var det statliga Vattenfall vi hade och jag ringde till dem ock skällde ut tanten som svarade för att de inte kan hålla strömmen igång i deras jävla skitnät och kärringen hade mage att tycka att jag borde vara ute i solen istället för att sitta inne och spela dataspel.

Incident 2 utspelar sig på den tiden då jag pluggade på Högskolan på Gotland. Den internetförbindelse vi hade i studentlägenheterna var det Högskolan som tog hand om (dvs vi var uppkopplade mot Sunet). Framåt sommaren så kapade de allas uppkopplingar utan att gå ut med information och ville man ha tillbaka den så fick man höra av sig till dem, varför de gjorde så motiverades med att många studenter hyrde ut sina lägenheter över sommaren till diverse turister.

Den lägenheten jag bodde i var en slags fyra så vi var således fyra stycken som bodde i den (varav en japansk kvinnlig utbytesstudent den sista tiden som var mer än lovligt tekniskt okunnig men det är en annan historia) men alla hade en egen internetuppkoppling (så var och en hade då 10mbit rakt in i sitt eget rum), efter alla fyra ringde ner och sagt att vi ville ha våran uppkoppling kvar över sommaren så skulle de koppla på den direkt. Givetvis fungerade ingens uppkoppling direkt och efter att alla var och en ringt ner och klagat så hävdade de att den skulle visste vara inkopplad och att det måste vara något strul med våra datorer för de såg allt att det fungerade. Efter att vi suttit och klurat på vad som var fel fick jag för mig att de kanske hade kopplat fel någonstans och antagligen lyckats med konststycket att koppla in lägenheten mittemot (som såg precis likadan ut som vår fast spegelvänd), men så dumma kunde de väl inte vara?

Jag ringde ner och undrade om de kanske inte gjort just det misstaget men tanten som hade hand om It-enheten hävdade bestämt att de visste kopplat rätt och att felet måste ligga hos oss och inte dem. Jag fortsatte enträget att hävda att de måste ha kopplat på fel och bad henne ändra så att alla jack i den andra lägenheten kopplades på för att se om någonting hände hos oss, hon gick surmulet med på att testa (även om hon mumlade om att ingenting skulle hända för att de hade kopplat rätt). Hon kopplade upp såsom jag sade och vips hoppade min och de andras uppkopplingar igång.

Det kanske fanns någon som slags poäng med dessa anekdoter men den måste ha gått förlorad någonstans på vägen

Comments

We are sorry. New comments are not allowed after 14 days.