Back with a vengeance
Friday, February 9, 2007, 13:46

Jag vet att jag varit dålig med att skriva nu senaste veckorna, det kommer förhoppningsvis ändras nu.

Anledningen till den senaste veckans frånvaro hittar ni här. Jag har med andra ord dragits in i MMORPG-träsket igen.

Denna gång är det spelet Vanguard - Saga of Heroes som jag försöker mig på då jag efter att slutat spela WoW (för säkert ett halvår sedan) letat efter ett spel som faktiskt är bra att spela.

Hittills har jag stora förhoppningar på Vanguard, som är allt som WoW (som mer eller mindre får vara det spel alla andra nuförtiden jämförs med) försökte vara, dvs ett trevligt och bra spel där man inte vaggas fram hela tiden, Vanguard är inte nådigt mot den som går och dör hela tiden. För tillfället spelar jag med min Dark Elf Bard på en TeamPvP-server, där man förlorar xp om man dör. Man kan iofs inte förlora en hel level, men man kan teoretiskt sett hamna på negativ xp som man får jobba ikapp. Dör man mot andra spelare (i mitt fall det andra "laget") så förlorar man även en viss procentuell summa av de pengar man bär omkring på, så det gäller att komma ihåg att bygga upp ett sparkapital som man lämnar hos banken.

Spelet går även bra mycket saktare än wow, man levlar inte alls lika snabbt och det är mycket som kräver att man går ihop med andra spelare. Det finns inga "instances" som i vissa andra spel, men det har inte varit något problem hittills i någon av de dungeons jag varit in i ännu, det finns fiender så det räcker och blir över åt alla grupper som varit inne.

Det finns även mycket mer valmöjligheter än i Wow. 19 raser och 13 klasser ger en drös med valmöjligheter även om nu inte alla kombinationer är tänkbara. Det finns även tre stycken sfärer i spelet som man kan rikta in sig på; Adventuring som är det gamla vanliga där du är ute och dödar fiender och gör uppdrag. Crafting, där du väljer att rikta in dig på att skapa föremål och till sist Diplomacy där du använder retorik för att nå dina mål. Egentligen hänger Crafting och Adventuring samman som i de flesta spel där du behöver gå ut i världen för att samla råvaror.

Ett annat plus är att spelarbasen är mycket mer mogen än Wow-spelarna som är det spel som lockat fram de absolut värsta spelarna någonsin. Det finns egentligen ingenting som ett MMORPG för att man ska tappa all tilltro till mänskligheten.

Det kan mycket väl vara så att jag har för stora förhoppningar på folk, vilket är underligt då jag vanligtvis avskyr andra människor och skulle inget hellre vilja än att majoriteten av alla människor gick och dog. Det är lustigt hur det kan vara ibland.

Men jag antar att det funkar på samma sätt som med exempelvis eremiter, Regina Lund eller Joanna Rytel. Det går inte att vara dem om det inte finns människor som de kan vara dem själva emot runt omkring dem. Fanns det inte en iq-befriad allmoge därute som i brist på egna liv var intresserade av vad eremiter, Regina Lund eller Joanna Rytel håller på med så skulle de knappast bete sig som de mediahoror de är.

---
Övriga betraktelser:

Skägg är bra att ha när det är kallt ute då man slipper frysa om ansiktet.

Förutfattade meningar är intressanta: förra helgen var min far nere och hälsade på och som vanligt när någon av föräldrarna kommer på besök passar jag på att åka och handla. Denna gång for vi ut till ÖB (som ligger på den absolut sämsta plats jag någonsin sett här i Linköping, mitt ute på en jävla åker mitt ute i ingenstans). Medan far betalade det jag och min syster handlat och jag och syrran packade varorna så kom en pojke från invandrarfamiljen som var före oss i kön tillbaka till kassan och upplyser kassörskan om att hon glömde ta betalt för en yxa som de hade köpt. Syrran och jag tittade förundrat på varandra, jag mumlade ur mig något i stilen med "ja, någon gång ska väl vara den första" och sen började bägge skratta.

Det är intressant att se sina egna fördomar "in action" så att säga.

Jag är rädd för min nya processorfläkt

---

Update: DN har en recension om Vanguard.

Adam
Wednesday, February 14, 2007, 07:52

meh, Europa Universalis III har ju kommit så sitter du och spelar något konstigt sagopspel.
troll får man nog av i skogen.

Plockmongo
Thursday, February 15, 2007, 12:39

Inte alls, det är en vanlig missuppfattning att troll finns i skogen, deras naturliga habitat är under broar, helst av sten. Dagens industrialiserade samhälle har tyvärr förstört det för de stackars trollen då man sällan bygger gamla hederliga broar av sten längre.

Det skogslevande trollet är en myt odlad av John Bauer i ett försok att kränga mer tavlor.

Vad man däremot ska oroa sig över i skogen är att bli överkörd av folk med häst och vagn och alla skatter som ligger och skräpar överallt.

Comments

We are sorry. New comments are not allowed after 14 days.